Räkna aldrig ut Bulltofta BK!

En lång, händelserik och spännande helg är till ända. Bulltofta BK kom till ett Elitseriekval som underdogs, lägst rankade, men att slå ut BBK blev ingen promenad i parken för några av motståndarlagen. BBK gjorde inte den långa resan för att titta på utsikten, laget var där för att spela bra bowling och det gjorde man!

Lördag

Inledande match mot BK Tegnér blev en kalldusch för BBK, där Tegnér praktiskt taget körde över BBK. I andra matchen var läget det omvända och Tegnér kom aldrig riktigt in i matchen. I tredje och avgörande match började Tegnér storstilat med 4-1 efter första serien, men BBK hade inga som helst planer på att ge upp och knappade in i andra serien som blev jämn med 3-2 till BBK:s favör. Efter detta fanns ingen pardon från BBK, laget satte in dödsstöten med två 4-1 vinster och BK Tegnér fick se sig akterseglade.

Första matchen: BK Tegnér Säffle – BBK 14-6 (6832-6561)

Bäst i BBK:
Stefan 897
Mattias 885
Pär 849

Fullständigt matchresultat >>

 

Andra matchen: BBK –BK Tegnér Säffle 14-6 (6769- 6604)

Bäst i BBK:
Bertil 983
Frank 874
Tobias 860

Fullständigt matchresultat>>

 

Tredje, avgörande matchen: BK Tegnér Säffle – BBK 8-12 (6964- 6967)

Bäst i BBK:
Micke 993
Bertil 924
Frank 918

Fullständigt matchresultat>> 

 

Ett glatt gäng poserar gärna för fotografen, tillika vår ordförande Leif Schröder, som dagen till ära gjort resan till Göteborg för att stötta laget.

 

Söndag

Efter denna urladdning begav sig spelarna och supporterklacken till Lidköping för övernattning och söndagens drabbning mot Sundbybergs IK.

Glada i hågen och fulla av tillförsikt efter gårdagens vinst åkte lag och supportrar efter frukost söndag morgon vidare till Götene för finalspel. Där möttes lagen med våra respektive loggor på omklädningsdörrarna, samt en fruktkorg. Vilket fantastiskt mottagande! Personalen i Götene bowlinghall ska ha en stor eloge för god service hela dagen!

Första matchen blev i stort sett en repris från föregående dag. BBK hade aldrig någon chans och föll med 13-7. Efter lite pep-talk i omklädningsrummet och reserven ombytt och spelklar, fick laget luft under vingarna igen och tog ledningen i första serien, med 3-2 för att fortsätta med 4-1 i andra. I tredje serien hände något så ovanligt som att det blev oavgjort på två banpar! Totalen till BBK med endast 3 poängs övertag. Jämnare än så kan det inte bli! BBK vann även sista serien och det stod än en gång 1-1 i matcher.

Efter en välbehövlig paus, omplåstring av många såriga tummar och omoljning av banorna var det dags för match nummer tre för dagen.

Sundbyberg hade laddat om och inledde starkt med en 5-0 runda, där vi fick se helgens första och enda 300-serie! Efter 4-1 till Sundbyberg var BBK ohjälpligt efter och många hade nog räknat ut oss. Men skam den som ger sig! I sann BBK-anda hittade våra spelare ett sällan skådat jävlar anamma och lyckades vänta ett stort underlag i tredje serien i slutrundorna och tog en 4-1 vinst på målsnöret. Det var fortfarande match!

Men att ta en 5-0-runda efter 11 spelade serier mot en bra motståndare blev en för svår uppgift. Till slut fick BBK se sig besegrade, då Sundbyberg tog hem sista serien med 3-2 och nu är klara för Elitseriespel nästa säsong. Vi lyfter på hatten, gratulerar och önskar dem lycka till!

 

Första matchen: Sundbybergs IK – BBK 13-7 (6801-6643)

Bäst i BBK:
Bertil 975
Micke 951
Tobbe 896

Fullständigt matchresultat >> 

 

Andra matchen: BBK – Sundbybergs IK 12-6 (6690-6388)

Bäst i BBK:
Mattias 930
Frank 926
Thomas 874

Fullständigt matchresultat>>

 

Tredje, avgörande matchen: Sundbybergs IK – BBK 13-7 (6848-6597)

Bäst i BBK:
Thomas 993
Stefan 911
Bertil 862

Fullständigt matchresultat>>

 

Även om besvikelsen var stor åkte BBK hem med stolthet! Helgen har gått över förväntan och vi vet att vi är ett lag att räkna med. BBK ger sig inte i första taget! Det positiva i kråksången är kanske ändå att ingen i BBK behöver åka till Boden nästa säsong för 2 timmar bowling.

Det är stört omöjligt att sammanfatta denna helg på några få rader. Mycket bowling blev det och vi supportrar var minst lika trötta som spelarna när dimman lagt sig. Vi hoppas att coach Totte så småningom har lite utförligare tankar kring dessa dagar, när han hämtat andan och sorterat intrycken.

En bildkavalkad från Göteborg finns här >>

 

De två första matcherna i kvalet ingick i vårt slutsifferlotteri. Säsongens två sista vinnande är:

Match nr 1, lott nummer 61, Janne Simonsen
Match nr 2, lott nummer 69, Celia Zoné