Hoppa till sidans innehåll

Nytt från Svenska BF


Svenska Bowlingförbundet har fått en ny kommunikationsansvarig: 28-årige Linus Wirén från Borås tar över efter Markus Hegnelius som har valt att gå vidare mot nya utmaningar. - Jag hoppas kunna vara med och lyfta bowlingen, säger Linus Wirén.
 
Europeiska bowlingförbundet har gått ut med nya datum för Europamästerskapen som flyttades fram på grund av pandemin. Herrarnas EM spelas 31 maj-11 juni i Helsingfors och damernas EM genomförs 10-21 augusti i Ålborg.
 
Alla föreningar och distrikt inom svensk bowling har möjlighet att söka återstartsstöd. Ansökningsperioden öppnade den 1 januari. – Det är enkelt att söka och vi hoppas att många tar chansen, säger Tim Davidsson, ansvarig för återstartsstödet.
 
Pontus Andersson storspelade vid Brunswick Ballmaster Open i Helsingfors. Andersson blev tvåa och tog sin andra raka pallplats på Europatouren. – Jag har spelat riktigt bra men det känns lite surt att det inte höll hela vägen i finalen.
 
Kvalspelet i Ballmaster har gått riktigt bra för flera svenskar och totalt är sex av dem vidare till söndagens finalspel. Vi hittar fyra spelare bland topp 10 i kvalet.
 
Ballmaster är igång i Helsingfors och under torsdagen går flera svenskar in i kvalet. Pontus Andersson har haft fina framgångar det senaste och är laddad inför Europatourtävlingen – Jag hoppas kunna placera mig så högt som möjligt.
 
Vid en pressträff igår meddelade regeringen och Folkhälsomyndigheten att de både förlänger samt inför nya restriktioner från den 12 januari. Det här gäller för seriespelet, tävlingar och träningsverksamheten inom svensk bowling.
 
James Blomgren är nominerad till “The World Games Athlete of the Year" av organisationen International World Games Association (IWGA). Röstningen öppnade under måndagen och första röstningsomgången håller på fram till den 23 januari.
 
Jonathan Johansson från Höganäs BC slog i söndags till med ett riktigt dunderresultat. 1605 poäng över 6 serier, vilket är det nionde högsta resultatet i Sverige någonsin. – Jätteroligt, det trodde jag inte skulle hända, säger Johansson.
 
Nye förbundskaptenen Mattias Melin har idag tagit ut truppen till junior-EM i april. I laget finns tre medaljörer från senaste mästerskapet samt fem debutanter. – Vi har tagit ut ett starkt gäng och ser fram emot mästerskapet, säger Mattias Melin.
 
Svenska bowlingförbundet kan idag presentera Mattias Melin som ny förbundskapten för juniorlandslaget. Han kommer assisteras av Moa Ekström. – Det ska bli väldigt spännande, säger Mattias Melin.
 

EM är uppskjutet

(2022-01-01 14:37)
Herrarnas och damernas EM i början av 2022 är uppskjutet på grund av pandemin. Det meddelade Europeiska bowlingförbundet under nyårsafton.
 

Gott nytt år!

(2021-12-31 10:28)
Det är dags att summera 2021 och blicka mot kommande år. Svenska bowlingförbundets ordförande Jan Wiede lyfter fram några höjdpunkter från året, där VM sticker ut. – VM var fantastiskt och de fina framgångarna betyder mycket för svensk bowling.
 
Svenska bowlingförbundet har utsett Joline Persson Planefors och James Blomgren till Årets bowlare 2021. Det är första gången de båda bowlarna vinner utmärkelsen. – Det är en efterlängtad titel att ha på cv:t, säger Joline Persson Planefors.
 
Från den 23 december införs nya restriktioner gällande Covid-19 för att minska smittspridningen i samhället. Några av åtgärderna berör idrotten och här finns information om hur Svensk Bowling påverkas av de nya restriktionerna.
 

Bulltofta BK Facebook


Månadens bägare

September
September månads bägare tilldelas Eva Jönsson med anledning av hennes plats i landslaget i VM Masters 50+.

Oktober
Oktober månads bägare tilldelas Ulf Klint för sponsring med extra priser vid våra interna tävlingar.

November
November månads bägare tilldelas Emanuel Sjödin för
lysande spel i A-lagsdebuten.


  Vinnare slutsifferlotteri


 Scoring online

Postadress:
Bulltofta BK - Bowling
Leif Schröder, Stiftsgatan 5
21622 Limhamn

Kontakt:
Tel: 0768945264
E-post: info@bulltofta.org