Hoppa till sidans innehåll

Decimerat A-lag vann rysare!

29 OKT 2019 11:29
Förutom ett antal bortresta spelare under helgen drabbades A-laget av ett par sena återbud p.g.a. sjukdom. UK Frank fick stuva om i lagen så att vi kunde ställa ett slagkraftigt A-lag på banorna trots bortfallen.
  • Skapad: 29 OKT 2019 11:29

Bulltofta A – IK Sterling 11-9 (6440-6410)

Ett antal sena återbud skapade ovisshet inför hemmamatchen mot gästerna från Göteborg. De som fick ställa upp med kort varsel gjorde dock en bra insats och bidrog till att segern kunde bärgas.

Liksom föregående hemmamatch startade BBK stabilt och kunde tidigt ta en ledning i matchen. Bortalagets Conny Hofling (bäst i laget på 937p) såg dock till att Sterling knep en poäng i första serien när de vann första banparet klart, 4-1 till BBK (1650-1570).

I andra serien vaknade Micke till liv och inledde med 9 raka strikes. Tyvärr stod sedan 10:ans kägla kvar, men tillsammans med Robin säkrade de BBK:s enda poäng i serien. Vi hade tack vare deras storspel ledning i totalen långt in i serien, men Sterling smög om på slutet och vann med 17p, oavgjort 5-5 i matchen (1621-1638).

Bortalaget fortsatte att öka sina slagningar i tredje serien och vi kunde inte riktigt få hela laget till att hänga på. Micke var ett av undantagen och han fortsatte att leverera höga serier. Han stod dock i skuggan av Petro, som inledde med tio raka strikes, innan en ytterkägla retfullt stod kvar. Trots det höga resultatet vann vi ”bara” det banparet med 16p, då även paret från Sterling levererade bra bowling. Bortalaget höll en högre nivå överlag i serien och kunde ta totalen ganska enkelt. Underläge 7-8 inför avslutningen (1596-1656).

Sista serien blev en rysare! Peter hittade in i andra andningen och satte upp en ”bingo” (fem i rad) på första banparet och tog tillsammans med Petro en stor ledning initialt. Micke var inte klar för dagen utan fortsatte bomba strikes tillsammans med Robin. Klar ledning på två banpar och i total, men tajt på de två resterande. Frank/Bertil hade inte ork nog att hänga på sina motståndare utan tappade in i slutrutorna, vilket innebar att BBK behövde ”resten” för att kunna ro hem seger i matchen.

Sterling började närma sig på banpar ett, men Peter och Petro höll undan med knapp marginal, däremot minskade ledningen i totalen markant på slutet. Kvar på banorna stod inbytte Eva, som hade det motigt på banan denna dag. Tack o lov hade hennes partner Mackan en bättre dag och de låg bara 2 pinnar back in i slutrutan. När förste motståndaren olyckligt tommade sin sista ruta, var vi plötsligt 8 pinnar upp. Tyvärr kvitterade Eva denna ”tjänst” genom att susa en enkelkägla i sista rutan. Uppenbarligen var det bjudningarnas dag då avslutande spelare i bortalaget då returnerade favören med att också missa en enkelkägla! Efter dessa darrande (?) händer klev Mackan upp på ansatsen som siste spelare i matchen med täckt ruta för seger som målsättning. Han sätter bollen hyfsat bra i fickan men i bråkdelen av en sekund ser det ut som om hålet 4-9 ska stå. Bägge käglorna trillar dock till slut och publikens samt medspelarnas vilda jubel bryter ut när segern i matchen är säkrad efter 4-1 i serien (1573-1546).

En tajt och överlag välspelad tillställning där oavgjort kändes mest rättvist, men det är ytterst små marginaler som fäller avgörandet i dessa matcher och denna gång hade vi dessa på vår sida. Fjärde segern i rad där skillnaden i slagpoäng mellan lagen är närmast obefintlig. Det börjar bli en fin trend i de tajta matcherna att vi gör det där lilla extra för att vinna 😊

Micke stor matchvinnare med finfina 979p och full pott i banpoäng tillsammans med Robin.

Nu tar vi uppehåll innan vi styr kosan mot Göteborg och bl.a. returmöte med Sterling.

Bäst i BBK:
Micke 979
Peter 846
Petro 828
Mackan 812

Fullständigt matchresultat >>

 

Nästa Match:
Lördag 16/11 kl 11.00 BK Virveln - Bulltofta A (Lundbyhallen, Göteborg)
Lördag 16/11 kl 15.00 IK Sterling – Bulltofta A (Strike & Co, Göteborg)

Skribent: Jonas Torstensson
E-post: Adressen Gömd

Bulltofta BK Facebook


Formocupen 2021


Sommarens bägare

Sommarens bägare tilldelas Lydia Andersson som varje år förser oss med god mat under vårt läger i Tollarp!


  Vinnare slutsifferlotteri


 Scoring online

Postadress:
Bulltofta BK - Bowling
Leif Schröder, Stiftsgatan 5
21622 Limhamn

Kontakt:
Tel: 0768945264
E-post: This is a mailto link