Formocupen 2022 summering

Äntligen, efter två års pandemiuppehåll, stod nästan hundra ungdomar på banorna igen för att spela den anrika Formocupen! Tävlingen för unga mellan 6-23 år, med A- eller B-licens.

På banorna fanns ungdomar som rullade sitt första klot för bara några månader sedan. Det är modigt! Här fanns också rutinerade unga killar och tjejer som spelat i flera år. Det bjöds på mycket bra spel och många spännande slutspelsmatcher. Vi fick till och med vara med om en fullträff, när Kevin Hansson från BS Olymp rullade in 12 strikes i rad och gjorde 300 i sin fjärde kvalserie. Det händer inte ofta!

På publikplats fanns stolta föräldrar och andra supporters och hallen sjöd av liv.

Årets vinnare, Rasmus Johansson, BK Playax
Finalen mellan Tess Lindfors, BK Thule och Rasmus Johansson, BK Playax blev en riktig rysare, där Rasmus till slut avgick med segern. Stort grattis till Rasmus som är den 51:e vinnaren av Formocupen! Strömklassen (utan handicap) vanns av Kevin Hansson från BS Olymp.

Det delades också ut priser till de tre bästa i varje klass i kvalspelet och tröstpriser till alla som tog sig till slutspel. Dessutom lottades det ut ett klot bland alla startande samt tre fria starter i nästa års Formocup.

Här ser vi några av pristagarna:

Klicka på bilderna för större bild.

Barncancerfonden
Till vår stora glädje blev det många strikes idag, totalt över hela dagen 1455 styck, som vi omvandlar till kronor och skänker till Barncancerfonden. Under dagen har också vi haft ett klotlotteri där allt överskott, 1500:-, även det går till Barncancerfonden.

Tack alla
Bortsett från en del trassel med banorna, som gjorde att spelet försenades, är vi supernöjda med dagen! Det har varit en fröjd att se alla ungdomar tillbaka på banorna och vi ser redan nu fram emot nästa års upplaga av Formocupen!

Bulltofta BK tackar alla tävlande, supporters, funktionärer, hallpersonal och våra sponsorer. Utan er alla hade denna dag inte gått att genomföra! Vi hoppas att vi ses igen nästa år!