Hoppa till sidans innehåll

Vem blir vinnare nr 50 i Sveriges äldsta ungdomstävling?

20 DEC 2019 10:31
Lördagen den 28 december fylls Baltiska bowlinghallen i Malmö med ungdomar från hela Skåne. Då spelas 50:e upplagan av Formocupen som är Sveriges äldsta ungdomstävling. I år är det 95 ungdomar mellan 7-23 år som gör upp om den ärofyllda titeln.
  • Skapad: 20 DEC 2019 10:31

Formocupen har blivit en jultradition i Skåne, som många ungdomar ser fram emot varje år. Kvalet spelas i fyra klasser U-14, U-16, U-18 och U-23, med handicap. De 8 bästa i varje klass går vidare till finalspel som spelas som cup över en serie (utan klassindelning).

Finalen lottas och spelarna från olika klasser möts tills en ensam vinnare står kvar, killar mot tjejer, unga mot äldre, men tack vare handicapsystemet kan vem som helst vinna tävlingen. Utöver vinnaren i Formocupen delas det också ut pris till den spelare som har högst resultat utan handicap i kvalet ”Ström-priset”. Mer om tävlingen finns att läsa på bulltofta.org/Formocupen/

Formocupen arrangeras ideellt av Bulltofta BK, som inte har något vinstintresse i arrangemanget. Det viktigaste med Formocupen är att vara en breddtävling och att alla ska ha råd att vara med. Därför är startavgiften låg.

Hela 31 klubbar finns representerade i årets tävling, ända från Tingsryd i Småland till Ystad i söder. I startfältet finns 31 tjejer och mer än en tredjedel av de startande är under 14 år, den yngsta är född 2012.  

 

Formocupen slår ett slag för Barncancerfonden
I samband med 50-årsjubileet skänker Bulltofta tio kronor av anmälningsavgiften direkt till vår insamling till Barncancerfonden. Under Formocupen kommer det också att anordnas lotteri och andra aktiviteter, där allt överskott går direkt till Barncancerfonden. Det är andra året i rad vi i BBK genomför en insats för att samla in pengar till forskningen om barncancer.

Kan du inte komma till Baltiska hallen den 28 december, men ändå vill vara med och stötta insamlingen går det bra att lämna ett litet bidrag direkt på Bulltoftas insamlingssida Barncancerfondens hemsida här >>

Formocupen slår ett slag för Barncancerfonden

Många bäckar små...

Skribent: Bulltofta BK
E-post: Adressen Gömd

Bulltofta BK Facebook


Formocupen 2021


Sommarens bägare

Sommarens bägare tilldelas Lydia Andersson som varje år förser oss med god mat under vårt läger i Tollarp!


  Vinnare slutsifferlotteri


 Scoring online

Postadress:
Bulltofta BK - Bowling
Leif Schröder, Stiftsgatan 5
21622 Limhamn

Kontakt:
Tel: 0768945264
E-post: This is a mailto link