Knapp förlust efter klar ledning

En tredje hemmamatch på raken stod på schemat för A-laget under söndagen när Marbodals BS från Tidaholm kom på besök.

Bulltofta A – Marbodals BS 8-11 (6670-6633)

Mattias 925, Stefan 867, Frank 855

Första serien såg två bord avgjorda relativt tidigt, ett till vardera lag. Bulltofta säkrade ett andra bord mot slutet av serien, medan total och bord fyra var jämna. Marbodal knep bordet knappt medan BBK tog totalen med lika liten marginal för ledning 3-2 i matchen (1654-1637).

I serie två satte hemmalaget in en rejäl tempoökning från start och kom snabbt före på de flesta bord. Marbodal försökte haka på, men kom bara riktigt nära på ett av borden. Med bara några pinnars diff inför slutrutan kunde det sluta hur som helst på bordet, så lite symptomatiskt då att det blev oavgjort till slut. Udda 4-0 till Bulltofta i serien och en ”betryggande” ledning med 7-2 (1818-1656).

Om det var en bra inledning på serie två från BBK:s sida, så var det hastigt och mindre lustigt raka motsatsen i serie tre. Medan bortalaget fortsatte tuffa på i samma tempo, med knapp höjning resultatmässigt varje serie, blev det tvärstopp för hemmalaget. Underläge på alla bord från start och när det kom en liten uppryckning någonstans, så var bortalagets spelare snabba med att kontra och grusa förhoppningarna om poäng för BBK. Ingen toktorsk på något banpar, men aldrig riktigt jämnt någonstans heller. 0-5 i serien och utjämnat till 7-7 totalt (1552-1678).

Efter två serier där lagen skiftats om att ”nolla” motståndarna, var det desto jämnare i serie fyra när allt skulle avgöras. Två bord avgjordes tidigt, ett till vardera lag. På de två kvarvarande borden knep gästerna det ena med 12 pinnar, medan Bulltofta var före i totalen och på det sista bordet. Skillnaden i total och på bordet var i stort sett identisk, så antingen skulle matchen sluta 10-9 eller 8-11. Allt avgjordes när lagens två avslutande spelare klev upp på ansatsen och matchens bästa spelare, Marcus Fogelberg 943p, vände bord, total och match åt sitt Marbodal med en klinisk avslutning (1646-1662).

Alltid bittert att förlora i sista rutan, men efter en dominant andra serie måste vi prestera bättre än vi gjorde denna dag. Gästerna från Tidaholm höll en poängmässigt stabil nivå och lite bättre skärpa i avslutningen på serierna fällde avgörandet denna dag för två poäng till gästerna.

Efter en sekvens med flera matcher på Baltiskan packar vi nu bilarna kommande helg och styr kosan mot Småland för dubbla matcher på lördag.

/Coach Jonas Torstensson

 

Nästa matcher lördag 4/3:
kl 12.00 Team Clan BK F1 – Bulltofta A (Nässjö Bowlinghall)
kl 16.00 Varta BK – Bulltofta A (Vimmerby Bowlinghall)