Tävlingar kommer och går, men Formocupen består

Varje år kring jul och nyår spelas anrika Formocupen, som startade 1970 och är Sveriges äldsta ungdomstävling i bowling. Tävlingen spelas denna gång lördagen den 6 januari i Baltiska bowlinghallen i Malmö. 

Intresset för tävlingen har spritt sig även utanför Skånes gränser och den här gången har vi för första gången även ungdomar från Danmark anmälda! Inom Sverige kommer långväga gäster från t.ex. Kalmar, Falkenberg och Kungälv. Totalt tävlar 118 ungdomar om den ärofyllda pokalen. De yngsta i år är endast 9 år gamla! Se hela startlistan här>>

Kvalet spelas i fyra klasser U-14, U-16, U-18 och U-23, med handicap. De 8 bästa i varje klass går vidare till finalspel som spelas som cup över en serie (utan klassindelning).

I finalspelet möts spelarna från de olika klasserna tills en ensam vinnare står kvar, killar mot tjejer, unga mot äldre, men tack vare handicapsystemet kan vem som helst vinna tävlingen. Utöver vinnaren i Formocupen delas det också ut pris till den spelare som har högst resultat utan handicap i kvalet, ”Ström-priset”.

– Det viktigaste med Formocupen är att vara en breddtävling och att alla ska ha råd att vara med, säger tävlingsansvarig Leif Schröder. Därför är startavgiften låg.

Formocupen har rullat på utan avbrott sen premiären på VM-hallen i Malmö 1970, fram till och med 50-årsjubiléet 2019 i Baltiska bowlinghallen. Under åren 2020 och 2021 satte Coronapandemin stopp för tävlingen, men 2022 var Formocupen tillbaka. Formocupen arrangeras av Bulltofta BK som även skänker 1 krona/strike till Barncancerfonden under tävlingsdagen.

Kom gärna ner till Baltiska bowlinghallen lördagen den 6 januari och upplev riktig bowlingglädje på plats. Tävlingen pågår mellan 8:30-16:30, finalspelet startar c:a 14:30, med prisutdelning c:a 16:45. Våra ungdomar är bowlingens framtid!