Hoppa till sidans innehåll

Dubbelt kul i Kalmar!

01 OKT 2019 08:44
Sydallsvenskans första sammandrag för säsongen gick av stapeln i lördags i Kalmar för Bulltoftas del. Dagen till ära hade vi hyrt en buss tillsammans med Malmökollegorna i Kulladal F, som vi dessutom tryckte in några tappra supporters i.
  • Uppdaterad: 01 OKT 2019 08:44

Sydallsvenskans första sammandrag för säsongen gick av stapeln i lördags i Kalmar för Bulltoftas del. Dagen till ära hade vi hyrt en buss tillsammans med Malmökollegorna i Kulladal F, som vi dessutom tryckte in några tappra supporters i. För motståndet denna lördag stod två nykomlingar i serien i form av arrangören BK Cahoot och Olofströms BS.

Mer om resan, ur suppportervinel, finns i separat krönika här >>

 

Olofströms BS - Bulltofta A 9-11 (6207-6163)

Inledningen av matchen mot Olofström såg bra ut. Vår matchplan föll väl ut och ”hemmalaget” kom inte in i spelet på samma sätt, så vi tog en snabb ledning på tre banpar och i totalen. In i slutrutan blev det dock tajt på det ena, men där säkrade Petro/Micke de pinnar som behövdes för att vinna med två till slut, ledning 1-4 i matchen (1567-1627).

I andra serien sjönk resultatnivån överlag och det blev ganska jämnt överallt. Bröderna Clarberg fortsatte dock att tuffa på efter sin fina inledning (235/237) och en ny runda över pari säkrade en ny banpoäng till BBK och överläge i totalen. I den vänstra delen av hallen avslutade dock Olofström starkt och på det tredje banparet hamnade Petro/Micke i tidiga bekymmer. De avslutade däremot med klass och höll undan till vinst både på banparet och i totalen, 3-7 ledning (1502-1527).

I tredje serien blev det svajigt värre hos hemmalaget Olofström. Ytterbanorna slängde in rundor en bra bit över pari, medan paren i mitten hade det tufft. När BBK:s alla par samlade sig runt 360-370 var det två ”enkla” poäng till vardera lag medan Olofström knep totalen knappt, 6-9 i matchen inför sista (1495-1463).

Inhoppande Simon Andersson i Olofström, som olyckligt öppnat med 140 i tredje serien, vaknade plötsligt till liv i fjärde serien och hade strikekanonad på bana 1-2. Han landade till slut på 286p och drog med partnern till storseger på banparet genom 468p. Kompisarna på 3-4 ville inte vara mycket sämre utan spottade in 467p tillsammans och körde över chanslösa BBK:are. Totalen var såklart också helkörd för Bulltofta i detta läge och allt hopp ställdes till de kvarvarande två banparen. Som coach och spelare är det då tur att bowling i serieform är ett lagspel, extra bra om man har ett brödrapar som sällan släpper ifrån sig banpoäng i onödan. ”Mackan” och ”Nille” Clarberg tog sin fjärde raka banpoäng i matchen efter en tajt kamp in i slutrutorna och när inhoppande Tobbe tillsammans med Micke hyfsat enkelt tog det sista så räckte det för Bulltoftas del i matchen. 3-2 i serien och 9-11 seger totalt (1643-1546).

Som helhet en match där vi hade tålamod och jobbade hårt på att täcka rutor. Underlaget ändrades vartefter till Olofströms fördel, men vår tidiga ledning räckte för att hålla undan denna gång.

Bäst i BBK:
Mackan 850
Nille 829
Micke 791

Fullständigt matchresultat >>


 

BK Cahoot - Bulltofta A 9-11 (6236-6323)

Efter den tuffa inledningsmatchen flyttade vi över till andra sidan av hallen (i Kalmar är det bokstavligt talat den andra sidan 😊). Matchen mot hemmalaget Cahoot började än bättre än vår morgonmatch. Långt in i första serien hade vi klar ledning på två banpar och knapp ledning på de två andra. Där och då hände plötsligt något med hemmalaget som kom in i ett rejält stim. Vi spelade på intet sätt dåligt, men det verkade som om hemmaspelarna inte kunde annat än strika. En ledning i totalen på en bit över 100 pinnar var plötsligt nästan borta och Cahoot hade vänt två banpar till vinst genom bra spel. Tobbe och Micke höll undan till seger på sitt, men när Bertil olyckligt tommade sina två sista rutor så trillade även det banparet över till hemmalaget med ynka tre pinnar och totalen med 13. Snöpliga 4-1 i serien när vi hade räknat med minst 2-3 ledning (1607-1594).

