Varför spelas matcher över fyra serier?

Efter fyra raka bortamatcher var det på lördagen åter dags att ta hemmabanorna på Baltiskan i besittning. På besök kom topplaget Forsheda BK för att försöka spräcka vår svit på två raka segrar på hemmaplan.

Bulltofta A – Forsheda BK 3-16 (6364-6854)

Micke 913, Petro 870, Stefan 786

De sex första matcherna under säsongen har alla varit avgjorda efter tre serier för Bulltoftas del, jämnt fördelat mellan vinster och förluster. På förhand kändes det mindre troligt att lördagens match skulle möta samma öde då det var två lag som hade vinst i sikte som tog plats på banorna.

Väl bekanta med hemmaprofilen fanns det gott om självförtroende hos hemmalaget när matchen startade. En kort stund senare hade Forsheda visat att de behärskade förutsättningarna mycket bättre än BBK. Två bord över 500p och ett tredje på 479p innebar att Bulltofta fick slita för att knipa åtminstone en poäng i första serien. Inte ens detta gick vägen då det första bordet slutade oavgjort. 0-4 i serien och rejäl uppförsbacke (1537-1884).

Serie två blev inte direkt bättre, sett ur hemmalagets synvinkel. Även om gästerna tog det lite lugnare så var de fortfarande både ett och två steg före BBK på banorna. Poängmässigt fanns det chans på borden i mitten för hemmalaget, men Forsheda hade inga planer på att göra matchen mer spännande än nödvändigt. En stabil avslutning på serien från gästerna gav full pott i serien och utklassningssiffrorna 0-9 efter halva matchen (1571-1766).

I serie tre blev det sent omsider ”match på riktigt” med spännande och jämna bord, mest tack vare den lägre resultatnivån hos gästerna. Länge hade hemmalaget plus på alla bord, men några svaga rutor på slutet vände både total och tre bord till gästernas fördel, 1-4 i serien och 1-13 i matchen (1553-1621).

I en avslagen avslutningsserie kunde BBK plocka ytterligare ett par banpoäng att lägga till den enda så långt. Forsheda kunde lugnt spela av serien, ladda tidigt för dagens andra match mot Kulladal och utan att förta sig tog gästerna ytterligare tre bord i sista serien (1703-1583).

Vad som inte riktigt funkade för BBK i inledningen av matchen tål att diskuteras, men att grabbarna i Forsheda gjorde en fantastiskt bra första halva av matchen går inte att argumentera emot. Tåget gick tidigt i matchen och hemmalaget stod kvar på perrongen tills dess att matchen var avgjord.

Efter två tunga helger i rad blir det välkommet med ett uppehåll innan nästa match. Även denna spelas på hemmabanor så det gäller att lösa problemen som fanns under helgen.

/Coach Totte

Nästa Match:

Söndag 19/11, kl 15:40
Bulltofta A – Marbodals BS (Baltiskan, Malmö)