Hoppa till sidans innehåll

Vi ser tillbaka och blickar framåt

03 JAN 2020 12:52
När nyårsklockorna slutat klämta och förkunnat att inte bara ett nytt år inletts, men även ett nytt decennium, passar vi på att summera den första hälften av bowlingsäsongen 2019-2020.
  • Uppdaterad: 03 JAN 2020 12:52

Höstsäsongen avslutades traditionsenligt med Formocupen, tillika den 50:e upplagan, och av våra deltagande BBK:are tog sig tre stycken vidare till slutspel. Dessvärre åkte samtliga ut relativt tidigt i cupspelet efter att ha haft marginalerna mot sig i sina matcher.

Ett par veckor tidigare gick det desto bättre när vårt juniorteam spelade U23 tävling i Hässleholm. Överlag bra prestationer från alla och allra bäst gick det för våra vänsterhänta killar som la beslag på andra plats (Oliwer 1436p/6) och tredje plats (Mattias 1404p/6). Alla våra juniorer visade framsteg inte bara tekniskt, men även taktiskt och det bådar gott för framtiden.

Helgen före hölls klubbens årliga ”Lussecup”, som kombineras med årets ”familjedag”. Hela hallen var fylld av BBK:are och dess anhöriga och vi fick förutom lite smaskiga tilltugg och ett populärt lotteri även se Anton Lantz ta hem ungdomarnas cup och Marcus Fagerström stoltsera som vinnare på seniorsidan.

December månad började annars med ett sammandrag på Baltiskan för A-laget och i samband med det även startskottet för klubbens insamling till Barncancerfonden. Insamlingen som pågick året ut blev mycket lyckad och med draghjälp från både företag och bowlingstjärnor lyckades vi tillsammans samla in 20.000:- till detta välgörande ändamål. Tack alla!

A-laget
I seriespelet visade A-laget tidigt att man vill vara med och slåss om topplatserna i Sydallsvenskan, med flera meriterande segrar på bortaplan. Dessvärre gick det lite grus i maskineriet de senaste omgångarna med bara en seger på fyra matcher, men topplatsen är fortfarande inom räckhåll. Omstart för A sker den 18:e Januari med ett litet sammandrag i Ängelholm.

F-laget
F-laget hade en knackig inledning på hösten, men spelade upp sig vartefter. Extra imponerande var den avslutande hemmamatchen mot Strået där samtliga i laget passerade pari-strecket och laget landade på ”F-rekordet” 6875p i matchen! Det återstår att se om formen konserverats under det långa uppehållet, upp till bevis den 11/1 mot Bowino på Baltiskan.

B-laget
B-laget gick genom höstsäsongen utan poängtapp, bland annat efter att ha vunnit en tidig seriefinal i Staffanstorp mot Bråhög B. Uppflyttningen till Div 1 har inte satt stopp för segertåget från föregående säsong och det återstår att se om ”nollan” förblir intakt under våren.

SUL
Ungdomarna i klubbens SUL-lag har gjort bra ifrån sig under hösten med två segrar på tre matcher. Resultaten pekar spikrakt uppåt och det blir spännande att se om trenden håller i sig under våren.

Skånes top 10
Mest publicitet har annars tjejerna fått under hösten, där Elvira och Eva figurerat på Skånes topp-tio titt som tätt. Niklas ”Nille” Clarberg huserade i topp omgång fem efter sina 996p, så här långt säsongens högsta individuella slagning i BBK.

Juniorer
Ett par av klubbens juniorer har slagit sig in i A-laget från och till under hösten och gjort riktigt bra ifrån sig. Med både juniorer och tjejer som bankar på dörren till A-laget gäller det för de ”rutinerade” att höja sig en nivå eller två under våren! 😉

Till sist
Avslutningsvis vill vi passa på och tacka alla våra ideella krafter som gör sitt till för att klubbens verksamhet ska fungera i vardagen. Dessutom ska såklart alla medlemmar också ha ett stort tack för att ni fortsätter göra Bulltofta BK till den härliga klubb vi alla trivs och har roligt i!

/Ordförande

Skribent: Jonas Torstensson
E-post: Adressen Gömd

Bulltofta BK Facebook


Formocupen 2021


Sommarens bägare

Sommarens bägare tilldelas Lydia Andersson som varje år förser oss med god mat under vårt läger i Tollarp!


  Vinnare slutsifferlotteri


 Scoring online

Postadress:
Bulltofta BK - Bowling
Leif Schröder, Stiftsgatan 5
21622 Limhamn

Kontakt:
Tel: 0768945264
E-post: This is a mailto link