Full pott på bortaplan!

Upp i ottan för att bege sig ut på säsongens längsta endagsutflykt. Första anhalt Göteborg och rekordtidigt returmöte med Kabaré BS i Stigberget.

Kabaré BS – Bulltofta A 8-12 (6473-6725)

Oliwer 906, Emanuel 886, Stefan 879

BBK har mestadels trevliga minnen från Stigberget, en hall vi presterat bra i historiskt sett. Med optimism i truppen tog vi oss an ett hemmalag som var revanschsugna efter den knappa förlusten i premiären nere i Malmö.

Första serien var överlag jämn, med undantag för banparet där Frank och Micke startade strålande och plockade nästan hundra pinnar på sina motståndare. Tyvärr lyckades vi inte knipa fler banpar än så, trots möjlighet på ett par av borden, men totalen gick knappt till BBK tack vare det enda banpar vi plockade. Underläge 2-3 i matchen (1649-1663).

I andra serien ökade våra grabbar tempot och tog ledningen på samtliga banpar med 30+ pinnar halvvägs in i serien. Sen började saker och ting mest gå åt skogen, med ett flertal stora tomrutor samtidigt som hemmalaget vädrade morgonluft och hittade rätt i banan igen. Visserligen hade vi grepp om fyra banpoäng in i slutrutan, men ett par tomrutor senare hade vi förlorat två banpar med 11-12 pinnar styck och totalen med 17p. 1-4 i serien var inte vad vi hade tänkt oss efter den starten och ett knepigt läge i matchen vid ställningen 7-3 till hemmalaget (1646-1629).

Med ryggen mot väggen var det bara ett läge som gällde för våra grabbar, öka än mer! Emanuel satte tonen i serie tre med nio raka strikes från start och ”juniorbanan” med Oliwer och inbytte Leo hakade på till fina siffror. Serien blev matchens mest välspelade då även Kabaré hängde på tåget och vägrade vika ner sig. Trots Emanuels 275 i serien var det ändå på vippen att just det banparet trillade över till hemmalagets favör, men vi höll undan med knappa nio pinnar och vinst 4-1 i serien, underläge 7-8 totalt (1695-1745).

Med momentum på vår sida startade serie fyra i samma stil som föregående serie med bra spel överlag. Här gick dock luften ur hemmalaget som tidigt fick se stora underlägen på två av banparen (och i totalen) medan det var något jämnare på de två sista. Bulltofta var dock i förarsätet serien igenom och kunde säkra segern redan innan sista rutan var spelad. Petro och Stefan höll undan till den elfte banpoängen och till slut vann vi även det sista banparet med knapp marginal och full pott i serien! (1483-1688).

Vår svit i Stigberget håller i sig även om det satt hårt åt denna gång mot tappert kämpande hemmaspelare i Kabaré. Två av våra ”ynglingar” i topp resultatmässigt, men som helhet en lagseger där ingen föll ur ramen.

 

Marbodals BS – Bulltofta A 6-14 (6421-6574)

Patrik 872, Frank 847, Bertil-Petro 844, Stefan 843

Efter ett stopp för käk utanför Göteborg (Reseguide Frank hittade ett kalasställe med riktigt god mat, t.o.m. Bertils vegetariska Lasagne var tydligen smaskens!) rullade vi de två timmarna med bil till Tidaholms bowlinghall. Om Stigberget är en bra hall för oss så är Tidaholm raka motsatsen. Makis Manthos driver en trevlig hall som alltid är fullsatt när vi kommer på besök, så även denna gång, men poäng brukar vi sällan få med oss hem.

Som väntat startade hemmalaget i högsta tempo och även om sju av våra spelare hamnade strax under eller över pari-strecket, så var det aldrig någon fråga om vem som skulle ta ledningen i matchen. Vi lyckades dock sno åt oss ett banpar på slutet när Emanuel och Bertil vann med futtiga fyra poäng. ”Bara” underläge med 2-3 i matchen var bättre än förväntat efter den starten (1682-1540).

I andra serien blev det rejält åka av. Förutom inhoppande Leo, som hade det lite kämpigt att hitta rätt linjer, var det strålande spel på de flesta händer. Laget ökade med mer än 200 pinnar och även om hemmalaget fortsatt spelade bra räckte det inte till mer än en poäng i serien. 4-1 till BBK och ledning 6-4 (1676-1749).

I serie tre gick kvalitén på spelet ner något, tacksamt nog för vår del inte mer än att vi kunde hålla oss före eller lika på alla fyra banpar från start. Även om bara ett banpar var avgjort tidigt, blev det aldrig riktigt spännande i serien då hemmalaget hade svårt att få loss de sista käglorna i sina slag. Mycket täckta rutor från vår sida räckte för att hålla oss före och in i sista rutan var det chans på full pott och vinst i matchen. Hemmalagets sista spelare på banpar ett satte en dubbel och tvingade Stefan att göra likadant, men där smög det sig och endast den första striken satt. Ännu en 4-1 till BBK och ledning 10-5 i matchen (1444-1610).

När det ”bara” behövs en poäng för att säkra segern i en match kan det lätt bli lite konstigt, där alla litar på att någon annan fixar det. Hemmalaget hade absolut inte gett upp och hittade rätt i spelet igen efter en svacka i serie tre. Tidigare nämnde Leo, som hittat rätt i sina linjer i föregående serie med 225p, hade ingen tanke på att ge bort något till sina motståndare. Åtta raka strike från start och partnern Patrik hakade på med en handfull och så var det med den saken! Med det stora övertaget på ett banpar kunde resten av laget spela avslappnat och säkra ett par banpar ytterligare på slutet för en tredje rak fyretta och vinst 14-6 i matchen (1619-1675).

Att vinna i Tidaholm är inget jag personligen varit med om i klubben och tydligen var det bra länge sen något lag över huvud taget lyckades med bedriften, så att lyckas vända underläge till en klar och rättvis seger kändes extra skönt. Återigen en lagseger där reserven Leo blev tungan på vågen i de två sista serierna.

 

Tillsammans är vi starkast!

När man spenderar nästan 17 timmar på resande fot för bowlingens skull så känns de fyra timmarna i bil hem på kvällen klart lättare att hantera efter dubbla segrar. Oavsett resultat tycker jag ändå personligen att dessa resor är det bästa med seriespelet, där det ges möjlighet att besöka andra/nya hallar med annorlunda förutsättningar (hallå pelarna i Stigberget!), hallar där alla på åskådarplats stöttar motståndarna och där vi framför allt får möjlighet att stärka gruppen både socialt och sportsligt genom de många timmarnas ”tvingade” umgänge.

Ska man vinna tuffa bortamatcher krävs det att ingen faller ur ramen och att alla drar åt samma håll. Därför extra roligt att laget höll ihop spelet så bra under en lång dag hemifrån. Speciellt kul att se våra yngre förmågors respektlöshet och fina resultat på banorna.

Ett intressant iakttagande från matcherna: Oliwer blev bäst i laget i Göteborg, men utbytt direkt i andra matchen. Patrik blev utbytt efter en serie i första matchen, men blev matchbäst på eftermiddagen. Inhoppande Leo snittade över pari på sina sex serier. Sensmoral: Ibland funkar det, ibland inte, men du har alltid åtta lagkamrater som hjälper dig på vägen, tillsammans är vi starkast!

Nu tar vi uppehåll och laddar batterierna inför säsongens första sammandrag på Baltiskan om tre veckor.

/Coach Totte

 

Nästa Matcher:

Söndag 16/10:
kl 13.20 Bulltofta A – BK Thule
Kl 15.20 Bulltofta A – Lunds BK Mamba