Ny, knapp derbyseger

Säsongens andra lokalderby gick av stapeln i helgen. Denna gång med Kulladal F som motståndare. Som oftast blir dessa möten väldigt tajta och ovissa, så även denna gång.

Bulltofta A – Kulladals BS F 11-9 (6741-6519)

Emanuel 897, Janne 879, Stefan 858

Efter två inledande hemmamatcher där vi inte riktigt kommit överens med profilen EA39 bestämde vi oss för en förändring till derbyt mot Kulladal F och la i stället EA42 som profil. Detta fick direkt en positiv effekt då vi startade matchen på bästa sätt och hade läge till att ta alla fem banpoängen i serie ett. Tyvärr tappade vi ett av borden med sju pinnar så ”bara” 4-1 i serien (1762-1548).

I serie två kom bortalaget igång på allvar och det blev en jämn och välspelad serie. Petro och Stefan vann sitt bord med tillräckligt många pinnar för att vi även skulle lägga beslag på totalen, men övriga tre bord gick till Kulladal om än med liten marginal. Två bord förlorade med åtta respektive tolv pinnar var lite bittert, men fortfarande ledning, 6-4 i matchen (1694-1675).

Tredje serien blev den andra lik med ett bord klart till hemmalaget men jämnt på övriga. Kulladal säkrade ett av borden genom starkt spel av ”oldtimers” Bengan och Roos, medan de två kvarvarande borden var ovissa in i sista slaget. Emanuel och Janne lyckades inte sätta dit de strikes som behövdes och tappade sitt banpar med tolv pinnar och när Stefan lämnade ett hål i ruta tio var det öppet för Kulladal att vända det fjärde bordet. Den första striken i ruta tio kom som ett brev på posten, men i det avgörande elfte slaget stod kägla nio kvar på bordet och BBK kunde pusta ut. Vinst med sju pinnar på bordet och 3-2 i serien då totalen säkrades med knapp marginal, ledning 9-6 (1709-1682).

Serie fyra blev inte lika välspelad som resten av matchen, men desto mer spännande. Bulltofta knappt före på de två borden till vänster och Kulladal knappt före till höger. På bord två hade Emanuel och bortalagets Robert Kaneby chickenrace med strikeföljder där bägge fick ge sig efter sex var i rad. Emanuel hade en något bättre partner i Janne som fyllde på med täckta rutor och in i sista rutan var det knappa trettio pinnar plus på bordet. När Emanuel avslutade med en tomruta blev det lite nervöst, men Janne stängde bordet med ett par strikes och säkrade banpoängen till hemmalaget. Med bord tre redan klart till Kulladals fördel och bord fyra på väg åt samma håll krävdes det vinst på bord ett för seger i matchen. Petro och Stefan knappt före in i slutrutan och där visade man styrka med att sätta strikes på tavlan som inte gav motståndarna chans att vända bordet. Kulladal la beslag på totalen och 2-3 i serien gav 11-9 i matchen och seger nummer sex för säsongen till Bulltofta (1576-1614).

 

Summering
Även om det var ovisst in i det sista kändes det som om vi hade bra kontroll på matchen och gjorde en gedigen laginsats. Tre bra inledande serier där vi tyvärr tappar fyra av fem jämna bord med ett fåtal pinnar och därför liv i matchen in i slutrutorna. Bytet av profil kändes helt rätt och med lite mer träning på den så ska det kunna bli än bättre framöver. Det dröjer dock ett tag då BBK A spenderar resten av 2022 på bortabanor.

 

Nästa Matcher lördag 19/11:
kl. 12.00 Olofströms BS – Bulltofta A (Olofström)
kl. 17.00 BK 59an – Bulltofta A (Hässleholm)

/Coach Totte