Hoppa till sidans innehåll

BBK A nollade i Småland

24 FEB 2020 14:58
Grundseriens sista resa utanför Malmö gick av stapeln i helgen och A-laget fick tyvärr åka tomhänta hem från Småland. Bertils 300-serie var en av få ljusglimtar.
  • Uppdaterad: 24 FEB 2020 14:58

Forsheda BK - Bulltofta A 15-5 (6800-6402)

Värnamo har sällan varit en trevlig upplevelse för BBK sett till bowlingresultat och med ett Forsheda på ”humör” blev det alltför tufft för A-laget.

Hemmalaget tog tag i taktpinnen direkt från start, men vi hade häng/ledning på de yttre banparen. Frank/Micke lyckades hålla sin ledning serien ut, men bröderna Clarberg blev omsprungna i sista rutan. Mellanparen enkelt till Forsheda och 1-4 underläge i matchen (1710-1561).

I serie två körde hemmalaget på rejält från start längst till höger i hallen och det banparet plus totalen var tidigt avgjorda. På resterande tre banpar var skillnaden mindre än fem pinnar mellan lagen, men trenden efter nyår höll tyvärr i sig och vi har fortsatt svårt att sätta dit de avgörande slagen i slutrutorna. Petro/Stefan höll undan till knapp seger med 8p, men resten tippade över på hemmalagets sida och en ny 1-4 var ett faktum (1647-1523).

Vi hittade till slut ett vettigt spel på banorna när serie tre rullade igång och resultaten överlag gick upp. Tyvärr höjde sig Forsheda än mer i denna serie, så våra ansträngningar var förgäves och vi var aldrig riktigt nära att ta de poäng som behövdes för att hålla matchen vid liv. Dagens tredje 1-4 och förlust i matchen totalt (1785-1685).

Vi försökte putsa till siffrorna i sista serien, men hemmalaget hade ingen tanke på att slå av på takten och de tog även den fjärde serien, denna gång med 3-2 (1658-1633).

Överlag ingen usel insats från vår sida, men det dröjde alltför länge innan flera av spelarna hittat vettiga linjer, medan Forsheda gjorde en bra insats och hanterade förutsättningarna så som det anstår ett starkt hemmalag. Våra vänsterkillar, Nille och Mattias, föll med flaggan i topp, men tyvärr var det glesare mellan topprestationerna på våra högerhänta.

Bäst i BBK:
Nille 936
Petro 863
Mattias 434/2

Fullständigt matchresultat >>

 

Team Clan BK F - Bulltofta A 11-9 (6743-6783)

Mötena i Nässjö med Team Clan F brukar bli tajta tillställningar, så även denna gång.

Matchen började i ett rasande tempo, med Bertil som frontman då han öppnade med 12 raka strikes och sin andra trehundring någonsin. Grattis! Banparet till BBK, men som så många gånger tidigare på sistone så nådde vi inte ända fram på övriga banor utan föll i slutrutan på samtliga, 1-4 i serien (1751-1712).

I serie två ökade hemmalaget takten, medan vi tappade något, trots att inbytte Janne S smällde in 245 och hjälpte Mackan att ta en banpoäng i serien. Vi hade våra chanser på andra banpar, men det var Clan som satte dit de strikes som behövdes. Dagens femte 1-4 blev resultatet (1788-1664).

Nu var goda råd dyra och när hemmaspelarna tappade spåret från föregående serie, var det plötsligt jämnt och spännande överallt. Petro/Stefan hade visserligen en ledning på cirka 50 pinnar, och BBK var före i totalen med 35, men in i slutrutan började hemmalaget äta sig ikapp. Frank/Micke lyckades knipa sitt par med två pinnar och Petro/Stefan höll till slut undan med fyra pinnar. När Janne så gick upp i sista rutan och lämnade ett stort hål, svängde både det banparet och totalen över till Clans sida med 3p respektive 12p och matchen var avgjord vid ställningen 11-4. Små marginaler minst sagt. (1655-1643).

I sista serien släppte så till slut BBK:arna på alla handbromsar och gjorde dagens bästa runda, samtidigt som hemmalaget tappade en del fokus. Fem noll i serien betydde inget annat än lite bättrad kvot i tabellen och måhända lite stärkt självförtroende. Förargligt att vi inte kunde knipa lite fler poäng tidigare i matchen, men då kanske det å andra sidan sett annorlunda ut i slutet från Clans sida (1549-1764).

Bra slagningar överlag med Bertils perfekta serie som grädde på moset, men återigen noll poäng i tabellen trots högre slagning i matchen. Dags att slipa på utförandet i de där avslutningsrutorna som visat sig vara vår akilleshäl på sistone, till skillnad från i höstas när det var tvärtom.

Bäst i BBK:
Bertil 935
Micke 911
Petro 875

Fullständigt matchresultat >>

 

Nu håller vi oss till Baltiskan de avslutande fem matcherna, med direkt returmöte mot Forsheda som nästa match. Dags att plocka lite poäng igen och säkra kontraktet?

Nästa Match:
Lördag 29/2:    kl 15.40 Bulltofta A – Forsheda BK

Skribent: Jonas Torstensson
E-post: Adressen Gömd

Bulltofta BK Facebook


Formocupen 2021


Sommarens bägare

Sommarens bägare tilldelas Lydia Andersson som varje år förser oss med god mat under vårt läger i Tollarp!


  Vinnare slutsifferlotteri


 Scoring online

Postadress:
Bulltofta BK - Bowling
Leif Schröder, Stiftsgatan 5
21622 Limhamn

Kontakt:
Tel: 0768945264
E-post: This is a mailto link