Hoppa till sidans innehåll

Supersammandrag för BBK A i Kalmar Superbowl!

18 OKT 2020 08:50
Föregående säsong plockade Bulltoftas A-lag full pott vid sammandraget i Kalmar efter två tuffa 11-9 vinster. Årets upplaga av samma sammandrag gjorde ingen besviken i Malmölägret.
  • Skapad: 18 OKT 2020 08:50

Olofströms BS - Bulltofta A 7-13 (5751-6135)

I sammandragets inledande match mot Olofström var det en del morgontrötta BBK:are som fick initiala problem. Petro och Patrik hade dock vaknat på rätt sida och ledde sina banpar till klara vinster, Petro/Janne med så pass mycket (+143p) att totalen tidigt var säkrad till BBK. Tyvärr gav vi bort ett banpar på slutet efter mycket slarv, men ledning 3-2 i matchen. (1474-1539)

I andra serien tryckte BBK lite ytterligare på gasen, men trots att hemmalaget inte hittade ett bättre spel än i första serien, blev det ändå ”bara” en ny 3-2a i serien. (1466-1588)

I tredje serien sjönk resultatnivån betydligt, speciellt för BBK:arna, vilket ledde till en ytterst jämn och oviss serie. Mattias och Micke hade som tur var hittat det vinnande spelet och vann ett tufft banpar trots att motståndarna var en bit över pari. I övrigt var det så pass jämnt att vad som helst kunde hända i slutrutan. Janne säkrade BBK:s andra poäng när han såg till så att hans banpar vann med futtiga tre pinnar, men å andra sidan vann Olofström de övriga två paren med 11 respektive 2 pinnar! Totalen knappt till BBK och en tredje rak 3-2a i matchen. (1423-1454).

Oron över det sämre spelet i tredje serien försvann snabbt i inledningen av den avslutande serien. BBK hittade nytt fokus och gav aldrig hemmalaget någon chans till att vända på matchen. Stor ledning på ett banpar och total tidigt i serien gjorde att det blev en behaglig resa i mål för Bulltofta. Olofström knep ett banpar med en pinne, men resten till BBK och 4-1 i serien och säsongens första seger var ett faktum. (1388-1554)

En seger som kändes kontrollerad förutom svackan i tredje serien. De rutinerade lirarna i laget höll uppe lägstanivån vilket var viktigt när de yngre förmågorna var lite mer upp och ner i matchen.

Bäst i BBK:
Petro 868
Patrik 818
Micke 789

Fullständigt matchresultat >>

 

BK Cahoot – Bulltofta A 5-14 (5806-6007)

Väl medvetna om att banorna i Kalmar inte bjöd in till höga slagningar var fokus i dagens andra match att täta till spärrspelet och täcka rutor.

Första serien visade precis de intentioner som laget diskuterat innan matchstart. Väldigt få tomrutor samtidigt som hemmalaget inte alls var med från start och snabbt blev det en stor ledning i totalen för BBK. På de tre banpar där hemmalaget hade häng, kunde Bulltofta med knapp marginal styra undan till seger på samtliga. Rent hus i serien efter stabilt spel. (1419-1576).

Cahoot hade dock inte gett upp och höjde sig klart i serie två. BBK fortsatte med det fokuserade spelet och knep de två banparen till höger i hallen medan hemmalaget la beslag på sitt första med säker marginal. Längst till vänster blev det ”shootout” i sista slaget när det var exakt lika mellan lagen, men när hemmalagets avslutare var frikostig nog att lämna fem käglor i extraslaget kunde Jonathan enkelt slå ner några fler i sitt avslutande slag och vinna banan med tre pinnar. 4-1 i serien till BBK och ledning 9-1. (1496-1548)

Serie tre blev matchens poängmässigt jämnaste, men det enda som var viktigt för BBK var att ta de två poäng som behövdes för att ”stänga” matchen. Fredrik och Jonathan höll säkert undan på sitt banpar till den ena och med Mattias/Micke i ledning med 30 pinnar in i slutrutan, kunde BBK:arna avsluta serien utan större press och ta de poäng som behövdes. Janne passade på att dubbla som siste gubbe på banorna, vilket vände även total till BBK med futtiga fem pinnar. Segern klar vid ställning 12-3. (1497-1502)

Avslutningen blev minst sagt avslagen och resultatnivån därefter. Det mest anmärkningsvärda i serien var väl att ett banpar slutade oavgjort, där alla inblandade spelare verkligen gjorde sitt bästa för att inte vinna banpoängen 😊. Oliwer fick göra sitt andra inhopp för dagen och blev bäste BBK:are i serien och tog ett av de två banpoäng som Bulltofta fick med sig. 2-2 i serien och 14-5 totalt. (1394-1381).

Bäst i BBK:
Janne 792
Micke 787
Jonathan 777

Fullständigt matchresultat >>

 

Kalmar verkar vara ett nytt favoritställe för BBK A, med full pott i sammandragen två år i följd. Även om det var tidig uppstigning och en längre resa, så höll våra spelare bra fokus under dagen och hjälptes åt att lösa de problem och svackor som uppstod. Med debut i A-laget för Fredrik, startdebut för Jonathan och två juniorer därtill var det mycket ”nytt blod” i laget denna lördag och det bådar gott för framtiden!

Nästa omgång väntar det första av säsongens tuffa och prestigefyllda lokalderbyn mot Kulladal F. Väl mött på Baltiskan på lördag.

 

Nästa match:
Bulltofta A – Kulladals BS F, lördag 24/10 kl 13.20

Skribent: Jonas Torstensson
E-post: Adressen Gömd

Bulltofta BK Facebook


Formocupen 2021


Sommarens bägare

Sommarens bägare tilldelas Lydia Andersson som varje år förser oss med god mat under vårt läger i Tollarp!


  Vinnare slutsifferlotteri


 Scoring online

Postadress:
Bulltofta BK - Bowling
Leif Schröder, Stiftsgatan 5
21622 Limhamn

Kontakt:
Tel: 0768945264
E-post: This is a mailto link