Morgonstund har inte alltid guld i mun

Man får stå ut med lite tidiga morgnar när man pysslar med bowling i vårt avlånga land. Att vara uppe flera timmar innan tuppen är dock något vi ska undvika framöver då det var segstartade bowlare på banorna för BBK A i helgens sammandrag i Göteborg.

Örgryte IS – Bulltofta A 13-7 (6671-6468)

Oliwer 851, Stefan 834, Petro 832

Att gå upp tidigt på morgonen i bowlingens tecken är sin sak, men när klockan ringer strax efter fyra känns det även för de som är morgonpigga. Vädret var dock behagligt för att vara vinter och resan gick så smort att vi fick vänta på att hallen skulle öppna när vi kom fram!

Väl på banorna tog hemmalaget snabbt grepp om matchen. Även om det inte sprang ifrån på något bord så fick våra spelare aldrig något positivt momentum, det var mycket ”varannan strike-varannan spärr” och då är det svårt mot bra motstånd. In i slutrutan hade vi chans att avgöra två bord, men bara den första av två strikes satt i bägge fallen, så förlust med mindre än tio pinnar gånger två och full pott till ÖIS (1710-1634).

När banorna började ändra sig i serie två fick vi större problem än hemmalaget och att vi knep två banpoäng i serien var bättre än väntat med tanke på hur spelet såg ut. Underläge 8-2 halvvägs in i matchen (1664-1526).

I serie tre kom vi snabbt efter på ett bord, men vi var före på ett och det var jämnt på övriga två och i totalen. Med ett par rutor kvar fanns det läge att ta 4-1 och hålla liv i matchen, men precis som i föregående serier var vi inte alls tillräckligt skarpa när det skulle avgöras och ÖIS kunde säkra de två jämna borden och avgöra matchen efter tre serier (1644-1569).

Även om sista serien inte hade någon betydelse för matchens utgång, så var den viktig för BBK då vi till slut fick grepp om spelet och hade åtta spelare på banorna som såg lite mer bekväma (och vakna) ut. En klar 4-1 i serien med enda förlust på ett bord där vi gjorde 468p lovade gott inför dagens andra match (1653-1739).

 

BK Virveln – Bulltofta A 6-14 (6115-6573)

Bertil 928, Oliwer 869, Robin 846

Efter en kort vätskepaus och lite peptalk var det dags för match mot Virveln. Eftersom det inte oljas om mellan matcherna i sammandrag hade vi bra koll på hur spelet skulle se ut efter vår starka avslutning i den första matchen.

Grabbarna kom ut med bra energi på banorna samtidigt som hemmalaget (Virveln var hemmalag även om det inte var deras hemmahall vi spelade i) hade lite problem från start. Det var egentligen bara spännande på ett bord, där Virveln knep en banpoäng med knapp marginal medan BBK la beslag på resten till 4-1 ledning (1438-1621).

I serie två trampade BBK lite extra på gasen och även om Virveln började hitta lite bättre linjer på banorna blev det i stort sett en repris på serie ett. Denna gång var det dock inget bord som var speciellt jämnt, så en ny 4-1 på ett ganska odramatiskt sätt (1543-1703).

Vid ledning 8-2 och efter att ha varit uppe i ottan smög det sig kanske in en blandning av trötthet och känsla av att matchen redan var vunnen för spelet i början av serie tre var ren o skär katastrof från Bulltoftas sida. Med undantag för bordet med Robin och Bertil var det mer tomrutor än täckta rutor som syntes på skärmarna. Tack o lov blev det liv i spelarna när coachen tvingades höja rösten och underläget i serien på nästan hundra pinnar minskade för varje ruta som gick. In i slutrutan hade lagen vars ett bord med cirka hundra pinnar, medan övriga två var jämna, så även totalen. Micke och Frank säkrade sitt bord och BBKs tionde poäng i matchen, men det avgörande bordet förlorades med åtta pinnar och totalen med futtiga en (1!) pinne (1483-1482).

Vad lagen pysslade med inför serie fyra har jag ingen aning om, men spelet gick från att vara medelmåttigt i serie tre till att plötsligt spraka rejält! Virveln hade inga planer på att vika ner sig även om ställningen var besvärliga 5-10 (sett från deras sida). Halvvägs in i serien var det relativt jämnt på borden, men BBK släppte sedan aldrig på gasen utan gjorde en stark slutforcering i serien och på matchen, som blev för mycket för Virveln att stå emot. Oliwer satte upp elva strikes i avslutningsserien (inte i rad) samtidigt som Stefan hängde dit tio (ej heller i rad). Sämsta bord på 425p i serien och dagens klart bästa runda från Bulltoftas sida. Virveln knep ett av borden, men BBKs seger var aldrig i fara i slutet av matchen (1651-1767).

 

Summa summarum

Backahallen var en trevlig bekantskap för mig som aldrig besökt hallen tidigare. Att ÖIS sällan vill dela med sig av poängen när vi hälsar på börjar bli en otrevlig vana, men det får vi försöka ändra på vid nästa besök. 😊 Dock alltid lika trevligt att tas emot av lag i Göteborg, de har en ”go” stämning på något sätt och vi tackar både ÖIS och Virveln för en trevlig lördag på banorna.

Nu tar vi juluppehåll från seriespelet och laddar batterierna för en tuff vårsäsong. Vi rivstartar med ett nytt sammandrag där vi återigen har två lag från Göteborg som motståndare, men på Baltiskan denna gång. Fortfarande tätkänning i tabellen efter helgens två poäng så vi ser med tillförsikt fram emot en härlig bowlingvår!

God Jul och Gott Nytt Bowlingår!

/Coach Jonas “Totte” Torstensson

 

Nästa Matcher:
Lördag 21/1-23:
kl 13.20 Bulltofta A – Team Pergamon F (Baltiskan)
kl 15.20 Bulltofta A – IK Sterling (Baltiskan)