En kvalfylld helg väntar vårt A-lag

Under fredagen packar Bulltoftas A-lag bilarna fulla med spelare och utrustning för tur upp till Jönköping. Lördagen bjuder på matcher mot IKW/Köping i kvalet till Elitserien där segraren under söndagen sedan spelar kvalfinal i Vimmerby.

Säsongen har varit lite upp och ner med en bra höst och en lite svagare vår för våra grabbar, men det är irrelevant nu när allt ställs på sin spets och ska avgöras i direkta möten under helgen.

Rosenlunds Bowling är spelplats, en ny bekantskap för de flesta i laget då klubben inte haft match förlagd där tidigare, så det blir nya, spännande intryck och upplevelser för alla inblandade.

Motståndet, IKW/Köping, är dock ingen ny bekantskap. Senast det begav sig för BBK i ett elitkval var det just lördagens motståndare som stod på andra sidan i semifinalen. Den gången gick Bulltofta segrande ur en tight uppgörelse, men föll sedermera i kvalfinalen mot Ludvika. IKW/Köping har sedan dess byggt på laget med mer rutin efter spel i Elitserien och kommer att bli en än tuffare nöt att knäcka denna gång. Precis som förra gången är Bulltofta sämst rankade lag i kvalspelet medan IKW/Köping återigen är högst rankat.

Kvalet till Elitserien spelas i dubbelmöten. Vinner lagen var sin match eller det blir två oavgjorda matcher, så spelas en tredje match för att avgöra utgången. Slutar denna oavgjort blir det en skiljeserie för att skilja lagen åt. Skulle även denna sluta oavgjort blir det ”strike-out”, bowlingens motsvarighet till straffläggning i fotboll.

Vinnaren i mötet mellan IKW/Köping och Bulltofta möter på söndagen vinnaren av AIK och Höganäs om en plats i 2023-2024 års Elitserie.

Då det kan bli väldigt många seriers spel under helgen åker fler spelare än vanligt med på resan, förhoppningsvis kan vår bredd vara till fördel under kvalspelet.

 


10:00 IKW/Köping BK – BBK A

12:00 BBK A – IKW/Köping BK

Scoring online >>

Står det oavgjort efter dessa två matcher, spelas en tredje match klockan 14:00.

 

Laguppställning:
Vi packar det bästa vi har och vem som står på banorna lördag morgon är ännu höljt i dunkel.

 

Sista chanserna att vinna i slutsifferlotteriet.
De två första kvalmatcherna ingår i vårt slutsifferlotteri, så håll ögonen öppna på BBK:s totalslagning. Kanske är du en vinnare.