Hoppa till sidans innehåll

Oavgjort för BBK A i dramatiskt derby

24 OKT 2020 21:43
Efter en match som avgjordes i slutrutorna höll BBK undan för oavgjort.
  • Skapad: 24 OKT 2020 21:43

Bulltofta A – Kulladals BS F 10-10 (6233-6336)

Årets första lokalderby började lite segt för BBK. När samtidigt Kulladals par längst till höger i matchen öppnade med 526p blev det tidig uppförsbacke. Stefan/Micke hade dock koll på sitt banpar och i slutrutan säkrade Bertil/Patrik hemmalagets andra poäng. Totalen klart till Kulladal. (1504-1634)

I andra serien höjde sig våra grabbar ett snäpp och knöt ihop spelet bättre. Samtidigt hamnade flera av Kulladals spelare i problem och Bulltofta hade hyfsad kontroll på två av borden samt total in i slutet av serien. Fredde/Jonathan lyckades hålla undan till seger med sex pinnar på tredje paret, men när Bertil fick chansen att stänga det sista bordet för full pott i sista rutan gick det inte vägen. 4-1 i serien och ledning 6-4 för BBK. (1565-1499)

Tredje serien blev jämn, men ändå ojämn. Borden föll tidigt på ettdera hållet, jämnt fördelade mellan BBK och Kulladal, medan totalen flippade lite fram och tillbaka. Bulltofta hade länge chansen att plocka den, men Kulladal var starkare i slutet av serien och tog ”bonuspoängen”. Fortfarande ledning i matchen för hemmalaget med 8-7. (1534-1554)

Efter en del varierande kvalitet på spelet under matchen blev det plötsligt bättre överlag i den sista serien, från båda lagen. Stefan/Micke släppte handbromsen för gott och hjälpte BBK till tidig ledning i totalen, samtidigt som ytterligare två bord var fördel Bulltofta. In i slutrutorna hade BBK redan säkrat det ena bordet som behövdes och hade ledning i totalen med dryga åttio pinnar. På ytterbanorna avslutade Kulladal starkt och totalen sjönk för vart slag som slogs. När Fredrik/Mattias började sin sista ruta var det fortfarande övertag till hemmalaget med 33p på bordet och ungefär lika mycket i totalen, vilket minskade lite när Kulladals första spelare satte en trippel i slutrutan. Fredrik täckte upp och gav Mattias chansen att stänga matchen helt och hållet. Bortalagets andra spelare satte upp en dubbel på tavlan och när Mattias lämnade en kägla över på bordet var det plötsligt Kulladal som hade chansen att vinna matchen med en strike i det tolfte slaget. Två käglor över på slaget och Bulltofta kunde dra en suck av lättnad att det som såg ut som en seger några minuter tidigare inte förvandlats till en förlust i matchen i sista slaget. 2-3 i serien och oavgjort i matchen. (1630-1649)

Överlag en ok insats från hemmalaget även om vi skulle knutit ihop säcken när vi hade chansen. Första hemmamatchen på denna profil, så det finns en del att förbättra tills det är dags igen efter uppehållet.

Bäst i BBK:
Stefan 845
Bertil 817
Micke 815

Fullständigt matchresultat >>

Nästa match:
Bulltofta A - IK Sterling, lördag 14/11 kl. 13.20

Skribent: Jonas Torstensson
E-post: Adressen Gömd

Bulltofta BK Facebook


Formocupen 2021


Sommarens bägare

Sommarens bägare tilldelas Lydia Andersson som varje år förser oss med god mat under vårt läger i Tollarp!


  Vinnare slutsifferlotteri


 Scoring online

Postadress:
Bulltofta BK - Bowling
Leif Schröder, Stiftsgatan 5
21622 Limhamn

Kontakt:
Tel: 0768945264
E-post: This is a mailto link