Hoppa till sidans innehåll

Ännu ett lyckat sammandrag!

21 JAN 2020 16:34
Inför säsongens andra sammandrag på bortaplan var det inte många som trodde på någon större poängskörd, då Sydallsvenskans suveräner Full House stod som arrangör och tabelltrean Höganäs var den andra motståndaren.
  • Uppdaterad: 21 JAN 2020 16:34

Som tidigare nämnts i dessa referat har BBKs A-lag varit genomgående lyckosamma i de minisammandrag som de allsvenska serierna haft de senaste åren. Inför säsongens andra sammandrag på bortaplan var det dock inte många som trodde på någon större poängskörd, då Sydallsvenskans suveräner Full House stod som arrangör och tabelltrean Höganäs var den andra motståndaren.

 

BK Full House - Bulltofta A 10-10 (6527-6517)

Serieledarna Full House, som så här långt inte tappat en enda poäng på elva matcher, var inte mycket morgonpiggare än våra BBK:are, så initialt var det en jämn tillställning. Ett av borden klart till vardera lag, men i slutrutorna lyckades hemmalaget säkra totalen, samtidigt som de två övriga borden delades broderligt mellan lagen, 2-3 underläge för Bulltofta (1601-1587).

I andra serien vaknade bröderna Clarberg till liv och säkrade tidigt en banpoäng. I andra ändan av hallen hade en av våra juniorer det lite jobbigare och motståndarna kunde ta det banparet med stor marginal. Ett andra banpar till bortalaget säkrades sent i serien av Tobias/Bertil, men det sista släppte vi förargligt nog med ynka 8p till hemmalaget. Dessutom säkrade de då också totalen med 19p. Ytterligare en 2-3 i nacken således och 4-6 i matchen (1656-1637).

In från bänken kom då ”Il Capitano” Frank och visade genast var skåpet skulle stå. Tillsammans med för dagen stekhete Micke, drog de igång hela laget och när det första banparet trillade in på BBK:s sida i slutrutan var det 4-1 i serien och 8-7 ledning totalt efter matchens högsta serie (1628-1691).

Hemmalaget hade dock ingen tanke på att vika ner sig i underläget. Tvärtom kom de ut i sista serien med ny glöd och kanske dagens bästa spel. Lyckligtvis hade Patrik vaknat till liv efter en sömnig start och guidade sin partner Petro till en säker banpoäng åt BBK. När Full House så sprang ifrån rejält på ett banpar, samtidigt som våra ”ynglingar” Tobias/Bertil hade problem på ytterbanan, stod hoppet om poäng i matchen till att våra Clarbergare skulle ro hem sitt banpar. Nille hade det kämpigt, men lillebror Mackan hade hittat ”zonen”, så den lilla ledningen stod sig till de sista slagen. Hemmalagets Andreas A fick till slut chansen att vända banparet med en dubbel i slutrutan, men 7:ans kägla stod retligt kvar och BBK kunde räkna hem en tionde poäng för oavgjort i matchen (1642-1602).

Även om båda lagen hade sina chanser att ta de där extra poängen som behövdes för att vinna matchen, känns det ändå som att oavgjort var rättvist i slutändan. Full House fick ”halv revansch” för storförlusten förra säsongen och BBK fick ”halva nöjet” i att spräcka den ena av hemmalagets nollor i årets seriespel (förlustnollan fortfarande intakt).

Bäst i BBK:
Micke 930
Mackan 874
Bertil 819
Petro 812

Fullständigt matchresultat >>

 

Höganäs BC- Bulltofta A 7-12 (6367-6497)

Efter en kort paus med lite att tugga på var det så dags för ”kompismötet” med våra vänner från Höganäs.

Bulltofta, som hade fördelen av att ”stå kvar” på banorna utan omoljning, var inte laget som startade bäst i matchen. Höganäs stjärnpar med Kevin Lindbladh och Europatourens kung, Arnar Jonsson, la direkt i högsta växeln och smällde in 548p (!) på sitt banpar. Även om det betydde 150 poängs ledning i totalen också, så var BBK knappt före på övriga banor. Slutrutorna gick dock enbart Höganäs väg, ruta för ruta, och när Mattias Möller får chansen att på egen hand avgöra så brukar han sällan missa. Så ej heller denna gång, han smällde in en dubbel som säkrade den femte poängen till HBC och tunga 5-0 i baken för Bulltofta (1755-1552).

Ridå för BBK? Sällan! Bara till att gräva än djupare i verktygslådan och vända på steken. I andra serien svarade Bulltofta snabbt upp med dagens bästa slagning. Samtliga spelare över pari-strecket, samtidigt som Höganäs storstjärnor hade det lite tyngre och plötsligt var det utjämnat i matchen utan att något banpar egentligen blev spännande (1494-1710).

Bulltofta slog inte direkt av på takten i den tredje serien, men Höganäs höjde sig lite igen efter dykaren i föregående serie och gjorde sitt bästa för att haka på bortalaget. Förutom att Frank/Micke tidigt avgjorde mot sina motståndare, var det ovisst på resterande banor, även om BBK var före på samtliga. In i slutrutorna hade Höganäs chansen att vända alla tre banpar, men det stod en kägla eller två över hela tiden och det krävdes en rejäl bjudning från Bulltoftas sida på banpar ett för att det inte skulle bli en ny femnolla i serien. Det slutade med oavgjort där efter en underlig sista ruta och 4-0 i serien till BBK (1534-1621).

Fullt medvetna om att Höganäs kan skjuta höga siffror när andan faller på, gick BBK in i sista serien och satte ner foten direkt. Halvvägs in i serien var det ledning med 60+ pinnar på två av paren och matchen var i princip avgjord eftersom Höganäs behövde full pott för att vända på steken. Mackan och Micke, som var helgens giganter, sköt 265p respektive 269p på sina respektive banpar och hjälpte BBK:arna till en lugn resa in i mål. Att vi släppte två poäng i slutet av serien kändes rätt oväsentligt i sammanhanget (1584-1614).

Bäst i BBK:
Mackan 909
Micke 907
Petro 865
Bertil 820

Fullständigt matchresultat >>

 

Riktigt starkt sammandrag av hela laget. Först vändning mot Full House efter underläge och därtill att ”rädda” en poäng i slutserien efter nytt underläge var skönt bara det. Att sedan hitta energi och kämpaglöd till att vända 0-5 mot Höganäs i match två var än starkare. 9-0 på de två mellanserierna efter den starten var det nog inte många som trodde på.

Sett till motstånd och spelplats hade vi varit nöjda om vi åkt hem med två poäng, då man lätt blir tomhänt mot det motståndet. Att inkassera tre pinnar var utan tvekan en bonus, men grabbarna förtjänade det verkligen sett till dagen som helhet. Sju av maximala åtta poäng på säsongens två sammandrag på bortaplan, smakar mumma. 😊

 

Nästa Match:
Lördag 25/1 kl 13.20 Bulltofta A – Lunds BK Mamba

Skribent: Jonas Torstensson
E-post: Adressen Gömd

Bulltofta BK Facebook


Formocupen 2021


Sommarens bägare

Sommarens bägare tilldelas Lydia Andersson som varje år förser oss med god mat under vårt läger i Tollarp!


  Vinnare slutsifferlotteri


 Scoring online

Postadress:
Bulltofta BK - Bowling
Leif Schröder, Stiftsgatan 5
21622 Limhamn

Kontakt:
Tel: 0768945264
E-post: This is a mailto link