Pingislunga i Tidaholm!

Säsongens längsta bortaresa, både räknat i tid och distans, stod på schemat den gångna helgen. Första stopp Tidaholm för möte med ortens favoriter Marbodals BS.

Marbodals BS – Bulltofta A, 16-4 (6519-6092)

Bertil 814, Patrik 780, Micke 777

I Tidaholm möts man alltid av en fullsatt hall som stöttar sitt hemmalag i vått o torrt, vilket ger en extra sporre när man kommer på besök. Efter en stabil seger i motsvarande match föregående säsong hade vi höga förhoppningar inför lördagens match.

Efter fem rutor av första serien var det spel mot ett mål. Ledning med 30+ pinnar på samtliga bord för Bulltofta och hemmalaget hade haft svårt inledningsvis. Därefter gick BBK vilse i stormen Babet medan grabbarna i Marbodal började känna sig som hemma igen. Ledningen minskade snabbt på tre av borden och i totalen där bara Bertil och Patrik orkade stå emot hemmalagets höjda tempo. Bulltofta blev omsprungna med 200 pinnar andra halvan av serien och fick se på när Marbodal tog en 4-1 ledning efter första serien (1615-1562).

Hur gärna man än vill rapportera om en fortsatt jämn och spännande match så blev det inget av det resterande tre serier. Vändningen i serie ett gjorde att hemmaspelarna växte en tum extra och släppte aldrig någon över bron efter inledningen. Egentligen kom ingen i BBK upp i normal standard under matchen och det blev snabbt fyra gånger 4-1 till hemmalaget.

Även om årets profiler ändrar sig snabbt under matchens gång, så får vi inte gå så vilse som vi gjorde denna match. Det måste till smartare och stabilare lösningar när det börjar kärva. Marbodal rullade in fyra serier strax under eller över pari och behövde i slutändan inte förta sig för att ro hem två poäng.

 

Team Clan BK F1 – Bulltofta A, 18-2 (6728-5963)

Mattias 854, Stefan 837, Oliwer 784

Efter lördagens käftsmäll i Tidaholm spenderades natten på hotell i Nässjö för tidig söndagsmatch mot Team Clans F-lag. Ett möte som ofta blir välspelat och spännande, men detta var inte vår helg skulle det visa sig.

Vissa dagar när grabbarna i Clan står på andra sidan så räcker det inte att man har en bra dag, man måste ha en ruggigt bra dag. När man då rullar in på banorna med stukat självförtroende från en förlust dagen innan och hemmalaget rivstartar, så vet man direkt med sig att det kommer att bli en lång dag på banorna. Mattias höll visserligen BBK-flaggan i topp från start, men det var överlag alldeles för ihåligt sett till prestation som lag så Clan kunde ta full pott i serie ett efter en bra runda (1717-1491).

I mitten av serie två hade vi bättre häng på motståndet med ledning på två bord och i totalen, men Clan avslutade starkt och vände totalen till vinst i serien med 3-2. Underläge 8-2 i matchen för BBK (1593-1571).

Mer jämn än så blev inte matchen då hemmalaget ökade tempot igen, samtidigt som BBK inte orkade svara. Ett par jämna bord i serie tre tappades och i avslutningsserien var det ren uppvisning från grabbarna i Clan. Två raka 5-0 och slutsiffrorna 18-2 talade sitt tydliga språk.

Även om vi gjort bra resultat i Nässjö under åren hittade vi aldrig rätt i denna match. Samtidigt gjorde hemmalaget en ruggigt bra insats med hänsyn till förutsättningarna och hade blivit svåra att rubba oavsett. Stefan och våra två ”vänstrar” höll ihop det ok, men det hjälpte föga en dag som denna.

Nu slickar vi såren inför hemmamatchen kommande helg. Forsheda kommer besök i den första av fem raka matcher på Baltiskan för vår del.

 

Nästa Match:

Lördag 28/10 Kl 13:20
Bulltofta A – Forsheda BK (Baltiskan, Malmö)

/Coach Totte