Ny, skön derbyseger!

Efter några mindre lyckade hemmamatcher var det på söndagseftermiddagen dags för säsongens andra lokalderby mot Kulladals BS F. Säsongens första möte var slut efter tre serier, men vi visste att det skulle bli tuffare denna gång.


Bulltofta A – Kulladals BS F 13-6 (6659-6416)

Tobias 995, Mattias 967, Petro 865

Kulladal kom till start med mängder av rutin i laget och ”de gamle” visade snabbt att ålder inte har någon betydelse i bowling. I kombination med en svag start av Bulltofta tog bortalaget en klar ledning på tre av borden och i totalen. In i slutrutan fanns det bara en minimal chans att nå ikapp på ett av borden för BBK, men när en tomruta dök upp hos en Kulladalare tog Mattias snabbt chansen som uppstod. Tre strikes i ruta tio och bordet slutade något oväntat oavgjort. 1-3 i serien speglade matchen väl så långt (1611-1682).

I serie två blev det en resultatmässig ökning från hemmalaget samtidigt som gästerna tappade lite av det inledande spelet. BBK tog snabbt kontroll över total och ett bord när ”The Tobias and Mattias Show” satte fart. Tobbe öppnade med nio raka strikes och Mattias fyllde på till drygt 500 i serien för paret vilket gav hemmalaget den medvind som behövdes. Petro hakade på till 250 i sin serie och tillsammans med Stefan vann de sitt bord med knappa tre pinnar. Kulladal kontrade med att vinna ett av resterande bord knappt och 3-2 i serien gav underläge 4-5 halvvägs in i matchen (1699-1620).

Resultatnivån sjönk betydligt i serie tre. Banorna blev sönderspelade av alla uretanklot som rullade, men det brydde sig Tobias och Mattias inte ett dugg om. Ytterligare en vända över 500 för dem och totalen till BBK även om flera spelare hade bekymmer på banorna. Kulladal plockade dock enkelt hem första bordet och de två kvarvarande var så jämna att det avgjordes i absolut sista rutan på båda bord. Stefan kunde själv stänga sitt bord med en strike, men en kalasträff till trots stod kägla sju och hånskrattade på banan. Kulladal fick chansen att vända bordet, men efter den första striken i ruta tio stod sedan kägla tio kvar vilket gav segern till BBK med futtiga två pinnar. Samtidigt hade Bertil ett liknande läge på sitt bord som siste man, men här gavs bortalaget ingen chans att vända när han hur säkert som helst satte dit två strikes i sista rutan vilket gav vinst med 13 pinnar där. Fem jämna bord så långt i matchen där Bulltofta bara släppt ifrån sig ett gjorde att hemmalaget var i ledning med 8-6 inför den avslutande serien (1588-1528).

I serie fyra kom det så till slut en serie där BBK tände till på de flesta cylindrar. Tobias drog till med sin tredje raka serie över 270-strecket och Mattias supporterade med 248p för 524 på bordet. Trots detta hängde Kulladal ändå med halvvägs in i serien även om Bulltofta hade övertag i totalen. Därefter rann det dock snabbt iväg på samtliga bord när allting gick hemmalagets väg och luften gick ur gästerna. Samtliga fem bord slutade med hemmaseger och slutsegern skrevs till 13-6 efter dagens bästa runda för BBK (1761-1586).

Även om denna seger var frukten av stark lagmoral i avgörande lägen går det inte att förbise vikten av att ha ett par som blåser in 1962p tillsammans. Tobias serieföljd 162-279278276 (995p) var minst sagt speciell och partnern Mattias 967p kompletterade storstilat. Lustigt nog var det dock paret Petro/Stefan som var enda konstellation i matchen som tog samtliga fyra banpoäng! Alla spelare, från första till nionde, bidrog dock på ett viktigt sätt under matchens gång och det är vad som krävs för att vinna jämna matcher.

Säsongens fjärde och sista sammandrag står för dörren och vi hoppas våra supporters hittar ner till Baltiskan även kommande helg!

Nästa matcher lördag 23/3, sammandrag på Baltiskan:

Kl 13:20 Bulltofta A – Lunds BK Mamba
Kl 15:20 Bulltofta A – BK Borgen