Dags att anmäla sig till Formocupen

Alla unga bowlare upp till 23 – håll ögonen öppna! Nu är inbjudan till årets upplaga av Formocupen på väg ut till våra bowlinghallar och föreningar. Anmälan är öppen.

Efter några års uppehåll på grund av Covid är det åter dags för Formocupen. Tävlingen spelas den 6 januari på Baltiskan i Malmö och är öppen för ungdomar, 6-23 år, med A- eller B-licens. Kvalet spelas i fyra klasser U-14, U-16, U-18 och U-23, med handicap. De 8 bästa i varje klass går vidare till finalspel som spelas som cup över en serie (utan klassindelning).

I finalspelet möts spelarna från de olika klasserna tills en ensam vinnare står kvar, killar mot tjejer, unga mot äldre, men tack vare handicapsystemet kan vem som helst vinna tävlingen. Utöver vinnaren i Formocupen delas det också ut pris till den spelare som har högst resultat utan handicap i kvalet, ”Ström-priset”.

Formocupen är Sveriges äldsta ungdomstävling i bowling som spelas varje år under jullovet i Malmö. Tävlingen arrangeras ideellt av Bulltofta BK.

– Det viktigaste med Formocupen är att vara en breddtävling och att alla ska ha råd att vara med, säger tävlingsansvarig Leif Schröder. Därför är startavgiften låg.

Anmälan är öppen, läs mer om hur du anmäler dig här >>