Lyckligtvis kom hemmaspelarna av sig lite vid banbytena och matchen stod länge och vägde i andra serien. I mitten av hallen tog lagen vars ett banpar ganska klart, medan det var rysarläge (inte det sista i matchen) på ytterbanorna. Längst till vänster ville Bertil revanschera sig, men fick nöja sig med en spärr. Motståndaren kunde då dubbla för vinst, men lämnade en ytterkägla kvar, vinst på banparet för BBK med 5p. Längst till höger blev det än mer spännande när Nille kunde stänga med en strike, men lämnade tre käglor på bordet. Motståndaren fick då chansen att stänga med en andra strike i slutrutan, men lyckades inte heller. Efter Nilles spärr krävdes det precis en strike i extra slaget för vinst, vilket var det som skedde och BBK tog banparet med en futtig pinne! Dessutom trillade totalen över till BBK:s sida med 13 poäng i slutrutorna, så lite snopet för hemmalaget blev det 1-4 i serien och oavgjort 5-5 i matchen (1548-1561).

På något sätt var det symptomatiskt i detta läge att lagen hade exakt samma slagpoäng och att det stod 5-5. I båda serierna hade vi sett laget som var i underläge vända i slutrutorna och matchen som helhet var precis så jämn. Undantaget i matchen var serie tre. Petro fick igång strikemaskinen på allvar och när Bertil på banan bredvid också hittade rätt, så var högra sidan av hallen enkelt till BBK. Till vänster var det jämnare, men bröderna Clarberg ville inte släppa ifrån sig fler banpoäng för dagen (förlust i första serien trots 444p) och knep BBK:s fjärde poäng i serien, då totalen var tidigt hemma. Tobbe och Micke hade chans att fullborda till en femnolla, men ett par otäcka hål på slutet satte stopp för det och Cahoot tog banparet med elva pinnar, 6-9 i matchen (1469-1592).

Hemmalaget, som hade sett lite modstulna ut i tredje serien, kom ut med ny energi i avslutningsserien. Bulltofta hängde på bra och med fyra rutor kvar var ställningen på banparen +1, -1, +4, -3. Ingen kunde klaga på spänningen i alla fall 😊. Cahoot avslutade starkast på två banpar och började känna vittring på minst en poäng. Som tur var för BBK så hade Petro inga planer på att sakta ner i avslutningen. Han fortsatte bomba strikes (494p sista två) och när Patrik fyllde på med några egna så knep de sitt banpar med 15p. Minst oavgjort klart för BBK och kvar på banorna stod än en gång Mackan och Nille. När Mackan inte hade sin bästa serie för dagen, tog storebror över ansvaret i slutet och hemmalaget hade inte ork nog att svara upp. Trötta men glada BBK:are kunde tjoa in de sista slagen till en ny seger med 11-9 efter en sinneslös rysare (1612-1576)!

Bäst i BBK:
Petro 912
Nille 842
Micke 833
Bertil 816

Fullständigt matchresultat >>

 

Sammandrag har generellt varit bra för BBK sedan de infördes för fem år sedan i Allsvenskan, men detta var första gången vi lyckades ta full pott i ett sammandrag på bortaplan. Stolpe in i rätt lägen och kyliga huvuden i avslutningarna fällde avgörandet denna gång. Vi kunde lika gärna lämnat Kalmar med en futtig poäng efter hur matcherna utspelades, men med lite tur och skicklighet kunde vi lasta bussen med fyra poäng extra i bagaget.

Tack till Kalmar Superbowl för ett bra arrangemang med ypperlig kundservice och bemötande. Tack också till motståndare och medresenärer för ett trevligt, spännande och välspelat sammandrag. Vi ses igen efter uppehållet när det är dags för lokalderby!

 

Nästa Match:
Lördag 19/10 kl 15.20 Bulltofta A – Kulladals BS F

Skribent: Jonas Torstensson
E-post: Adressen Gömd

Bulltofta BK Facebook


Formocupen 2021


Sommarens bägare

Sommarens bägare tilldelas Lydia Andersson som varje år förser oss med god mat under vårt läger i Tollarp!


  Vinnare slutsifferlotteri


 Scoring online

Postadress:
Bulltofta BK - Bowling
Leif Schröder, Stiftsgatan 5
21622 Limhamn

Kontakt:
Tel: 0768945264
E-post: This is a mailto link