Hoppa till sidans innehåll

BBK inledde elitkvalet med skräll!

14 MAJ 2019 14:08
Under den gångna helgen samlades fyra lag i Kungsbacka för att göra upp om en åtråvärd plats i bowlingens finrum, Elitserien. På ena halvan toppseedade IKW/Köping mot Bulltofta och i andra halvan av hallen Höganäs mot Ludvika.
  • Skapad: 14 MAJ 2019 14:08

IKW/Köping BK – Bulltofta A 9-11 (5929-5908)

Lördagen startade med en hel del nervositet på många händer. Detta i par med svårspelade banor gjorde att publiken bjöds på mycket spänning, men mindre skönspel.

I första serien var det så jämnt som man kunde förvänta sig på förhand. Alla banpar stod och vägde in i slutrutan och fördelades i slutändan jämnt mellan lagen medan Köping var något starkare och knep totalen (1502-1477).

Andra serien blev den första lik, enda skillnaden var att Köping tidigt avgjorde ett banpar och total. Resterande tre föll dock över på BBKs sida och därmed utjämnat i matchen till 5-5 (1492-1460).

I tredje serien tappade Köping lite tempo, men även om lagen tidigt säkrade vars ett banpar var det in i det sista helt ovisst på de två paren i mitten. Fascinerande nog var det ingen av de åtta inblandade spelarna som lyckades kravla sig över 170 i serien (endast fyra spelare totalt av 16 lyckades med den bedriften i serie tre, ett tecken på hur svårt det var just då), så med ett par täckta slutrutor kunde BBK ta bägge dessa banpar trots beskedliga siffror och ledningen i matchen med 6-9 (1380-1451).

Ställda mot väggen kom Köping tillbaka starkt i sista serien. Bulltofta försökte haka på och bägge lagen gjorde sin bästa runda i matchen. Paret Robin/Micke spelade stabilt och säkrade tidigt den ena poäng Bulltofta behövde, men på ett par banpar var det aldrig riktigt nära för oss. Hoppet stod till Mackan/Bertil som hade en tajt fajt på det första banparet och med en stark avslutning i de sista rutorna höll de undan för jagande motståndare och säkrade seger i matchen åt Bulltofta i de absolut sista slagen (1555-1520).

Bäst i BBK
Bertil 869
Mikael 797
Petro 780

Fullständigt matchresultat >>

 

Bulltofta A - IKW/Köping BK 10-10 (6152-6141)

Dagens andra match började som den första slutade, med lite högre resultat överlag. Bulltofta hade kommandot, men banparen var jämnt fördelade. Robin/Micke hade chans att vända sitt, men det räckte inte hela vägen, men vi höll undan i totalen i alla fall, 3-2 ledning till BBK (1559-1542).

Nivån fortsatte att höjas i serie två och det såg länge ut som om Bulltofta skulle kunna hämta hem en 4-1 i serien. Köping ville dock annat och norpade två par med futtiga 6p respektive 11p och därmed serien med 2-3. Precis som i match ett oavgjort halvvägs igenom således (1634-1575).

Köping fortsatte trumma på i serie tre, medan BBK fick lite problem här och där. Paret Mackan/Bertil, som förlorat sin andra serie trots 452p (!) höll ångan uppe och säkrade en poäng efter fina 448p. I övrigt var det mest mörker för Bulltofta och Köping gled ifrån till ledning 6-9 i matchen.

Snabb samling av coachen för att få laget till att ”följa det spår” som Mackan/Bertil hittat för att ha någon chans att vända på trenden. Minst oavgjort i matchen behövdes för att säkra avancemang, så 4-1 eller bättre krävdes i sista serien.

Taktiken lyckades på så sätt att BBK tog kommandot på tre banpar utan att falla efter på det fjärde. Det började spridas lite nerver i Köpingborna som kände att deras elitserieplats höll på att försvinna, men det var tajt överallt om än med BBK i knapp ledning överlag. In i slutrutan säkrade Bulltofta två poäng och totalen var i stort sett i hamn. Robin/Micke hade chansen att stänga, men avslutande hål förstörde möjligheten. Samtidigt på det sista banparet hände samma sak för Carl Eklund i Köping (vilken fantastisk talang denna 13-åring är!), vilket gav Mackan/Bertil möjlighet att stänga. Mackan tyckte det var onödigt att dra ut på spänningen och gjorde vad som behövdes i sista rutan för att definitivt säkra BBKs 10e poäng och Bertil kunde defilera i mål som siste man. Oavgjort i matchen, men Bulltofta med säkrat avancemang tack vare vinsten i match ett (1529-1439).

Bäst i BBK:
Mackan 867
Bertil 827
Petro 776

Fullständigt matchresultat >>

 

Som helhet ett enormt spännande dubbelmöte där det var mer jämnt än välspelat. Futtiga tio pinnar skiljde lagen i totalslagning vilket säger det mesta. Vårt val att lämna vår vänsterkanon ”Nille” hemma på lördagen var troligen ett korrekt beslut, även om han var saknad på banorna. Profilen som förbundet valt, ”Seoul”, är erkänt mindre spelvänlig för vänsterhänta och Köping verkade inte direkt medvetna om detta innan match. Kanske var det den lilla detaljen som gjorde att det vägde över till BBK denna gång?

Ett glatt gäng från Bulltofta firade med tillresta supporters (tack alla ni som gjorde resan upp och stöttade!) och kopplade av med att se det rafflande slutet mellan Höganäs och Ludvika i andra delen av hallen (som Ludvika sedermera vann efter skiljeserier).

Fortsättning följer...

Skribent: Jonas Torstensson
E-post: Adressen Gömd

Bulltofta BK Facebook


Formocupen 2021


Sommarens bägare

Sommarens bägare tilldelas Lydia Andersson som varje år förser oss med god mat under vårt läger i Tollarp!


  Vinnare slutsifferlotteri


 Scoring online

Postadress:
Bulltofta BK - Bowling
Leif Schröder, Stiftsgatan 5
21622 Limhamn

Kontakt:
Tel: 0768945264
E-post: This is a mailto link