Seg start på vårsäsongen

Efter ett långt uppehåll för jul och nyår var det på lördagen återstart av seriespelet med säsongens tredje sammandrag. Denna gång på bortabanor i Hässleholm med 59an och Olofström som motståndare för dagen.

Olofströms BS – Bulltofta A 10-10 (6548-6586)

Bertil 958, Stefan 911, Tobias 819

Eftersom sammandraget denna gång spelades på långa 44 fots olja, var det på förhand givet att det skulle bli två tuffa matcher under lördagen. Olofström gillar de längre profilerna och 59an är svårslagna i sin hemmahall.

Bulltofta öppnade dagens första match starkt och hade länge grepp om första serien. Olofström kröp dock närmre vartefter och med hjälp av ett par spelare som hittat ordentligt rätt från början blev det väldigt jämnt in i slutrutorna. Hemmalaget knep två bord med knapp marginal, men BBK lyckades å andra sidan ta totalen med 19p och ett bord med futtiga sju pinnar. Ledning 2-3 för Bulltofta så långt (1717-1736).

De två följande serierna såg en rejäl dipp i resultaten för BBKs räkning. Det var bara Bertil med partnern Patrik som lyckades sno åt sig banpoäng i dessa två serier. Olofströms resultat sjönk visserligen också i dessa serier, men de bord som var jämna knep hemmalaget i slutrutorna och två gånger 4-1 i serierna gav totala 10-5 underläge för BBK inför avslutningen (1554-1522, 1624-1517).

Klyschan ”Det är inte över förrän den feta damen sjunger” var träffande för denna matchs avslutning. Bulltofta rivstartade sista serien och halvvägs in i densamma var det ledning på samtliga bord. Bord fyra såg en uppvisning i strikes från båda sidor med Olofströms för matchen två bästa spelare i par mot vilt kämpande Tobias och Mattias hos BBK. In i slutrutan var det ett par pinnars överläge för Olofström, men då lämnade bägge deras spelare kägla tio över på bra träffar. Mattias satte dit den extra strike som behövdes som siste man för att vända till seger med knappa åtta pinnar och BBK vädrade morgonluft.

Samtidigt var det dramatiskt på bord ett där hemmalaget jobbat sig ikapp efter ett tidigt underläge i serien. En klassisk ”skit-strike” i sista rutan för BBKs del stängde dock fönstret för motståndarna och bordet vanns av Bulltofta med 21p till slut. När Stefan samtidigt stängde butiken på sitt bord stod det klart att BBK gjort rent hus i serien och kvitterat matchen i absolut sista stund. En runda på över 1800 var lika oväntad som behövlig där och då (1653-1811).

En skön poäng till slut, men alldeles för svagt spel i mitten av matchen när banorna ändrade sig.

 

BK 59an – Bulltofta A 12-8 (6496-6394)

Frank 874, Stefan 868, Mattias 817

Efter den fina avslutningen på första matchen var det gott mod i laget inför bataljen mot hemmalaget 59an. Det stod dock snabbt klart att hemmalaget var revanschsugna efter förlusten mot Kulladal tidigare på dagen.

Systrarna Wegner rivstartade i hemmalaget och drog med sig sina lagkamrater till en runda på nästan 1800 i första serien. BBK hängde med förutom på bord ett och knep till slut två av dessa tre bord med knapp marginal. Underläge 3-2 kändes som en halv seger så långt när det lika gärna kunde varit full pott till 59an i serien (1790-1627).

Tyvärr blev det ingen ljusning i serie två när resultaten sjönk något. BBK förlorade ett bord med tre pinnar och 59an hade bra koll på resterande tre. Full pott och hemmaledning 8-2 halvvägs in i matchen (1688-1563).

I serie tre slog hemmalaget av helt och hållet på takten samtidigt som BBK höjde spelnivån något. Det fanns länge chans på full pott till bortalaget, men 59an insåg faran i tid och lyckades avsluta tillräckligt bra för att knipa två bord och säkra åtminstone en poäng i matchen vid ställningen 10-5 (1469-1638).

Varnade av BBKs avslutning i dagens första match var hemmalaget på tårna i den avslutande serien även om ledningen var trygg. Nu hade inte spelarna i Bulltofta orken att göra en liknande avslutning i denna match och ett av borden var tidigt avgjort i hemmalagets favör. Ytterligare ett bord föll över på hemmalagets sida i slutet av serien vilket fastställde slutresultatet till 12-8 (1549-1566).

Som helhet mest mellanmjölk från BBKs sida i dagens andra match. Inte dåligt, men inte heller tillräckligt bra. Landslagssystrarna Wegner i hemmalaget blev med sina 900+ slagningar matchens två bästa spelare och skillnaden mellan lagen denna dag.

Nu tar vi ett nytt uppehåll (!?) och ses igen i mitten av Februari!

 

Nästa match lördag 17/2:

Kl 10:30 BF Solängen – Bulltofta A (Mölndals bowlinghall)
Kl 15.00 BKF Falkenberg F – Bulltofta A (Falkenbergs bowlinghall)