Hoppa till sidans innehåll

Bra spel, men för få banpoäng!

27 JAN 2020 15:53
Första hemmamatchen på ett par månader bjöd på spänning och höga slagningar, men de där banpoängen som behövs för att vinna matcher, var för få till antalet.
  • Uppdaterad: 27 JAN 2020 15:53

Inför den första hemmamatchen på ett par månader var det lite ovisst om vilket underlag vi skulle välja. Det slutade med Allsvenskan 44, som är välkänd för våra spelare, och slagningarna i sig gick inte att klaga på, men de där banpoängen som behövs för att vinna matcher, var för få till antalet.

Bulltofta A – Lunds BK Mamba 8-11 (6948-6899)

De två första serierna av matchen såg ungefär likadana ut. Bortalaget började bäst, BBK vände på steken i mitten av serierna, men trots ledning in i slutrutorna lyckades vi inte hålla undan i totalen utan lundensarna vände bägge gångerna med knapp marginal. Borden delades lika, så två gånger 2-3 i baken efter att totalerna tappats med tio respektive tretton futtiga pinnar. Vi knep visserligen ett banpar med åtta pinnar, så allt var inte mörker (1764-1774, 1788-1801).

Så här långt publikvänlig bowling med höga resultat, men i tredje serien sjönk nivån avsevärt. Detta gynnade primärt Bulltofta, som snabbt tog en stor ledning på ett banpar och i totalen, samt en knapp ledning på övriga bord. Tyvärr var det dagens tema att bortalaget var bäst i slutrutan av serierna och vi lyckades verkligen inte förvalta de ledningar vi hade. Med grepp om 5-0 i serien tappade vi alla de tre jämna banparen i sista rutan med liten marginal, 8p, 10p respektive 19p. Ytterligare en serie som slutade 2-3 och underläge 6-9 i matchen (1601-1542).

Med kniven på strupen gjorde grabbarna verkligen allt de kunde i sista serien. De höga slagningarna var tillbaka, men bortalaget var inte sena att hänga på. Strikeföljderna duggade tätt, men trots detta var det helt jämnt på alla bord långt in i serien, med BBK knappt före på två och bortalaget knappt före på ett. Precis som i de tidigare serierna avgjordes allt i sista rutan. Lundensarna knep första paret med 13 pinnar efter en stark sista ruta. BBK knep det andra med 31p efter en stabil avslutning. Med mindre än tio pinnars marginal på de två sista var oavgjort fortfarande möjligt. Bortalaget på tredje paret strikade ut och tvingade Micke till en dubbel plus nio käglor. Dubbeln satt som den skulle, men två pinnar stod retligt kvar i extraslaget och oavgjort på bordet innebar vinst i matchen för Lundalaget. Inte heller på sista bordet lyckades vi sätta det avgörande slaget utan förlorade med fem pinnar, men det kunde kvitta när matchen var förlorad (1795-1782).

Av tio banpoäng på spel i de två sista serierna förlorar vi sex, alla med mellan 0-19 pinnar. Något som varit vår styrka tidigare under säsongen, blev vårt fall denna dag. Dessutom hade alla våra par 400+ i slagpoäng i dessa förluster, så det är svårt att ”gnälla” på att prestation saknades.

Grattis till Lunds BK Mamba som gjorde en stark insats på bortaplan och såg till att de hade marginalerna med sig denna dag. Vi får ta nya tag efter uppehållet när ny hemmamatch står på schemat.

Fyra spelare missfria i matchen, Nille, Bertil, Petro och Micke.

Bäst i BBK:
Frank 976
Stefan 895
Micke 886
Bertil 883

Fullständigt matchresultat >>

Nästa Match:
Söndag 16/2 kl 13.20 Bulltofta A – BK Femtionian

Skribent: Jonas Torstensson
E-post: Adressen Gömd

Bulltofta BK Facebook


Formocupen 2021


Sommarens bägare

Sommarens bägare tilldelas Lydia Andersson som varje år förser oss med god mat under vårt läger i Tollarp!


  Vinnare slutsifferlotteri


 Scoring online

Postadress:
Bulltofta BK - Bowling
Leif Schröder, Stiftsgatan 5
21622 Limhamn

Kontakt:
Tel: 0768945264
E-post: This is a mailto link