Hoppa till sidans innehåll

A-laget kvalar vidare mot Eliten

06 MAJ 2019 19:43
I lördags startade årets kvalspel till Elitserien med matcher mot IFK Borås i Markaryd. Dagen till ära arrangerade klubben en gemensam bussresa för att få med så många supporters som möjligt och göra det till ett evenemang för alla klubbens medlemmar
  • Uppdaterad: 06 MAJ 2019 19:43

Bulltofta A – IFK Borås 14-6 (6076-5824)

Som ett led i att bygga för framtiden hade vi till denna kvalhelg tagit ut en extra stor trupp (14 spelare). Där ingick bland annat några av klubbens juniorer och dessutom klubbens ålderman, Nyman. Erfarenheten man får av att delta i dessa matcher är viktig för utvecklingen och vi ville dessutom passa på att ”premiera” de som gjort en bra säsong utan att ha fått chansen i A-laget tidigare.

Dagens första match startade med mycket nerver utanpå tröjorna hos de ”nya” A-lagsspelarna. Bowling i serieform är dock en lagsport och de mer rutinerade namnen steg fram när det behövdes och vi lyckades knipa två poäng i första serien, men tappade ett banpar med 9p (1428-1502).

I serie två släppte det för våra två kvarvarande vänsterhänta, Nille och Mattias, och förutom sista banparet tog vi fyra enkla poäng och ledning i matchen med 6-4 (1575-1398).

I tredje serien kom ynglingen Oliwer in på banorna igen, efter en kort vilostund på bänken. Bulltoftas yngsta spelare någonsin i en kvalmatch till högsta serien (?), hittade efter en svajig inledning lite lugn och ro och strikarna trillade in en efter en. När juniorkollegan Mattias på banan intill fortsatte sitt fina spel kvittade det att vänstersläggan Nille hade en liten svacka, juniorerna hjälpte sina äldre partners att vända sina banpar till vinst med knapp marginal och vips så var det full pott i serien till BBK och säkrad seger i matchen! (1594-1502).

Sista serien spelades av inför förtjusta ”hemmasupporters” och laget avrundade med ännu en vunnen serie till vinst 14-6 i matchen. (1479-1422).

Full pott i banpoäng till paret Nyman/Bertil (4/4) och till Oliwer (3/3). Noterbart är att altmeister Nyman förmodligen slog ett oslagbart rekord i klubben med att delta i en elitkvalmatch vid den aktningsvärda åldern av 77 år! (han kan ju fortfarande slå det själv iofs 😉)

Bäst i BBK:
Bertil 876
Frank 804
Nyman 786

Markaryd

 

IFK Borås - Bulltofta A 3-12 (4658-4973)

I enlighet med plan skickade vi in starkast möjliga lag till dagens andra match. Vi lät dessutom alla våra vänsterhänta vila eftersom banorna såg ut att tillåta ”mer” på höger sida.

Direkt från start visade Bulltoftas grabbar att Borås skulle få det svettigt värre i denna match. Med en runda på nästan 1800 satte BBK ner foten och tog ganska betryggande en femnolla direkt i inledningen. (1606-1797).

I serie två sjönk resultatnivån rejält för bägge lagen. Även om Bulltofta tappade ett banpar stort, var det aldrig något tvivel om var övriga tre poäng skulle landa. När totalen också slutade på BBKs sida var det 4-1 i serien och ledning 9-1 (1397-1554).

Med Bulltofta en futtig poäng från avancemang vaknade Borås plötsligt till med dagens bästa slagning och satte sig i förarsätet på alla fyra banpar. In i slutrutan såg det fortfarande ut att kunna bli full pott för Boråsarna, men paret Peter/Bertil fick chansen att stänga sitt banpar för BBK och tog den utan att tveka. Med kvalmötet avgjort i detta läge spelade det mindre roll vad som hände i resten av hallen, men BBK vände ytterligare två banpar i sista rutan (1655-1622).

Paren Robin/Mackan och Peter/Bertil full pott i banpoäng (3/3). Bertil således perfekt för dagen med sju av sju!

Bäst i BBK:
Robin 695
Bertil 647
Peter 645

 

Lite extra roligt att få lov att låta Bulltoftasången ljuda denna eftermiddag!

 

Det var väl ingen som hade trott på förhand att vår ”överraskande laguppställning” (citat från bowlingkollega) skulle stänga butiken efter tre serier i första matchen, men ibland funkar det lagom mycket vid rätt tillfälle och med stödet från läktarna var det en tacksam miljö för våra debutanter att spela i. Oerhört glädjande att se sammanhållningen som finns i och runt Bulltofta, oavsett vilken roll man har i klubben.

Vi vill passa på att tacka personalen i Markaryds bowlinghall, som alltid bjuder på perfekta förutsättningar och värnar om sporten till det yttersta (de hade byggt en provisorisk ”läktare” i hallen dagen till ära!). Vi vill också tacka motståndarna i Borås som alltid bjuder på glatt humör oavsett hur situationen på banorna är, alltid lika trevligt att mötas.

Kvalet till Elitserien går vidare kommande helg där elitlaget IKW Köping står som motståndare. Vi hoppas att våra supporters fortsätter stötta oss även om det är lite längre resa denna gång 😊

 

Nästa Matcher:
Lör 11/5 10.00 IKW Köping - Bulltofta A
Lör 11/5 12.00 Bulltofta A – IKW Köping

Matcherna spelas i Kungsbacka Bowling.

Skribent: Jonas Torstensson
E-post: Adressen Gömd

Bulltofta BK Facebook


Formocupen 2021


Sommarens bägare

Sommarens bägare tilldelas Lydia Andersson som varje år förser oss med god mat under vårt läger i Tollarp!


  Vinnare slutsifferlotteri


 Scoring online

Postadress:
Bulltofta BK - Bowling
Leif Schröder, Stiftsgatan 5
21622 Limhamn

Kontakt:
Tel: 0768945264
E-post: This is a mailto link