Ett nummer för litet i Elitkvalet

Efter 22 omgångar av grundserien i Sydallsvenskan blev det först i sista omgången helt klart att Bulltofta kvalificerat sig för en plats i Elitkvalet. På motståndarsidan stod topprankade IKW/Köping, precis som senast det begav sig i ett Elitkval för BBKs del. Spelplats: Jönköping-Rosenlund.

 


IKW/Köping BK – Bulltofta A  14-5 (6619-6175)

Petro 885, Frank 815, Mattias 800

Efter flitigt tränande inför kvalet åkte vi redan på fredagen till Jönköping för att få ett sista träningspass på plats i kvalhallen innan det under lördagen var dags för årets roligaste matcher.

Inledningen av första matchen såg bra spel i vänstra delen av hallen, medan vi hade svårt att haka på Köping på de två borden till höger. In i slutrutorna hade vi grepp om borden till vänster, men efter en olycklig tomruta på bord två och en bra avslutning från motståndarna på bägge borden vände Köping på steken i de sista slagen. Bord ett slutade oavgjort efter ett par mindre bra slag av de två sista spelarna. 0-4 underläge och en rejäl uppförsbacke (1696-1587).

Serie två såg en rejäl svacka från vår sida. Köping kunde via stabilt spel enkelt ta tre bord i serien och utöka sin ledning till 8-1 (1632-1483).

I serie tre kom en liten uppryckning och vi lyckades dessutom knipa ett bord och totalen med få pinnar. Köping hade dock inga problem att ta ett av borden och matchen levde fortfarande, om än väldigt lite, inför avslutningsserien, 9-5 (1592-1596).

Det blev aldrig spännande i avslutningen. Hemmalaget satte full fart från start på ett par bord och det var slut i rutan redan efter halva serien. Köping kunde defilera i mål till en stabil seger efter maximala 5-0 i serien och 14-5 i matchen (1699-1509).

 

Bulltofta A  – IKW/Köping BK 3-12 (4357-4787)

Frank 592/3, Bertil 583/3

Inför match två gjorde vi en del förändringar i laget då det aldrig var riktigt nära i match ett. Dessa förändringar gav allt annat än tänkt effekt och tyvärr kom vi inte upp i normal nivå i denna match heller.

Köping kunde via stabilt spel enkelt styra skutan till en betryggande seger, som kunde varit klar redan efter två serier, men en knapp vinst på ett bord för BBK förlängde matchen till en tredje serie.

Via serierna 5-0, 4-1 och 3-2 visade IKW/Köping varför man fortsätter sitt spel i Elitserien kommande säsong (de vann sedermera kvalfinalen dagen efter mot AIK) och varför BBK får fortsätta sin resa i Sydallsvenskan även nästa år. Lägsta nivån måste upp avsevärt om det ska finnas chans att rubba lagen ovanifrån och dessutom måste det formtoppas till kvalhelgen, vilket vi inte lyckades med denna gång.

 

Säsongen som gick

Överlag har det varit en givande, underhållande och utvecklande säsong. Efter en inledning på säsongen där segrarna radades upp kom det grus i maskineriet under våren och den svackan följde oss ända in i kvalspelet. Vi har sett fem av våra juniorer ta stora steg både som spelare på banorna och som personer bredvid. Med hjälp av de rutinerade spelarna har utvecklingskurvan pekat rakt uppåt och vi ser med tillförsikt fram emot nästa säsong och de utmaningar som då kommer. Att alla i klubben dessutom trivs i varandras sällskap och det är högt till tak, mycket nyfikenhet och många skratt gör det hela än roligare och än mer stimulerande!

Nu tar Coach matchledigt för sommaren, så vi ses på en bowlinghall till hösten!