Derbyseger ger Elitkval!

Under lördagen spelades säsongens sista omgång i Sydallsvenskan. För Bulltofta var det lokalderby mot Kulladal F som stod på schemat och förutsättningarna för BBK var enkla, minst oavgjort för att behålla kvalplatsen till Elitserien.

Kulladals BS F – Bulltofta A  7-13 (6153-6346)

Oliwer 855, Stefan 850, Micke 844

Som hemmalag i matchen tog Kulladal tag i taktpinnen direkt från start. Bulltoftas första match för säsongen på erkänt knepiga oljeprofilen EA 44 satte käppar i hjulet inledningsvis. Det var tidigt avgjort på borden till höger i Kulladals favör, men på den vänstra halvan var BBK:s spelare bra med på tavlorna och lyckades hålla undan till knapp seger på bägge borden. Totalen klart till Kulladal och underläge 2-3 i matchen (1599-1515).

De följande två serierna blev så jämna och spännande som det bara kan bli. Halvvägs in i serie två hade BBK grepp om ett par bord och total, men ingenting var avgjort in i slutrutan. Oliwer och Patrik lyckades med nöd och näppe hålla undan på ett väldigt välspelat banpar där dagens bästa bord vanns med 11 pinnar efter 457p i serien. Samtidigt stängde BBK ytterligare ett bord i slutrutan och hade dessutom säkrat totalen. Stefan fick chansen som siste man på sitt bord att vända till seger med en dubbel och satte snyggt den första strike som behövdes. Jublet fastnade sedan i halsen på BBK:s supporters när kägla fyra var sist att falla i nästa slag, men på något sätt knuffades till och reste sig igen när den var halvvägs nere, förlust med fem pinnar! Frank kontrade samtidigt på bordet intill och tryckte dit strikes för att vinna sitt bord med knappa 13 poäng. 4-1 till BBK i serien efter en riktig rysare och ledning 6-4 i matchen (1529-1576).

Serie tre blev minst lika jämn som serie två. Undantaget var bordet med Emanuel och Bertil som satte upp nio strikes i mitten av serien och gav BBK stort försprång på bordet och i totalen. De fick dock tufft motstånd när hemmalagets Mattias Högberg själv rullade in sju strikes på samma bord och drog med sig sina lagkamrater till vändning i totalen inför slutrutorna. Bordet dock till BBK samtidigt som Kulladal säkrat bord två. Lagen delade även på de två resterande borden medan det var noll (0) pinnars skillnad i totalen när Frank gick upp ”head to head” mot Kulladals Jörgen Roos som sista två spelare på banorna. Roos lämnade tian över i sista rutan, men Frank behövde strike i första slaget för att ha chans på minst oavgjort. Den satte han dit och när kägla fyra var medgörlig i nästa slag och bestämde sig för att falla trots en lite hög träff var det den dubbel som krävdes för vinst i totalen med tio pinnar. 3-2 i serien och ledning 9-6 inför avslutningen.

Efter två oerhört jämna rundor som kunde slutat lite hur som helst var det aldrig något snack i avslutningsserien. Bulltofta fortsatte att höja sina resultat, för tredje serien i rad, samtidigt som några hemmaspelare fick problem och inte löste det i tid. Redan halvvägs in i serien stod det klart att BBK skulle knipa minst ett par banpoäng och kunde därmed defilera i mål under glada tillrop från supporters och en säkrad kvalplats till Elitserien som grädde på moset. Till slut 4-1 i serien och 13-7 totalt i matchen (1419-1639).

Oavsett tabellsituation är det alltid tighta, spännande och roliga matcher att spela mot hallkollegorna i Kulladal. Lite extra motivation hos Bulltofta fällde avgörandet denna gång, men det satt som vanligt långt inne. Dubbla segrar i säsongens två derbyn smakar dock mumma. 😊

Nu laddar vi batterierna för kvalspel om tre veckor. Oavsett utgång kommer det att bli en härlig upplevelse och en fin avslutning på en väl genomförd säsong för vår del.

 

Nästa Matcher:

Lördag 6/5:     
IKW/Köping – Bulltofta A (spelplats ej utsedd än)
Bulltofta A
– IKW/Köping (spelplats ej utsedd än)