Hoppa till sidans innehåll

Ömsom vin, ömsom vatten för F-laget!

14 SEP 2020 22:49
Bulltofta F inledde även denna säsong med dubbla lokalderbyn på Baltiskan. Föregående år kammade vi noll, men så inte denna lördag.
  • Skapad: 14 SEP 2020 22:49

Öresunds BS – Bulltofta F 11-9 (6283-6101)

I första serien var det bara jämnt på ett av banparen och där stängde våra juniorer Oliwer och Tobias dörren i sista rutan till knapp vinst. Samtidigt trillade totalen in på vår sida och ledning 4-1 i matchen.

I andra serien var det plötsligt totalt mörker på BBK:s händer när ingenting fungerade. Även om vi hade häng på två banpar var det hemmalaget som kunde vända på steken med en femnolla i serien, 4-6 efter två serier.

Inbytte Maximilian visade vägen i tredje serien med 236p och flera spelare i BBK hakade på. Matchens bästa runda på 1627, samtidigt som ÖBS gick ner sig något, gav en andra 4-1 serie till Bulltofta och ledning igen vid 8-7 ställning.

Hemmalaget vaknade till igen i inledningen av sista serien. Snabb ledning på två av banparen medan de två andra stod och vägde. Matchens lirare, Dennis Fyhr i hemmalaget, ledde ÖBS till stor ledning i totalen, så BBK:s hopp om poäng i matchen stod till de två banpar vi hade häng på. Tyvärr orkade vi inte riktigt in i mål och knapp förlust på det ena banparet gav ÖBS 4-1 i serien och vinst i matchen med 11-9.

En ok insats mot ett bra ÖBS, där vi inte orkade hålla spelet hela vägen. Ingen i laget som föll ur ramen, men ingen som skottade in de där extra poängen heller. Klar förbättring gentemot fjolårets storstryk även om det är en klen tröst när laget ändå blir poänglöst.

Bäst i BBK:
Mattias 838
Magnus Å 821
Maximilian 415/2

Fullständigt matchresultat >>

 

Malmö-Ecco BK – Bulltofta F 8-12 (6118-6484)

Ett revanschsuget F-lag rivstartade i dagens andra match mot Malmö-Ecco BK. Trots fina 1655 blev det ändå bara med nöd och näppe 4-1 i serien till BBK. Hemmalaget stretade emot bra och knappa sju poäng skiljde på banparet där Petro och Patrik drog det längsta strået.

Precis som i dagens första match blev det en dipp i serie två för våra farmare. Inte lika djup denna gång, men endast en poäng gick att rädda när hemmalaget fortsatte i samma takt som i första serien. Oavgjort halvvägs in i matchen.

Serie tre blev rätt ointressant sett till de enskilda banparen. Lagen delade broderligt på dessa utan att något av dem blev riktigt jämnt. När Patrik och Petro plockade +127p på sitt banpar blev totalen BBK:s och ledning 8-7 inför avslutningen.

Den som hoppades på en spännande avslutning blev synnerligen besviken. Halva laget i Bulltofta hittade sent omsider ett kalasspår till fickan och flertalet höga serier noterades. Med en urladdning på 1734p för BBK var hemmalaget slaget långt innan sista rutan var spelad. Malmö-Ecco hade dock matchens enda par som tog full pott i banpoäng och de knep en pinne i serien vilket gav 4-1 till BBK F och välförtjänt seger i matchen med 12-8.

Laget ökade med nästan 400 pinnar jämfört med första matchen och det gav utdelning i form av två poäng i tabellen. En gedigen laginsats där ingen föll ur ramen.

Tack till er som tog er ner till Baltiskan för att stötta under denna eftermiddag. Alltid skönt att höra de glada tillropen från läktarplats!

Vi håller oss kvar på Baltiskan en dryg månad framöver då tre raka hemmamatcher nu står på schemat.

Bäst i BBK:
Robin 890
Jonathan 855
Patrik 854

Fullständigt matchresultat >>

 

Nästa match:
Söndag 20/9 kl 13.20 Bulltofta F – BK Borgen F

Skribent: Jonas Torstensson
E-post: Adressen Gömd

Bulltofta BK Facebook


Formocupen 2021


Sommarens bägare

Sommarens bägare tilldelas Lydia Andersson som varje år förser oss med god mat under vårt läger i Tollarp!


  Vinnare slutsifferlotteri


 Scoring online

Postadress:
Bulltofta BK - Bowling
Leif Schröder, Stiftsgatan 5
21622 Limhamn

Kontakt:
Tel: 0768945264
E-post: This is a mailto link