Första hemmaförlusten efter möte med nya serieledarna

Efter ett lyckat sammandrag föregående helg var det dags för en ny match i toppen, denna gång mot serietvåan Team Clan F.

Bulltofta A – Team Clan F 6-14 (6442-6692)

Micke 968, Bertil 878, Tobias 876

Då de senaste fyra matcherna i serien varit sammandrag var det bra länge sen vi spelade en hemmamatch på egen vald profil. EA42 blev valet då den trots allt gett bra resultat i matcherna, även om det var ett tag sen vi spelade match på den.

Gästerna från Småland hade dock andra planer. Redan under inspelningen kunde den uppmärksamme notera att bortalaget försökte ”justera” underlaget till sin fördel, vilket inte var direkt oroande då spel längre in i banan generellt passar oss bra.

Redan i serie ett visade det sig dock att förutsättningarna var minst sagt annorlunda. Båda lagen hade besvär med att hitta rätt från start och första halvan av serien bjöd inte på något direkt skönspel. Gästerna var snabbare med att klura ut banorna och kunde ganska enkelt lägga beslag på tre av borden och totalen genom en bra avslutning på serien (1531-1645).

I andra serien hittade det nykomponerade paret Tobias/Micke till strikefickan på allvar. Med en slagning strax under 500 gav de BBK en banpoäng och rejält med plusdiff i serien. På övriga bord var det inte lika muntert för hemmalaget då grabbarna i Clan spelade stabil bowling och mer än väl kompenserade för diffen på bord två. In i sista rutan hade Stefan som siste spelare chansen att avgöra ett andra banpar till BBK:s fördel genom en strike, men tyvärr gick det inte denna gång. Ännu en serie till Clan F med 4-1 och knepigt underläge i matchen för BBK vid ställningen 2-8 (1595-1671).

I serie tre började det lite bättre för hemmalaget, inte minst för Tobbe och Micke som fortsatte sitt storspel till en serie på över 500 poäng. Halvvägs in i serien var det plus på tre bord och jämnt på det fjärde. Fortfarande var det dock för många slag som lämnade en kägla i bakre raden och bortalaget tog tillvara på möjligheterna och levererade en skarp avslutning på serien. Förutom en banpoäng som kneps med god marginal av Clan hade Bulltofta möjlighet att plocka resten och hålla liv i matchen inför avslutningsserien. Tyvärr tappades ett bord med fyra pinnar när en nödvändig dubbel i sista rutan såg kägla tio stå kvar i det elfte slaget efter att första striken suttit. 3-2 i serien och 5-10 totalt i matchen (1691-1650).

Efter den spelmässiga uppryckningen i serie tre var hoppet inte helt ute att kunna kriga hem en poäng i sista serien, men smålänningarna satte snabbt stopp för sådana idéer och rivstartade på två av borden. Redan halvvägs in i serien var det stort underläge på ett bord och resten av matchen blev ganska avslagen när Clans seger aldrig var hotad. Med matchens bästa runda tog bortalaget en ny 4-1 i serien till vinst 14-6 (1625-1726).

Säsongens första förlust på hemmabanor var ett faktum när vi inte kom upp i normal standard mer än på hälften av spelarna. Det funkar inte mot ett så starkt lag som Clan F och det fick vi betala för denna söndag. Visst hade matchen kunnat utvecklas lite annorlunda om vi satt dit de strikes som behövdes när tillfälle gavs, men överlag var lösningarna på banan inte tillräckligt bra och gästerna var väl förtjänta av segern, som senare under eftermiddagen ledde till serieledning för Clan F, grattis!

Nu slickar vi såren och bättrar formen till nästa hemmamatch, väl mött på Baltiskan då!

Nästa Match:
Lördag 18/2, kl 15.40 Bulltofta A – Varta BK

/Coach Jonas Torstensson