Hoppa till sidans innehåll

Formocupen 2020 ställs in

16 OKT 2020 09:46
På grund av rådande situation med Covid-19 tvingas vi, med sorg i hjärtat och efter moget övervägande, ställa in årets upplaga av Formocupen.
  • Uppdaterad: 16 OKT 2020 09:46

In i det längsta har tävlingsledningen bollat olika scenarier kring arrangemang av Formocupen. Länge såg smittan ut att gå ner i samhället och vi hoppades på en öppning från Folkhälsomyndigheten och Regeringen om publik på idrottsarrangemang. Men så vände det, smittan ökar och någon ökning av publik är det inte tal om.

Det har funnits flera olika förslag på lösningar att ta ställning till för att kunna genomföra tävlingen på ett smittsäkert sätt. Allt från spel på varannan bana och endast en anhörig/deltagare, till spel under två dagar. Även kvalspel på distans, likt SUL, med endast finalspel på Baltiskan har varit på tapeten. Men hur vi än vänder och vrider på det är det många människor i rörelse en sådan här tävling och det blir alldeles för komplicerat att slussa ut och in folk på ett tryggt sätt.

- Vi har vänt och vridit på varenda sten, men vi kommer hela tiden tillbaka till ruta ett, säger tävlingsansvarig Jonas Torstensson. Det är ett moraliskt dilemma, där viljan att göra ett bra arrangemang ställs mot risken att sprida smittan. Vi har landat i att vi inte med gott samvete kan arrangera en tävling under rådande omständigheter.

Formocupen har spelats i 50 år utan uppehåll. Med sorg i hjärtat och efter moget övervägande tvingas vi tyvärr ställa in årets upplaga av Formocupen. Med förhoppningen att vi alla ses igen under jullovet 2021! De som vunnit en fri start i Formocupen 2020 har givetvis en fri start 2021 istället.

Skribent: Else Henriksson
E-post: Adressen Gömd

Bulltofta BK Facebook


Årets BBK:are

Roger Sjölin
Årets BBK:are tilldelas Roger Sjölin som på eget bevåg fixade nya hoodies till klubben och som dessutom lägger ner mycket tid på försäljning av Sverige- och Bingolotter.


Månadens bägare maj

Sara Selander
Sara har lagt mycket tid på att ringa runt alla medlemmar om fortsatt medlemskap och slutsifferlotteri


Månadens bägare april

Petro Härfstrand
Petro har tagit fram underlag för nya matchtröjor och samordnat med sponsorer och tryck.


  Vinnare slutsifferlotteri


 Scoring online

Postadress:
Bulltofta BK - Bowling
Leif Schröder, Stiftsgatan 5
21622 Limhamn

Kontakt:
Tel: 0768945264
E-post: This is a mailto link