Hoppa till sidans innehåll

Formocupen


Formocupen 2019

 

Välkommen till Formocupens hemsida!

Formocupen är Sveriges äldsta ungdomstävling i bowling som spelas varje år kring jul i Malmö.

Formocupen 2020 ställs in

På grund av rådande situation med Covid-19 tvingas vi, med sorg i hjärtat och efter moget övervägande, ställa in årets upplaga av Formocupen.

In i det längsta har tävlingsledningen bollat olika scenarier kring arrangemang av Formocupen. Länge såg smittan ut att gå ner i samhället och vi hoppades på en öppning från Folkhälsomyndigheten och Regeringen om publik på idrottsarrangemang. Men så vände det, smittan ökar och någon ökning av publik är det inte tal om.

Det har funnits flera olika förslag på lösningar att ta ställning till för att kunna genomföra tävlingen på ett smittsäkert sätt. Allt från spel på varannan bana och endast en anhörig/deltagare, till spel under två dagar. Även kvalspel på distans, likt SUL, med endast finalspel på Baltiskan har varit på tapeten. Men hur vi än vänder och vrider på det är det många änniskor i rörelse en sådan här tävling och det blir alldeles för komplicerat att slussa ut och in folk på ett tryggt sätt.

- Vi har vänt och vridit på varenda sten, men vi kommer hela tiden tillbaka till ruta ett, säger tävlingsansvarig Jonas Torstensson. Det är ett moraliskt dilemma, där viljan att göra ett bra arrangemang ställs mot risken att sprida smittan. Vi har landat i att vi inte med gott samvete kan arrangera en tävling under rådande omständigheter.

Formocupen har spelats i 50 år utan uppehåll. Med sorg i hjärtat och efter moget övervägande tvingas vi tyvärr ställa in årets upplaga av Formocupen. Med förhoppningen att vi alla ses igen under jullovet 2021! De som vunnit en fri start i Formocupen 2020 har givetvis en fri start 2021 istället.


Formocupen startade 1970 på VM-Hallen, men flyttade 1998 till Kronprinsens bowlinghall. Numera spelas Formocupen i Baltiska Bowlinghallen, Malmö. Läs gärna den trevliga artikeln om Formocupen och dess historia på Swebowls hemsida som gjordes i mitten av oktober 2017.


Formocupen sponras av:

Formo Logo

Ströms logo

Exakta logo

Formo Sportpriser
Sponsor sedan 1970
www.formo.se
Ströms Bowlingshop
Sponsor sedan 2006

www.stroms.biz
Exakta
Sponsor sedan 2018
www.exakta.se
Uppdaterad: 10 SEP 2018 09:11 Skribent: Bulltofta BK
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Bulltofta BK - Bowling
Jonas Torstensson, Västra Kalkbrottsgränd 17 A
21612 Limhamn

Kontakt:
Tel: 0739158059
E-post: This is a mailto link