Efterlängtad bortaseger!

Vårt spel på bortabanor har varit motigt under säsongen med en oavgjord som bästa resultat sen mitten av oktober. Lördagens sväng till Mölndal och Falkenberg skulle sätta stopp för denna trend var det tänkt.

BF Solängen – Bulltofta A 4-16 (6690-7017)

Stefan 977, Bertil 970, Frank 951, Patrik 899

Helgens första match gick av stapeln i Mölndals bowlinghall. Fascinerande nog en hall ingen i laget tidigare besökt. Intrycken var enbart positiva, med en bra inramning från läktare och ett trevligt bemötande från både motståndare och personal.

Även om Solängen inte hade något att hämta i säsongens första match lagen emellan (seriepremiären i september), visste vi att det skulle bli mycket tuffare på deras hemmabanor i Mölndal.

Som helhet började vi matchen fokuserat och med noggrannhet. Bertil visade vägen med 11 strikes till 279 och Stefan såg till att stänga sitt bord samt total i slutet på serien. Borden delades jämnt mellan lagen medan Bulltofta la beslag på totalen med knappa 13 pinnar, 2-3 i matchen (1701-1714).

Serie två var om möjligt än jämnare. In i slutrutan var det helt jämnt i totalen och på ett av borden. Lagen hade säkrat vars ett bord och BBK hade bra grepp på det fjärde. I slutrutan var det nästan uteslutande strikes från Bulltoftas sida på de bord som betydde något. Magnus/Bertil vände sitt knappa underläge och knep sitt bord med futtiga fyra pinnar. Samtidigt avslutade Patrik/Petro starkt, tog hem sitt bord och såg till att totalen återigen trillade in på Bulltoftas sida. 1-4 i serien och 3-7 ledning totalt (1672-1700).

Den tredje serien var i stort sett en kopia på serie två. Lagen skiftades om i att ha en knapp ledning i totalen och ett par av borden var lika jämna. Återigen säkrade lagen vars ett bord med marginal medan det var ovisst gällande resterande banpoäng. Om BBK hade en stark avslutning på serie två, var det ändå inget mot slutet av serie tre. En uppvisning i hur man sätter strikes när det gäller bevittnades och på de bord Solängen gjorde detsamma var det i lägen där det inte var tillräckligt för att vinna bordet. En serie som en annan dag kunde slutat 4-1 till hemmalaget blev denna gång omvända 1-4 till bortalaget tack vare en strålande avslutning. Hastigt och lustigt 4-11 i matchen och segern redan klar för BBK i matchen (1684-1727).

Sporrade av vinsten i matchen och den starka avslutningen på serie tre släppte grabbarna sen loss kanonerna på riktigt i avslutningsserien. Solängen gjorde ingen dålig runda alls och rullade in sin fjärde serie över pari, men när BBK avslutade med 1876 (!) var det aldrig någon tvekan om vart de fem banpoängen skulle ta vägen. Efter 4-16 i matchen och säsongens första slagning över 7000 var det idel mungipor uppåt hos våra spelare (1633-1876).

Med en ”dålig dag på jobbet” hade denna match lika gärna kunnat stå 10-5 till hemmalaget efter tre serier, så pass jämnt var det. När grabbarna presterade som bäst, när det gällde som mest i serierna, var det i stället slut på andra hållet redan efter tre serier, vilket inte speglade matchbilden alls. Solängen är ett klart bättre lag än vad deras tabellposition visar och det krävdes en riktigt bra insats denna dag för att ro hem segern.

 

BKF Falkenberg F – Bulltofta A 12-8 (6649-6225)

Oliwer 884, Frank 833, Bertil 808, Micke 800

Även om dagens andra match gick på samma profil som den första, visste vi att det skulle bete sig annorlunda i Falkenberg. Dessutom hade hemmalaget höjt en varningens flagga med en 7000+ slagning föregående helg.

Hemmalaget startade stabilt samtidigt som BBK inte kom in i matchen på samma sätt som på förmiddagen. Det såg riktigt illa ut mot slutet av serien, där 5-0 var en möjlig utgång, men ett par av våra spelare klev fram i avslutningen och säkrade två bord med knappa fem respektive 16 poäng. 3-2 underläge efter serie ett var som en halv seger sett till spelet (1729-1571).

Även om det inte blev mycket bättre spel i serie två, förutom Oliwer som öppnade med nio raka strikes, var det helt jämnt då Falkenberg slog av på tempot efter den starka inledningen. För andra serien i rad lyckades paret Robin/Bertil vinna sitt bord med fem pinnar (!) och laget hjälptes åt att ta hem totalen knappt. Borden delades mellan lagen och det var kvitterat till 5-5 i matchen (1586-1611).

Hemmalaget verkade förstå att det krävdes bättring efter en svagare andra serie och släppte på handbromsen när serie tre började. BBK:s Frank/Micke gjorde detsamma, men på övriga bord var det nästan spel mot ett mål. Solklara 4-1 till Falkenberg och en knepig situation inför avslutningen för Bulltofta (1785-1524).

Två gånger tidigare under säsongen har BBK lyckats avsluta med 5-0 i en liknande situation, så än var inte hoppet ute hos spelarna. Hemmalaget var ”snälla nog” att slå av på takten för andra gången i matchen och det gav BBK chansen att vända på steken, trots att spelet fortfarande inte var speciellt lysande. Ett bord var visserligen tidigt förlorat, men på övriga och i total var det länge ledning Bulltofta. In i slutrutan krävdes det en dubbel på bord ett för att rädda oavgjort i matchen, men trenden från match ett höll inte i sig och Falkenberg kunde säkra både bord och total i och med detta och stänga matchen till 12-8 (1549-1519).

Även om det var på vippen att det slutade oavgjort i matchen, var det överlag alldeles för låg nivå på spelet från BBK:s sida för att vara nöjd med insatsen. Nästan 800 pinnar lägre än i Mölndal ska det inte behöva vara under rådande förutsättningar. Falkenberg höll i taktpinnen matchen igenom, men de svackor de bjöd på höll på att kosta dem en pinne i slutändan. Rättvis seger trots allt.

Två pinnar på bortasvängen är trots allt ok. Sett till tabellsituation var det den ”viktiga” matchen som vanns. Till helgen välkomnar vi Falkenberg ner till Malmö för returmatch och vi hoppas kunna bjuda upp till bättre bowling denna gång.

 

Nästa Match:

Söndag 25/2, kl 15:40
Bulltofta A – BKF Falkenberg F (Baltiskan, Malmö)

/Coach Jonas “Totte” Torstensson