Hoppa till sidans innehåll

Turen inte på A-lagets sida i derbyt

25 FEB 2019 14:45
Säsongens andra derby på Baltiskan slutade precis som det första med seger för Kulladal.
  • Skapad: 25 FEB 2019 14:45

Bulltofta A – Kulladals BS F 7-12 (6696-6833)

På söndagseftermiddagen var det ett välbesökt Baltiskan som bjöd på Allsvenskt derby mellan Bulltofta och Kulladal F.

Ett Bulltofta utan förlust på hemmaplan hängde inte riktigt med i början av matchen, men tuggade sig sakta men säkert närmre vartefter spelet fortsatte. In i slutrutan av första serien fanns det chans på alla banpar, men Kulladal stängde snabbt två av dessa. På första banparet kunde Nille plocka hem en poäng till BBK med en täckt ruta, men lämnade 7-10 på en bra träff, lite symptomatiskt för dagen. Petro kunde också stänga sitt banpar med en dubbel eller X9/, satte den första men lämnade sedan tre käglor kvar. Motståndaren lämnade ett par käglor kvar i extraslaget, så spärr räckte plötsligt för vinst, men en lite hög träff lämnade en kägla kvar och banparet slutade oavgjort. 0-4 i serien kändes tungt, men vi hade i alla fall momentum från en stark andra halva av serien (1660-1730).

I andra serien tog Bulltofta tag i taktpinnen, även om Kulladal hängde på. Två banpar avgjordes hyfsat tidigt till BBKs fördel, medan de två resterande var tajta. Stefan/Petro fick vika sig trots 463p i serien, men Robin hade chansen till vinst på sitt med en dubbel. Första striken satt på tavlan efter en väldigt sen ”messenger”, men när den andra satt kloss i fickan stod 7ans kägla och hånskrattade. Förlust med 7p. (1732-1651)

I tredje serien hamnade flera spelare i problem initialt. Kulladal tog tillvara på tillfället och säkrade snabbt två banpar plus total.  BBK lyckades visserligen ”rädda” de andra två banparen, men 5-9 underläge inför sista var inte optimalt mot ett stabilt spelande Kulladal. (1637-1683).

Även om vi vänt underläge förr i slutet av matcherna, fanns det inte i korten denna söndag. När ett par av hemmaspelarna lämnade tomrutor i mitten av serien, passade bortalaget på att sätta upp ett gäng strikes på tavlan för att definitivt döda matchen. Återigen två banpar och total tidigt till Kulladal, som avslutade med dagens bästa runda för att säkra segern (1667-1769).

Som helhet ett välspelat och spännande derby, där BBKarna inte lyckades sätta dit de viktiga slagen när det gällde som mest. Det var inget fel på inställning och attityd, men något litet saknades på några händer för att få loss käglorna denna dag. Extra plus till Stefan som verkligen hittade spåret till fickan i matchen.

Nya tag på lördag då BK Allön kommer till Baltiskan för att försöka ta revansch för förlusten förra helgen.

Bäst i BBK:
Stefan 965
Petro 886
Mackan 885

Fullständigt matchresultat >>

Nästa Match:
Lördag 2/3 kl 13.20 Bulltofta A – BK Allön 

Skribent: Jonas Torstensson
E-post: Adressen Gömd

Bulltofta BK Facebook


Formocupen 2021


Sommarens bägare

Sommarens bägare tilldelas Lydia Andersson som varje år förser oss med god mat under vårt läger i Tollarp!


  Vinnare slutsifferlotteri


 Scoring online

Postadress:
Bulltofta BK - Bowling
Leif Schröder, Stiftsgatan 5
21622 Limhamn

Kontakt:
Tel: 0768945264
E-post: This is a mailto link