Hoppa till sidans innehåll

Poängfattigt sammandrag för A-laget

11 MAR 2019 14:50
Allsvenska sammandrag har varit A-lagets styrka sedan de infördes för tre år sedan, tyvärr syntes det inte under söndagens spel på Baltiskan.
  • Skapad: 11 MAR 2019 14:50

Bulltofta A – IK Sterling 10-10 (6668-6682)

Söndagens sammandrag började med match mot IK Sterling från Göteborg, en match som inleddes precis så jämn som det kunde förväntas. Ett banpar till vardera laget, men tajt på det två yttersta. Sterling stängde det första med en bra avslutning, medan banpar fyra vägde över till Bulltoftas fördel in i slutrutan. En onödig miss i slutrutan släppte dock banparet till Sterling med ynka 2p och tillika totalen med 1p. 1-4 underläge i stället för 3-2 ledning (1663-1664).

I andra serien ökade BBK takten något, mest tack vare Mackans strikefest på bana 17-18. I motsvarande sammandrag föregående säsong gjorde bror Nille sin första trehundring i karriären på just detta banpar (vilket är osannolikt, eftersom vi spelar alla andra matcher på banorna 5-12), men trots en kalasträff i tolfte slaget stod sjuans kägla rock solid kvar och Mackan fick ”nöja sig” med 299. Ytterligare två banpar plus total till BBK och utjämnat till 5-5 i matchen (1711-1657).

I tredje serien kom tre av Sterlings banpar in i ett stim. De samlade sig mellan 484p och 505p vilket hemmalaget inte hade något svar på. Dagens högsta serie på Baltiskan (av 32 spelade) på 1792 gav bortalaget ledningen med 9-6 inför avslutningen (1621-1792).

Bulltofta har vänt underläge förr under säsongen, så inget var avgjort än. När Sterling slog ner sig med över 200 pinnar i sista serien, tog hemmalaget tillfället i akt att sätta sig i förarsätet i serie fyra. Ytterbanorna med klar ledning till BBK tidigt i serien och när bröderna Clarberg på banpar två lossade kanonerna i slutet av serien kändes minst oavgjort som hemma. På banpar ett blev det dock mer nervöst än nödvändigt efter några tomrutor och Stefan/Petro tvingades till en dubbel+täckt i sista rutan för att definitivt stänga, vilket de lyckades med. Tyvärr lyckades vi inte sätta dit de två strikes som behövdes på banpar tre för att fullborda vändningen, så 4-1 i serien och oavgjort i matchen (1673-1569).

Fyra jämna, men inte tillräckligt starka, serier av BBK. Framför allt alldeles för mycket enkla misstag som stod oss dyrt denna dag. Överlägset bäst slagning i matchen av Markus Clarberg på 968p, Micke/Bertil bäst i laget med tre banpoäng.

Bäst i BBK:
Markus Clarberg 968
Robin Persson 852
Bertil Henriksson 848

Fullständigt matchresultat >>

 

Bulltofta A – BK Joker 7-13 (6659-6961)

I dagens andra match, mot BK Joker, visade Stefan inledningsvis vägen med sina tio inledande strikes. Ett par andra i laget hakade på, men bara ett ytterligare banpar till hemmalaget, samt totalen, för ledning 3-2 (1755-1692).

I andra serien stampade Joker gasen i botten. När BBK samtidigt hade svårt att fälla sista käglan, sprang det snabbt i väg på de flesta banpar. Micke/Bertil tog sin andra poäng i matchen, men i övrigt alla till bortalaget (1599-1789).

I slutet av andra serien fick Robin kasta in handduken pga ryggproblem. In från bänken kom Patrik och efter ett par rutors ”uppvärmning” i serie två, lossade han sen strikekanonen i serie tre. Trots att partnern Peter höll ihop det bra, och att Patrik inlett med sju av nio strikes, tvingade motståndarna via bra spel Patrik till att minst dubbla i sista rutan. Efter två strike och 258 av Patrik vanns sen banparet med ynka 4p. Bröderna Clarberg tog sitt banpar relativt enkelt och i sista rutan gavs Bertil chansen att vända sitt banpar och ta totalen till BBK. Tyvärr lyckades inte vårt ankare denna gång och det fattades fem pinnar för att ta en behövlig 3-2a (1745-1750).

Fyra rutor in i sista serien var det jämnt överlag på banparen. Sen ställde hemmalaget ett antal tomrutor samtidigt som Joker kryssade friskt i hela laget. Vips var det minus hundra på tavlan och luften gick tråkigt nog ur BBKarna. ”Jollarna” defilerade i mål med ytterligare en runda över 1700 och välförtjänt seger i matchen (1560-1730).

Två bra rundor och två dåliga räcker sällan för att rå på ett så stabilt lag som Joker. När bortalaget dessutom har en riktigt bra dag blir det extra svårt. Med lite mer skärpa i avgörande lägen kunde det ändå blivit att annat utfall, men så inte denna dag. Micke/Bertil åter bäst med 3 banpoäng (övriga vars en) och comebackande Micke bäst i BBK på 893p.

Bäst i BBK:
Mikael Gottfries 893
Stefan Borglin 877
Berti Henriksson 859

Fullständigt matchresultat >>

 

En poäng i ett hemmasammandrag är sämre än förväntat. Visserligen två topplag i Sydallsvenskan som var på besök, men vi måste kunna hålla ihop det bättre som helhet i laget. Nu slickar vi såren och tränar på i tre veckor innan säsongens sista hemmamatch mot Skrufscha.

Nästa Match:
Lördag 30/3 kl 15.40 Bulltofta A – BK Skrufscha

Skribent: Jonas Torstensson
E-post: Adressen Gömd

Bulltofta BK Facebook


Formocupen 2021


Sommarens bägare

Sommarens bägare tilldelas Lydia Andersson som varje år förser oss med god mat under vårt läger i Tollarp!


  Vinnare slutsifferlotteri


 Scoring online

Postadress:
Bulltofta BK - Bowling
Leif Schröder, Stiftsgatan 5
21622 Limhamn

Kontakt:
Tel: 0768945264
E-post: This is a mailto link