Kaffe kaka, sjätte raka!

Den extremt jämna tabellen i Sydallsvenskan hade, efter fem raka segrar för Bulltofta, förvandlat risk för negativt kvalspel till en chans att få kvala mot Elitserien för laget. Efter förmiddagens seger för Olofström mot 59an låg allting i egna händer för BBK denna lördag. Det enda kvarstående hindret, gästande Höganäs BC, var i poängbehov för att undvika kval nedåt.

Bulltofta A – Höganäs BC 15-5 (6878-6278)

Oliwer 964, Tobias 952, Mattias 913

Med en klar seger mot Höganäs på bortabanor i färskt minne var det ett BBK med starkt självförtroende som intog banorna denna lördag. Gästerna hade dock inga planer på att vika ner sig ännu en gång och öppnade starkare i matchens inledning. Ett antal tomrutor för hemmalaget i början av serie ett och plötsligt var det minus 100 pinnar i totalen efter halva serien och gästerna före på tre av borden.

Skulle hemmalaget vika ner sig efter fem raka segrar och chans på kvalplats till Eliten? Icke sa Nicke! Efter fem rutor hade spelarna hittat rätt i banorna och strikemaskineriet mullrade igång på allvar. Längst till höger hade formtoppade Micke startat starkt med åtta raka strikes och drog med partnern Frank till en vinst med dryga hundra pinnar för Bulltofta. På bordet intill gjorde gästerna i stort sett samma sak och vann med liknande marginal. De två borden till vänster såg Bulltofta komma närmre för varje ruta och in i slutet av serien hade Tobbe/Mattias inga problem att vända sitt bord när det var uteslutande strikes på skärmen. Petro och Stefan avrundade därefter med en stark sista ruta och vände även det första bordet till seger med knapp marginal. Ett hotande 1-4 underläge vändes till ledning 4-1 efter en oerhört stark sista halva av serien (1728-1658)

I serie två steg så våra juniorer fram och tog tag i taktpinnen på allvar. Tobbe öppnade med en spärr och fyllde sedan på med strikes till 290p. Partnern Mattias hängde på och såg till att bordet och totalen var på Bulltoftas sida med råge. Oliwer ville inte vara sämre på andra sidan och öppnade med elva raka strikes. Tyvärr en kägla över i sista slaget till 299p, men ytterligare en säker banpoäng till BBK. I mitten delade lagen på borden och Bulltofta tog ännu en 4-1 runda och ökade på ledningen till 8-2 i matchen (1786-1561).

Efter riktigt bra spel så långt kom det så en svacka för hemmalaget i serie tre. Gästerna från Höganäs, som på inget sätt hade gett upp, tog vara på chansen och satte press på spelarna i BBK. Paret Oliwer/Bertil höll dock ställningarna och tog inte bara sitt bord, utan även en hel del pinnar i totalen för Bulltoftas räkning. Övriga bord hade gästerna i knapp ledning och de lyckades också hålla undan in i mål på två av dessa. Sist kvar på banorna var bord ett där Höganäs hade chansen att vända på totalen i slutrutan, men lämnade en kägla över och såg den chansen försvinna. Detta gav dessutom Frank chansen att vända bordet och stänga matchen med en dubbel i avslutningsrutan. Efter en första strike lämnades dock ett par käglor kvar och bordet gick till Höganäs med knappa två pinnar. 2-3 i serien och fortfarande liv i matchen med BBK i förarsätet vid ställningen 10-5 (1612-1583).

Om det fanns oro för att det skulle bli nervöst i sista serien, när det bara saknades en banpoäng för seger i matchen, så försvann den snabbt när hemmalaget tryckte på gasen från start i serie fyra. Juniorerna gjorde precis som i serie två och visade snabbt var skåpet skulle stå. När en del av gästerna dessutom hamnade i problem blev det aldrig spännande i avslutningen och Bulltofta kunde defilera i mål efter ännu en bra runda. Till slut vanns samtliga fyra bord i serien och slutresultatet skrevs till 15-5 i BBKs favör (1752-1476).

Ännu en stark laginsats gav sjätte raka segern, men det går inte att förbise insatsen från våra yngre spelare som verkligen satte tonen i denna match. Samtliga över 900-strecket med Oliwer i topp på 964p bådar gott inför det kommande kvalet mot Elitserien. Som sämst seedade lag i kvalet har vi allt att vinna och med den form som visats under våravslutningen ska vi göra vårt bästa för att jäklas med motståndarna i början av Maj!

Nu spetsar vi till det ytterligare i träningen de kommande tre veckorna och ser med glädje fram emot utmaningen som väntar helgen 4-5/5. Tid och plats är ännu ej klart, men vi hoppas att många av er följer med oss på resan och ger samma härliga stöd som vi hade denna soliga lördag på Baltiskan! Tack till er alla för allt ni gett oss under säsongen så här långt!

 

Nästa matcher lördag 4/5:

BK Tegnér – Bulltofta A (Kval till Elitserien)
Bulltofta A – BK Tegnér (Kval till Elitserien)