Dominans i derbyt!

Efter den inledande segern i premiären stod det på lördagen ett hett lokalderby på schemat när Kulladal F tog emot på Baltiskan.

Kulladals BS F – Bulltofta A, 9-11 (5995-6219)

Frank 849, Stefan 797, Micke 797

Oavsett hur tabellen ser ut och var i den lagen befinner sig så är det alltid tighta, spännande och roliga matcher när Kulladal står för motståndet. Denna lördag hade dock BBK redan från start bestämt sig för att göra det jobbigt för motståndarna och tog direkt ett grepp om matchen med stor ledning på två av borden. Kulladal styrde hem det tredje till seger och knep sen det fjärde i sista rutan. 2-3 i serien kändes i minsta laget för Bulltofta, men mer skulle komma (1444-1592).

Kulladal hade fortsatt svårt att hitta rätt i banorna i serie två, förutom på banpar ett där man tog hem ett välspelat bord på dagens högsta slagning (459p). I övrigt hade BBK grepp om händelserna och styrde hem resterande banor till 4-1 i serien och ledning 7-3 totalt (1507-1580).

I serie tre höjdes spelnivån överlag och det blev riktigt jämnt på tre av borden. På det första sprang Emanuel och Tobbe ifrån till en säker banpoäng samtidigt som det gav Bulltofta övertag i totalen. På övriga bord var det mindre än tio pinnar som skiljde in i slutrutan med bortalaget före på samtliga bord. Frank stängde sitt bord som siste spelare till vinst med sju pinnar och gav Stefan respektive Bertil chansen att stänga matchen genom att ta ett av de två återstående borden. Samtidigt som Bertil satte en genomskärare gick Stefan upp och satte en dubbel på sitt bord och matchen var slut där och då. 4-1 även i denna serie och ledning 11-4 totalt (1563-1649).

Den avslutande serien blev minst sagt avslagen, samtidigt som banorna blev allt knepigare att hantera vartefter. Några rutor in i serien ledde hemmalaget överallt, men mitt i serien ledde plötsligt bortalaget på samtliga banor. Tomrutorna stod som spön i backen och när det hela var slut hade Kulladal återtagit ledningen på samtliga bord och putsade siffrorna i matchen till 9-11 (1481-1398).

Summering

Det är sällan våra derbyn mot Kulladal är avgjorda efter tre serier, men denna lördag var BBK snäppet starkare från start och höll i det tills matchen var stängd. För andra matchen i rad börjar vi stabilt från ruta ett och gör vår bästa runda i serie tre som avgör tidigt. Att vi inte kan hålla skärpan i fyra serier är en detalj vi får jobba på, det kommer att behövas framöver!

Nu tar vi uppehåll ett par veckor innan vi har två längre bortaresor på schemat i oktober.

 

Nästa Matcher:

Lördag 14/10:
Kl 10:00 BK Joker – Bulltofta A (Strike House, Göteborg)
Kl 12:00 Örgryte IS BF – Bulltofta A (Strike House, Göteborg)