Spännande säsongsavslutning – men det kommer mera!

För bara några veckor sedan kippade BBK efter andan och kämpade för att slippa kvala för att hålla sig kvar i Sydallsvenskan. Lördagens match gällde plötsligt en plats i kvalet upp till Elitserien. Det svänger fort i bowlingens värld och ingenting är slut förrän sista klotet är kastat.

Höganäs kom taggade till Malmö, efter förra veckans förlust på hemmaplan och hade allt att spela för. Inte bara en vinst i matchen, utan för att undvika kval neråt. Det var upplagt för spänning på hög nivå!

BBK A – Höganäs BC, 15-5 (6878-6278)

Efter en trög start i första serien vaknade BBK till liv och vände ett underläge i slutrutorna till vinst 4-1. Även andra serien bjöd på stor spänning, men även där lyckades hemmalaget till slut ta hem serien med 4-1, där Oliwer slog till med 11 strike i rad, men fick en förarglig kägla över i sista slaget. Nu behövdes bara tre poäng för vinst i matchen, men det skulle visa sig att Höganäs på inget vis hade gett upp, men totalen till BBK och ett banpoäng till Bertil/Oliwer gav 2-3 och en ledning för BBK med 10-5. Sista serien kunde BBK defilera i mål och nu är vi klara för Elitseriekval helgen 4-5 maj!

– Det känns bra efter en tuff höstsäsong där vi kämpade om kontraktet i allsvenskan att nu avsluta med sex raka segrar och ta en kvalplats, säger Bulltoftas coach Jonas Totte Torstensson, som också framhåller att det var klubbens juniorer som var det drivande loket i dagens match, kan vi läsa på Swebowl.

En oerhört skön vinst och bra avslut på säsongen! Detaljerna överlåter vi till coach Totte att berätta om i sitt referat som kommer i början av veckan.

Bäst i BBK:
Oliwer 964
Tobias 952
Mattias 913

Fullständigt matchresultat >>

Tack till en stor uppslutning av BBK-lovers i publiken som gjorde sitt för att bära laget till vinst!

 

 

Vinnare i slutsifferlotteriet med lott nr 78, Marcus Fagerström.
Även första kvalhelgen ingår i slutsifferlotteriet, så än finns det chans till vinst!

Vi återkommer med tid och plats för första kvalmatchen.