Hoppa till sidans innehåll

En premiärhelg i moll!

23 SEP 2020 11:38
Bulltoftas A-lag gjorde i helgen seriepremiär med dubbla matcher i Skåne.
  • Skapad: 23 SEP 2020 11:38

BK 59an - Bulltofta A 13-7 (6027-5808)

A-lagets premiär blev allt annat än välspelad. Båda lagen hade problem redan för start, kanske en effekt av det halvår långa uppehållet? BBK tog ledningen med 3-2 efter första serien efter att ha vunnit totalen knappt, men hemmalaget kvittera snabbt i andra serien utan att något av lagen egentligen gjorde mycket annorlunda. Fortfarande ostabilt och spretigt på de flesta händer.

Tredje serien blev ett stort mörker för BBK, där endast Patrik lyckades med en ”ok” serie, i övrigt var det inte mycket att hurra för. Hemmalaget tog tillfället i akt och höjde sig lite från de två första serierna och tog en femnolla efter att ha säkrat det sista bordet med sju pinnar.

I sista serien vaknade så BBK:arna till slut till liv och gjorde match av det hela, även om det krävdes full pott för att rädda oavgjort i matchen. In i slutet av serien kunde dock 59an springa ifrån på ett av banparen och till slut trillade även ett andra banpar och totalen över till hemmalaget.

Som helhet en slarvig och ofokuserad insats av vårt A-lag där många tog fel beslut i förflyttningarna och dessutom hade glömt stora delar av spärrspelet hemma. Bara att ta lärdom av förlusten och göra det bättre nästa gång!

Bäst i BBK:
Janne 820
Bertil 749
Stefan 746

Fullständigt matchresultat >>

-------------------------

Lunds BK Mamba – Bulltofta A 18-2 (6920-6213)

Lundalaget är starka på hemmaplan och denna lördag hade de ingen tanke på att släppa några poäng ifrån sig. Visserligen startade de lite beskedligt, men när BBK inte hade rätt spår från start i denna match heller, så blev det ändå 4-1 till hemmalaget i första serien. Petro/Janne ”räddade” en poäng genom vinst med 4p.

I serie två tryckte hemmalaget gasen i botten. Med BBK fortfarande på perrongen var det en snabb och enkel 5-0 till Lundensarna efter över 1800 i slagning.

I tredje serien höjde sig grabbarna i Bulltofta och fick till dagens högsta serie. När så två banpar tappades med 1p resp 4p och totalen säkrades av Lundalaget var matchen slut redan efter tre serier vid ställningen 13-2.

Fjärde serien spelades av och hemmalaget fortsatte ha roligt på banorna med en tredje runda i rad över 1750p och en ny femnolla.

Vi brukar visserligen ha ett övertag i dessa lokalderbyn, men då krävs det klart bättre spel än vad som presterades denna lördag. Om det sen hade räckt mot ett för dagen storspelande Lunds BK Mamba är väl mer osäkert.

Bäst i BBK:
Micke 858
Patrik 829
Janne 827

Fullständigt matchresultat >>

-------------------------

Nästa match:
Bulltofta A – Team Clan BK F : Söndag 27/9 kl 15.50

Skribent: Jonas Torstensson
E-post: Adressen Gömd

Bulltofta BK Facebook


Formocupen 2021


Sommarens bägare

Sommarens bägare tilldelas Lydia Andersson som varje år förser oss med god mat under vårt läger i Tollarp!


  Vinnare slutsifferlotteri


 Scoring online

Postadress:
Bulltofta BK - Bowling
Leif Schröder, Stiftsgatan 5
21622 Limhamn

Kontakt:
Tel: 0768945264
E-post: This is a mailto link