Hoppa till sidans innehåll

Sista A-lagsmatcherna innan uppehåll

07 DEC 2019 21:20
Första december är ett tecken på att nedräkningen till Julafton har börjat, det var också sista helgen innan jul för seriespel i Allsvenskan
  • Uppdaterad: 07 DEC 2019 21:20

Första december är ett tecken på att nedräkningen till Julafton har börjat, med förberedelser som att pynta julgranen, fixa julbelysning, köpa julklappar och annat.

Det var också sista helgen innan jul för seriespel i Allsvenskan, där alla lagen i Mellan- och Sydallsvenskan skulle spela minisammandrag med två matcher vardera på gemensam hall. Profilen Svenska bowlingförbundet hade valt var Allsvenskan 36, den kortaste profilen av alla.

I första matchen skulle Bulltofta BK ta sig an nykomlingarna BK Kåess från Skara, som fått en tung inledning på säsongen, men sedan tagit två raka vinster. Lagen och publiken var taggade och det blev en jämn historia. Det såg ut som att BK Kåess hade övertaget efter de fem första rutorna, men så lätt ska det inte gå tyckte hemmalaget och Bulltofta tog en välförtjänt 4-1 ledning efter att ha vänt första serien.

Andra serien blev än mer jämn och dramatisk, ända fram till sista rutan. BK Kåess såg ut att gå mot en kvittering, men Mattias och Bertil såg till att vinna sin banpoäng med en pinnes marginal. Bulltofta kunde temporärt andas ut och behålla ledningen trots starkt motstånd från BK Kåess.

Bortalaget fortsatte envist att bjuda motstånd och ville inte släppa ifrån sig matchen till Bulltofta, men marginalerna var helt på hemmalagets sida och kämpaglöden fanns fortfarande kvar i spelarna.

Bulltofta kunde utöka ledningen till 10-5 inför sista serien. Hemmalaget avslutade matchen med stil till 14-6 vinst efter en stabil sista serie.

Tobias Edlund och Niklas Clarberg tog full pott i banpoäng.

Bäst i BBK:
Petro Härfstrand 852
Tobias Edlund 838
Niklas Clarberg 829

Fullständigt matchresultat >>

 

Efter några minuters paus var nästa motståndarlag svenska mästarnas farmarlag, Team Pergamon BC F, som aldrig brukar bjuda på gratispoäng.

Bulltofta fick inte direkt någon drömstart när stjärnlagets farmarlag tog kommandot med 4-1. Käglorna var mer på bortalagets sida än Bulltoftas och de utökade ledningen till 8-2 efter två serier.

Bulltofta satte allt på ett kort i tredje serien för att hålla matchen vid liv, men dessvärre försvann det mesta hoppet när Pergamon F lyckades få med sig en extra poäng i slutrutan fram till 10-5.

Team Pergamon BC F hade sen uppvisning i sista serien och avslutade matchen till en övertygande vinst med 15-5.

Bäst i BBK:
Markus Clarberg 891
Patrik Ahlgren 854
Niklas Clarberg 845

Fullständigt machresultat >>

 

Nu börjar en välförtjänt julledighet, så att alla kan ladda batterierna innan A-laget ska iväg till nästa sammandrag som kommer att hållas i Ängelholm den 18/1. Då står två topplag i form av BK Full House och Höganäs BC för motståndet.

Vi önskar er alla en riktig god jul och ett gott nytt år.

En stilstudie av våra spelare. Fler bilder finns på BBK:s Instagram >>

Skribent: Maximilian Ståhl
E-post: Adressen Gömd

Bulltofta BK Facebook


Formocupen 2021


Sommarens bägare

Sommarens bägare tilldelas Lydia Andersson som varje år förser oss med god mat under vårt läger i Tollarp!


  Vinnare slutsifferlotteri


 Scoring online

Postadress:
Bulltofta BK - Bowling
Leif Schröder, Stiftsgatan 5
21622 Limhamn

Kontakt:
Tel: 0768945264
E-post: This is a mailto link