Hoppa till sidans innehåll

Få pinnar skillnaden mellan glädje och besvikelse

17 FEB 2020 13:41
Efter den något onödiga förlusten i senaste hemmamatchen bytte vi profil till Allsvenskan 39 inför matchen mot 59:an. Spelmässigt blev det ingen större skillnad, utan bägge lagen trivdes väldigt bra på profilen, i alla fall första halvan av matchen.
  • Uppdaterad: 17 FEB 2020 13:41

Bulltofta A – BK 59:an 10-10 (6776-6835)

Hemmalaget öppnade matchen starkt, fyllda av självförtroende när det var spel på profilen vi så här långt tagit full pott på. Gästerna från Hässleholm ville inte vara sämre och ledda av Anton Borgs 298 tog man grepp om totalen i matchen och stor seger på just det banparet. Ytterbanorna dock till BBK så underläge 2-3 efter första serien (1771-1852).

I andra serien ökade Bulltofta takten något, samtidigt som vissa av 59:ans spelare tillfälligt tappade strikespåret. Tre av banparen avgjorda tidigt, med två till hemmalaget, och ett sista banpar där alla fyra spelare bombade strikes. Bröderna Clarberg slutade dock inte strika förrän bordet var avgjort, så BBK tog sin fjärde poäng i serien och vändning från underläge till ledning 6-4 efter halva matchen (1812-1728).

Så här långt en välspelad match från bägge lagen med idel höga resultat. I tredje serien kom resultatsänkningen som var ganska väntad och ingen spelare hade längre någon ”autostrada” till fickan. Följden blev fyra supertighta banpar där allt avgjordes i sista rutorna. Det fanns chanser att sätta de nödvändiga dubblarna för båda lagen, men få lyckades och Bulltofta kunde hålla sin ledning på tre av paren in i mål. Tyvärr tappades totalen med åtta pinnar, men 3-2 i serien och ledning 9-6 (1624-1632).

Sista serien blev än gnetigare för hemmalaget, och 59:an kunde snabbt ta en klar ledning på banorna i mitten. På kanterna var det dock jämnare och när Bertil satte upp fem strikes i mitten av sin serie, gav han BBK ett bra försprång in i slutrutorna. Längst till vänster var det knappa marginaler, även om BBK var före. Stefan lämnade olyckligt 7-10 kvar på en bra träff och bortalaget gick in i slutrutan med ledning på två pinnar. När bortalagets sista spelare lämnade en kägla kvar i ruta tio, innebar det ledning med en pinne och Stefan fick chansen att vända till vinst med en dubbel. Den första striken satt som den skulle, men inte den andra. Anton Borg i bortalaget behövde då slå en strike i sitt extraslag för att inte förlora matchen och det var precis vad han gjorde. Totalen klart till 59:an och 1-4 i serien innebar oavgjort i matchen (1569-1623).

En bra första halva av matchen, men sen tappar vi linjerna alldeles för enkelt, utan att hitta några bra lösningar. Visst är det bittert att vara en ynka pinne från seger, men samtidigt kunde vi med lite mer stolpe ut förlorat matchen p.g.a. vår sämre andra halva.

Micke enda missfria spelare i hemmalaget, där alla var över pari, men ingen över 900-strecket.

Bäst i BBK:
Mackan 887
Petro 871
Nille 866

Fullständigt matchresultat >>

Kommande helg är det dags för årets sista bortasväng. Ett besök i Småland med två riktigt tuffa matcher innan vi håller oss till Baltiskan för resten av grundseriematcherna.

Nästa Matcher: 
Lördag 22/2: kl 10.00 Forsheda BK - Bulltofta A (Värnamo)
 

kl 15.30 Team Clan BK F - Bulltofta A (Nässjö)

Skribent: Jonas Torstensson
E-post: Adressen Gömd

Bulltofta BK Facebook


Formocupen 2021


Sommarens bägare

Sommarens bägare tilldelas Lydia Andersson som varje år förser oss med god mat under vårt läger i Tollarp!


  Vinnare slutsifferlotteri


 Scoring online

Postadress:
Bulltofta BK - Bowling
Leif Schröder, Stiftsgatan 5
21622 Limhamn

Kontakt:
Tel: 0768945264
E-post: This is a mailto link