Hoppa till sidans innehåll

Trendbrott efter tajt derbyseger!

22 OKT 2019 20:01
Bulltofta har knappast plusstatistik i våra derbyn mot Kulladal genom åren. I lördags var det dags för årets första möte med Kulladal F, tillika premiär i våra nya matchtröjor.
  • Skapad: 22 OKT 2019 20:01

Bulltofta A – Kulladals BS F 12-7 (6578-6562)

Även om vi ofta kammar noll i våra derbyn i slutändan, så brukar BBK börja matcherna bäst, likaså denna lördag. Nille hittade spåret från start med sju raka strikes och Micke lyckades peta in nio strikes i sin första serie (dock ej i följd). Dessa två banpar till BBK, som hade möjlighet även på sista paret, men fick ge sig där. Totalen lyckades vi till slut knipa med futtiga fem pinnar, 3-2 ledning i matchen (1709-1704).

I andra serien hade BBK bra kontroll på matchen, men det blev aldrig några stora ledningar på något banpar. När så Kulladal hittade en riktigt stark avslutning, med en mängd strikes, fick vi aldrig chansen att plocka något ytterligare bord förutom de två vi hade en stabil ledning på. Dessutom vände totalen över i sista rutan till bortalaget, som kvitterade genom 2-3 i serien (1655-1680).

Tredje serien blev en riktig rysare. Längst till höger satte Nille återigen sju raka strikes på tavlan och lillebror Mackan hittade till slut själv en rad strikes för att ”hjälpa till”. Detta var vitalt då forne världsmästaren Martin Paulsson med partner noterades för 459p på banparet, men det räckte inte mot bröderna Clarbergs 488p. I övrigt var det inte lika höga siffror i serien, men på banorna längst till vänster var det tajt värre. Janne S kunde stänga med en dubbel, men lämnade tre käglor. Motståndaren fick då chansen, men lyckades inte heller sätta en strike. Efter Jannes spärr behövdes ett kryss för vinst med 1p, men det stod en kägla kvar på bordet. Då satte Fredrik L i Kulladal den strike som behövdes i extraslaget för att ”nolla” banparet. På mittbanorna tog lagen vars ett par med 16 respektive 17 pinnar efter en rafflande avslutning och BBK kunde återta ledningen efter 3-1 i serien, 8-6 totalt (1654-1626).

I sista serien sjönk resultatnivån rejält. Undantaget var bortalagets Daniel/Martin P (igen) som tidigt tog en stor ledning både på sitt banpar och i totalen åt Kulladal. Övriga banpar stod och vägde utan att någon egentligen tog tag i taktpinnen och plötsligt var spärr ett riktigt bra resultat på banorna. BBK hade lite fler av den varan och tog en knapp ledning på två av banparen. Även om det inte var mycket pinnar som skiljde och spelet överlag var beskedligt, så lyckades Kulladal aldrig hitta spåret för att sätta press i slutrutorna. Bulltofta kunde avsluta utan att det blev riktigt nervöst och ett tredje banpar samt även total trillade i slutet över till hemmalagets fördel (1560-1552).

Ett överlag välspelat, jämnt och spännande derby där BBK hade marginalerna på sin sida. Nille briljerade med 792p på sina tre första, men fick avstannande nöja sig med 996p i slutändan, dock full pott i banpoäng med sin bror Mackan.

Bäst i BBK:
Nille 996
Petro 842
Janne S 831

Fullständigt matchresultat >>

Alltid skönt med seger, ännu skönare när den kommer i ett derby och dessutom fick vi ”inviga” våra nya tröjor med en vinst på hemmaplan. Nya tag om en vecka när Sterling från Göteborg kommer på besök.

Nästa Match:
Söndag 27/10 kl 13.20 Bulltofta A – IK Sterling

 

A-lag BBK

Skribent: Jonas Torstensson
E-post: Adressen Gömd

Bulltofta BK Facebook


Formocupen 2021


Sommarens bägare

Sommarens bägare tilldelas Lydia Andersson som varje år förser oss med god mat under vårt läger i Tollarp!


  Vinnare slutsifferlotteri


 Scoring online

Postadress:
Bulltofta BK - Bowling
Leif Schröder, Stiftsgatan 5
21622 Limhamn

Kontakt:
Tel: 0768945264
E-post: This is a mailto link