Stolpe in i sammandraget

Säsongens första minisammandrag gick av stapeln den gångna helgen med Bulltofta som värd för matcherna på Baltiskan. Uppladdningen stördes av två sena återbud, så det blev till att kalla in ”det gamla gardet” som backup med kort varsel.

Bulltofta A – BK Thule 12-8 (6658-6565)

Frank 874, Stefan 860, Micke 842, Janne 690/3

I sammandragets första match på söndagseftermiddagen stod de allsvenska nykomlingarna och hallkamraterna från BK Thule på motståndarsidan. Trenden i år att börja lite svajigt höll i sig för BBK samtidigt som bortalaget inledde stabilt och utan respekt. Vi lyckades knipa två banpar i slutet av serien och underläget hölls nere till 2-3 (1539-1590).

I andra serien ökade Thule tempot och Bulltofta hade fortfarande svårt att hitta de vägvinnande linjerna. Halvvägs in i serien var det minus 160 pinnar på tavlan och Thule hade läge att plocka alla fem poängen i serien. Då vaknade Bulltofta slutligen till liv och började sätta upp de strikes på tavlan som behövdes. När bortalaget samtidigt gav bort en del pinnar, till skillnad från tidigare i matchen, gick det ruskigt snabbt neråt i totalen och ett par av borden blev helt jämna. In i slutrutan hade lagen vars ett bord, men i övrigt helt öppet om resterande tre poäng. Marcus Rasmusson i Thule stängde sitt banpar och vann det med fyra pinnar samtidigt som Petro/Stefan knep sitt med sex pinnar. Siste man på banorna var Bertil och när han dubblade i sista rutan flippade totalen över i BBKs favör med ynka fem pinnar. 3-2 till BBK och oavgjort halvvägs in i matchen vid ställningen 5-5 (1604-1599).

Det momentum BBK skaffat sig i slutet av serie två fortsatte in i serie tre och det kom att bli Bulltoftas högsta slagning under sammandraget. Frank och Micke hade strikefest och säkrade sitt banpar tidigt medan övriga var fördel BBK genom hela serien. Paul Lindfors i Thule stretade tappert emot med nio raka strikes från start på sitt banpar, men Petro och Stefan växeldrog till vardera 237p i serien och vinst på paret trots det. I sista rutan lyckades bortalaget knipa en pinne när de vann med 11p på ett av banparen och 4-1 till BBK i serien med mersmak, ledning 9-6 (1815-1655).

Nu skulle väl ändå nykomlingen Thule vika ner sig? Icke sa Nicke, tvärtom tog de tjuren vid hornen och gjorde sin bästa runda i matchen. BBK hade dock klart övertag med 40+pinnar på två av borden halvvägs in i serien, vilket skulle vara tillräckligt för seger i det läget. Petro och Stefan avslutade stabilt och säkrade minst oavgjort åt BBK i matchen med vinst på sitt banpar, samtidigt som Marcus R i Thule gjorde livet surt för hemmalaget på sitt banpar med fina 278p. På banpar två kröp Thule närmre och närmre efter tidigt underläge och in i sista rutan var det knapp fördel BBK. På banpar tre hade Micke och Frank inte gett upp trots minus fyrtio pinnar och de satte upp strike efter strike på tavlan. Med Thule klart före i totalen behövde Bulltofta vinna minst ett av dessa banpar för seger i matchen.

På banpar två hade respektive avslutande spelare i lagen chans att avgöra till sitt lags fördel, men båda lämnade en kägla kvar i ruta tio. När BBK hade tolv pinnar plus på bordet redan, innebar det att minst oavgjort på banparet var säkrat och därmed vinst i matchen. Båda de kvarvarande borden trillade till slut in på BBKs sida för slutresultatet 12-8 i matchen (1700-1721).

 

Bulltofta A – Lunds BK Mamba 11-9 (6460-6327)

Micke 913, Bertil 855, Patrik 825

Efter en kort paus var det dags för dagens andra lokalderby då grannkommunens Lunds BK Mamba stod för motståndet. För första gången denna säsong blev det en skaplig inledning på en match för BBKs räkning, men lundensarna var inte långt efter. Tre bord stod och vägde in i slutrutorna, där BBK knep två av dem till ledning 4-1 i matchen (1636-1585).

I andra serien tryckte bortalaget på gaspedalen, samtidigt som ett par hemmaspelare hade det lite tufft. Micke och Frank var dock fortfarande på glatt strikehumör och plockade över hundra pinnar på sitt bord. På andra sidan var det tvärtom, där bortalaget ledde lika stort och dessutom hade grepp om de resterande två banparen. I sista slagen lyckades dock Patrik/Bertil knipa sitt banpar med futtiga tio pinnar medan bortalaget knappt la beslag på totalen. 2-3 i serien, men ledning 6-4 i matchen (1569-1587).

Serie tre blev, precis som i dagens första match, Bulltofta bästa. Två banpar tidigt avgjorda och läge för full pott in i slutrutan. Till skillnad från matchen mot Thule, där vi förlorade ett banpar knappt, höll det hela vägen denna gång och samtliga poäng in på hemmalagets konto. Lite överraskande, med tanke på hur jämn matchen varit i dryga två serier, var det helt plötsligt slut när BBKs 5-0 gav ledning 11-4 i matchen och säkrad seger (1735-1491).

Efter nästan fyra timmar med tufft spel på banorna och med två vinster i bagaget blev den avslutande serien i matchen väldigt avslagen. Lundalaget putsade snyggt till siffrorna genom att ta full pott i serien och fastställde slutresultatet till 11-9 (1520-1664).

 

Minisammandrag har av någon anledning ofta varit en positiv upplevelse för BBK i Allsvenskan, så även denna gång. Även om uppladdningen inför matcherna stördes av ett par sena återbud pga. sjukdom, gjorde ersättarna mer än väl ifrån sig, med Janne S som stort utropstecken.

Vändningen i dagens första match var riktigt stark och det var en laginsats med stort L i två matcher som gav fyra nya poäng i tabellen.

Nu njuter vi av ytterligare en vecka i serieledning innan det är dags för ny hemmamatch kommande lördag.

 

Nästa Match:
Lördag 22/10 kl. 13.20 Bulltofta A – BK 59an

/Coach Totte