En oväntad men välbehövlig poäng

Efter den överkörning vi råkade ut för i föregående hemmamatch blev det ändring av hemmaprofil till söndagens match mot Marbodals BS. Med begränsad träningsmängd på EA39 var läget ovisst inför matchen.

Bulltofta A – Marbodals BS 10-10 (6645-6810)

Stefan 942, Oliwer 919, Micke 851

Efter den klara förlusten i bortamötet med Marbodal var vi varse om att det skulle bli en tuff uppgift denna söndag, även om det nu var spel på hemmabanor. Med en ny profil att tackla var det svårt att sia om utgången innan matchstart.

Bortalaget började klart bäst även om en del av BBK:arna hakade på bra från start. Jämnheten var dock högre hos gästerna och när de knep första bordet med sex pinnar fick BBK nöja sig med en banpoäng i serien till underläge 1-4 (1614-1705).

I serie två blev uppförsbacken än brantare för hemmalaget när gästerna ökade sin slagning med drygt hundra poäng. Bord tre blev en strikefest modell större och trots Marbodals dryga 500 poäng på bordet blev det ändå förlust där när Oliwer och Stefan rullade in 525p för BBK. Övriga bord relativt smärtfritt till gästerna och jobbiga 2-8 för Bulltofta att hämta in (1603-1808).

Resultatnivån var fortsatt medelmåttig från hemmalaget i serie tre, men när grabbarna i Marbodal visade sig lite mer mänskliga än tidigare under matchen blev det plötsligt lite spänning på borden. BBK tog grepp om två bord samt total medan bortalaget höll sig före på ett bord serien igenom. Bord två såg hemmalaget i ledning större delen av serien, men två olyckliga tomrutor i ruta tio gav gästerna möjlighet att vända på steken och det var de snabba att göra. ”Bara” 3-2 för Bulltofta i serien, men i alla fall liv i matchen vid ställningen 5-10 (1582-1568).

Komiskt nog var detta första gången under säsongen när serie fyra hade betydelse för BBK. Samtliga sju tidigare matcher var alla avgjorde efter tre serier, på ena eller andra hållet. Att behöva ta full pott för att rädda oavgjort är ju dock så nära avgjort det kan bli, men skam den som ger sig!

Lämpligt nog, om än oväntat sett till matchen som helhet, vaknade hemmalaget till liv på riktigt i avslutningsserien! Oliwer och Stefan rullade in en ny runda över 500, Micke följde upp sin starka tredjeserie med en ny bra runda, Tobbe hittade något sätt att dra in tio strikes i serien till 270p och inhoppande Petro (som gått ut efter serie två) satte alla bollar kloss i fickan i serien. Marbodal hade dock ingen tanke på att ge ifrån sig några poäng i matchen och höjde sig betydligt från serie tre och bjöd upp till rejäl fight i avslutningen. Bord fyra såg ut att bli avgörande när BBK lyckades vända ett knappt underläge in i slutrutorna med hjälp av någon tursam strike. Tobbe satte ut sista nio rutorna och Bertil kunde säkra bordet med en täckt sista ruta i serien.

Än var det dock inte avgjort för samtidigt höll gästerna på att vända ett större underläge på bort ett efter en stark avslutning, men Patrik avslutade med en trippel för att hålla sig före på bordet och Petro avslutade jobbet med en egen dubbel, vilket var precis vad som behövdes för att hålla de spurtande motståndarna bakom sig. Matchens bästa runda kom i precis rätt tid och med marginalerna på rätt sida när det behövdes som mest ”snodde” BBK en poäng av Marbodal genom att ta full pott i den avslutande serien till oavgjort i matchen (1846-1729).

Med hänsyn till begränsad träning på profilen innan match var det ändå helt ok spel från vår sida. Ok är dock oftast inte tillräckligt mot topplag som Marbodal, men avslutningen bådar gott för kommande matcher. Det krävs en klart bättre prestation som helhet när nästa topplag, Team Clan F, kommer på besök kommande helg.

/Coach Totte

Nästa Match:

Lördag 25/11: Kl 15:40
Bulltofta A – Team Clan F (Baltiskan, Malmö)