Premiärseger med minsta möjliga marginal!

I säsongens första match hälsade vi nykomlingarna i Kabaré välkomna till Baltiskan. Även om föreningen som sådan tog klivet upp till Sydallsvenskan i våras, så mönstrar de ett lag som är allt annat än nya på den här nivån, med massor av rutin på de flesta händer.

Bulltofta A – Kabaré BS 10-9 (6457-6382)

Micke 900, Bertil 841, Emanuel 816

Premiärer är alltid lite speciella då man inte riktigt vet var man står och hur profilen kommer att brytas ner när det är match. Första serien var precis så svajig som man kunde förvänta sig, både för BBK och för gästerna. Även om bortalaget hade grepp om serien som helhet, så delades borden lika med totalslagningen klart i Kabarés favör (1499-1584).

I andra serien såg det lite bättre ut på hemmahänderna även om lagmaskinen fortfarande inte tände på alla cylindrar. Lagen säkrade vars ett banpar tidigt medan det var tajt på de resterande två och i totalen. I sista rutan säkrade bortalaget ett andra banpar, men på det sista vände BBK och vann tack vare en stark slutforcering. Totalen trillade samtidigt över till hemmalagets fördel och det var kvitterat till 5-5 i matchen (1596-1558).

Bulltofta tryckte lite ytterligare på gasen i serie tre, men gästerna hade ingen tanke på att vika ner sig. Även om hemmalaget hade klar fördel i serien, mycket tack vare Frank och Bertil som vann stort, så slutade det ändå med delade bord då Kabaré smög förbi på ett av borden i slutrutorna (1692-1588).

Sista serien blev matchens spelmässigt bästa och utan tvekan den absolut jämnaste. Längst till vänster tog Bulltofta knappt men säkert hand om banpoängen efter bra spel och längst till höger hade Kabaré grepp om ledningen hela serien. I mitten var det desto jämnare och likaså i totalen. På banpar två svängde det fram och tillbaka mellan lagen och både medspelare och publik slets mellan hopp och förtvivlan. När BBK fick chansen i absolut sista slaget att ”stänga” banparet och garantera minst oavgjort i matchen, så klipptes det oturligt av en kägla när det stod två på bordet som skulle välts. Kabaré behövde då en åtta i extraslaget för att vinna banparet, men tre käglor lämnades kvar och på något underligt sätt lyckades inget av lagen ta vinsten, trots flera chanser vardera. På bord tre avslutade Kabaré starkt och säkrade banparet i sista rutan. Därmed blev totalen i serien helt avgörande för vem som skulle vinna matchen då ställningen var 9-9 (banpar två blev oavgjort).

Bertil var Bulltoftas sista hopp på banorna och han satte sina avslutande slag till fickan och fick glädjande nog se alla käglor trilla två gånger om, även om det var allt annat än ”klockor”. När Kabarés återstående spelare samtidigt hade lämnat en kägla kvar i ruta tios första slag var totalen säkrad för Bulltofta med mindre än tio käglors marginal och därmed seger i matchen! Vilt jubel bland hemmalagets supporters på läktarna och såklart en bitter förlust för tappert kämpande gäster (som repade nytt mod och vann en klar seger i sin andra match för dagen ett par timmar senare, grattis!).

Även om ett oavgjort resultat inte hade varit orättvist på något sätt så ska vi inte be om ursäkt för vinsten även om den var knapp. Laget hittade bättre linjer vartefter matchen fortled och kämpade väl tillsammans. Nykomlingarna i Kabaré visade sig som väntat vara allt annat än duvungar och gjorde sin bästa runda i sista serien när det behövdes som mest. Ibland blir det stolpe in, ibland stolpe ut.

Redan kommande helg får göteborgarna chans till revansch när BBK A styr kosan norrut längs västkusten för dubbla matcher. En sen match på lördag eftermiddag i Tidaholm följer på det, så det blir en heldagsutflykt i bowlingens tecken.

Nästa Matcher Lördag 24/9: 
Kl. 10.40 Kabaré BS – Bulltofta A (Stigberget, Gbg)
Kl. 16.00 Marbodals BS – Bulltofta A (Tidaholm)