Poänglös utflykt i norra Skåne och Blekinge

Med en väderprognos som lovade snö under dagen var det skönt med en ”kort” bortasväng denna lördag, men våra motståndare gjorde det till en jobbig resa för oss oavsett väder.

Olofströms BS – Bulltofta A 14-6 (6939-6555)

Mattias 936, Frank 868, Petro 866

Visserligen sa väderprognosen att det skulle bli snö under dagen, men kylan vi mötte i Olofströms ”bowlinglada” var inget vi hade räknat med. Lokalt problem med fjärrvärme tydligen och det blev på något sätt symptomatiskt med vår insats i matchen som följde. Mer kallt än hett på banorna från vår sida.

Hemmalaget öppnade starkt och tog snabbt kommandot på höger sida av hallen. På de två borden till vänster var det jämnare och efter en stark slutruta från Bulltofta blev det knapp vinst på bägge. Underläge 2-3 var smickrande just där och då (1701-1588).

Serie två blev på inget sätt roligare för BBK. Även om våra spelare överlag hittade vettiga linjer i spelet så kunde vi inte matcha den carry som hemmalaget hade. Det stod helt enkelt en kägla kvar alldeles för ofta för våra killar och Olofström visade hur man skjuter siffror i hemmahallen. Med sex spelare som tillsammans snittade 246p i serien blev motståndet övermäktigt och trots att det fanns luckor i slutet av serien med möjlighet till vändning, stängde hemmaspelarna snabbt alla dörrar med nya strikes och full pott i serien (1801-1630).

Med en trygg ledning på 8-2 slog Olofström av på takten i serie tre, vilket våra grabbar inte var sena att utnyttja. Halvvägs in i serien såg det ut som det kunde bli match igen av det hela, men då tryckte hemmalaget lite extra på gasen på några bord och vände/säkrade dessa till två poäng åt hemmalaget. Total och två bord till Bulltofta, men i underläge 5-10 inför sista var goda råd dyra (1651-1701).

Hemmalaget hade ingen tanke på att slå sig till ro en andra gång. Tre rutor in i serie fyra var det plus hundra pinnar i totalen och det fina spelet från serie två var tillbaka igen. Uppgivet och avslaget hos BBK på slutet när Olofström kunde defilera i mål (1786-1636).

Mattias på vänstern var vårt stora utropstecken i matchen och även om Olofströms bästa i matchen också var en vänstersnidare (Stefan Johansson), så var det deras högerhänta spelare som klart dominerade våra. Inte samma jämnhet i laget som tidigare matcher och inte samma effektiva vägar till fickan som hemmalaget hittade.

 

BK 59an – Bulltofta A 11-9 (6792-6593)

Bertil 950, Frank 921, Micke 861

Dagens andra match, mot 59an i Hässleholm, började i mångt och mycket likadant som matchen i Olofström. Vi var inte riktigt med från start i hela laget och två bord samt total var inget att göra något åt. De två borden till höger hade vi dock bra grepp om och underläge 2-3 speglade matchen väl så långt (1667-1603).

I serie två ökade BBK lite på takten, men det var inget mot vad hemmalaget skulle bjuda på. Paret Micke/Frank var visserligen heta och vann sitt bord med stor marginal, men på övriga bord var det mest 59an det handlade om. Även om våra grabbar gjorde ett tappert försök att vända på ett par av borden, var det aldrig riktigt nära. 1-4 i serien och underläge 3-7 i matchen (1755-1634).

BBK fortsatte att öka sina slagningar i serie tre samtidigt som 59an tappade det momentum de skapade i serie två. Vars ett bord till lagen och Bulltofta säkrade de två som var något jämnare, samt totalen även om det inte var med några större marginaler (1631-1669).

I underläge 7-8 tog vi snabbt grepp om ett par bord i avslutningsserien samtidigt som totalen stod och vägde mellan lagen. Längst till vänster i hallen regnade det strikes som aldrig förr. Patrik/Bertil satte upp åtta tillsammans i mitten av serien, men matchens gigant, Christopher Narberg i 59an, såg till att hemmalaget ändå låg före hela vägen då han på egen hand smällde upp tio strikes från start. När våra grabbar inte kunde haka på striketåget in i slutrutorna blev det för mycket att mäkta med och när bord tre säkrades av hemmalaget var det allt som behövdes för hemmaseger i matchen då även totalen trillade över till 59an under andra halvan av serien (1739-1687).

Summerat

Om dagens första match var en i ordens rätta bemärkelse ”klar förlust”, så var denna andra något bitter. Vi har topparna för att prestera ett bra resultat och vet hur banorna ska attackeras, men kan ändå inte hålla ihop laget tillräckligt för att ta poäng i matchen. Visst har hemmalaget en stor matchvinnare i Narberg med 1029p, men det skulle vi kunnat kompensera för med en högre lägstanivå genom laget.

All cred till både Olofström och 59an, som verkade tagga till lite extra när (de tidigare) serieledarna hälsade på. Som det brukar sägas, ”Det blåser snålt på toppen”, vilket vi bittert fick erfara under vår lördagsutflykt i södra delarna av landet.

Nu en spelledig helg med tid för viktig träning och återhämtning innan vi tar oss an höstavslutningens sammandrag i Göteborg om två veckor. Väl mött där!

/Coach Jonas “Totte” Torstensson

 

Nästa Matcher:

Lördag 3/12:   
kl 10.00 Örgryte IS – Bulltofta A (Backahallen, Gbg)
Kl 12.00 BK Virveln – Bulltofta A (Backahallen, Gbg)