Hoppa till sidans innehåll

2019-2020


Styrelsen har under året bestått av:

Ordförande: Jonas Torstensson                                                            
Kassör: Sara Selander
Sekreterare: Else Henriksson
Ledamöter: Petro Härfstrand och Robin Persson
Suppleanter: Leif Schröder och Frank Selander

Styrelsen har avhållit 5 protokollförda styrelsemöten och 2 medlemsmöten (terminsmöten).

Under året har Jonas Torstensson varit invald som medlem i Svenska Bowlingförbundets Seriekommitté.

Jonas Torstensson blev under säsongen nominerad som en av årets ”Föreningshjältar” i Sverige, där han blev en av de tio finalisterna.

Robin Persson och Jonas Torstensson fullgjorde i Augusti 2019 tränarutbildning steg L1 och Thomas Holm gick i December 2019 tränarutbildning steg D1 (trappan i Sverige är numera D1-D2-L1-L2-L3).

Allmänt

Säsongen startade traditionsenligt med ett träningsläger i Tollarp. Detta år fick vi hjälp med bowlingträningen av Mattias Möller, som fortsatte att dela med sig av sin kunskap till våra medlemmar. Lägret var som vanligt väldigt uppskattat och välbesökt, med högt till tak och många minnesvärda ögonblick!

Säsongen 2019-2020 kommer att gå till historien som ”Säsongen som egentligen aldrig blev av”. Även om mycket flöt på som vanligt under hösten och början av våren, fick allting ett abrupt slut i början av mars när Covid-19 lamslog hela samhället. Seriespelet ställdes in med omedelbar verkan och alla lagresultat ströks över en natt. Våra träningar fortsatte visserligen under mars och april, men de flesta hade antingen tappat motivationen eller tog det säkra före det osäkra med viruset i ”full blom” och höll sig från hallen av säkerhetsskäl.

Då seriespelet för 2019-2020 ströks kommer seriepyramiden i stället att göras om under säsongen 2020-2021, men med hänsyn till aktuell medlemsstatus kommer vi att revidera våra målsättningar något. Vi siktar på en topp-två-plats för F-laget i div 2 och en plats på övre halvan av tabellen för A-laget i Allsvenskan.

I december arrangerade Bulltofta BK Formocupen, den 50e upplagan av tävlingen. I samband med detta drev klubben en kampanj till förmån för Barncancerfonden och efter fina bidrag från bl.a. landslagsspelaren Martin Larsen och elitlaget Spader Dam, samt storstilade insatser från flera av våra medlemmar, lyckades vi tillsammans samla in 20.000kr till kampanjen! Stort tack till alla som gjorde en insats för barnen!

Att BBK:s medlemmar är funktionärer vid Malmö Triathlon börjar nu bli en tradition. Vi ansvarade även denna säsong för uppsättning och nedtagning av alla skyddsstaket i tävlingsområdet. Det börjar även bli en tradition att vi klarar av uppgiften på kortare tid för varje år, mycket tack vare att så många ställer upp och hjälper till. Tyvärr blev det inget staketbygge sommaren 2020, då Covid-19 tvingade arrangören att ställa in den tilltänkta tävlingen (EM i Triathlon).

UK om det gångna året

Den gångna säsongen är svår att beskriva och ingen vet hur den skulle slutat och det går inte heller att säga att den är avslutad. Det enda vi kan säga säkert är att vi lämnar den bakom oss.

A-laget:
A-laget hade en säsong med mycket upp och en del ner. Det positiva inför säsongen var att vi själv fick bestämma hemmaprofil, det blev dock inte alltid till vår fördel kändes det som. Men vi hade bra poängskörd i sammandragen, tappade endast poäng mot Full House i Ängelholm och förlust mot Pergamons F-lag. När tabellen gjorde halt låg laget i övre delen av ”mitten-träsket” och det blev nog ett talande slut för årets insats, det var mycket mellanmjölk! Dock väldigt bra insatser i sammandragen, vilket känns som att vi är väldigt bra när vi får verka tillsammans under längre perioder, det är något vi ska bygga vidare på inom klubben.

F-laget:
F-laget hade, likt A, en del bra framträdanden både hemma och borta, men också några "svidande" förluster, även på hemmaplan. Tyvärr även dubbla förluster mot "parhästen" Kulladal F2. Då undertecknad haft svårt att få möjlighet att dubblera med spelare under året så kan vi bara hoppas att det går att förstärka F-laget kommande säsong och slippa hamna så farligt nära nedflyttning.

B-laget:
B-laget sedan, här kommer det bara skrivas en sak: IDEL SEGRAR HELA ÅRET. Det känns att vi har gott flyt i B-laget och har segrat runtom i Skåne. Det är väl lite typiskt att antalet matcher blev 13 (så klart 13 vinster) och det brukar kallas oturstal, men det är bara att fortsätta göra samma sak den kommande säsongen, så tar vi hem segern där. Även om seriesegern var teoretiskt klar när säsongen avbröts, så kommer historieböckerna inte att visa detta ☹

Nu hoppas jag att vi kommer att kunna genomföra kommande säsong trots alla restriktioner. Säsong 19/20 är väl något vi försöker glömma eller förtränga snarast möjligt. Nya tag mot nya mål och målsättningar, väldigt många försöker säga att det bästa har inte hänt än, men i BBK säger vi som vanligt: BÄTTRE OCH BÄTTRE ÅR FÖR ÅR…

Tack för mig, UK Frank ”Slangen” Selander

Ungdomsåret 2019-2020

De nytillsatta ungdomstränarna Marcus Fagerström och Thomas Holm fick inför säsongen hjälp med det organisatoriska arbetet av Anders Lantz, som gjorde ett strålande arbete under sitt första år på posten! Vi fick se en hel del nya ansikten på ungdomsträningarna och än fler bekanta sådana. Även om det finns en del att förbättra i strukturen av verksamheten har humöret och glädjen hela tiden funnits där hos ledare och aktiva. SUL-laget gjorde mycket bra ifrån sig och låg på en meriterande tredje plats i tabellen när seriespelet avbröts!

Den under föregående säsong nyskapade juniorverksamheten fortsatte sitt arbete med att utbilda och utveckla våra yngre talangers bowling. Under junioransvarige Jonas Torstenssons överseende har Robin Persson och Mikael Gottfries fortsatt att dela med sig av sin kunskap och vetande till juniorerna. Träningsfliten har trots det snöpliga slutet på säsongen inte avtagit för dessa adepter och klubben har under sommaren skickat dem till Mattias Möller i Höganäs på träningsläger vid två tillfällen.

Vinnare av Lussecup för ungdomar blev Anton Lantz, KM för både Ungdomar och Juniorer flyttades till hösten 2020.

Enligt tradition arrangerade Bulltofta BK i december 2019 Formocupen. Årets upplaga var 50-årsjubileum och 95 ungdomar kom till start. Av BBK:s ungdomar klarade tre sig vidare till finalspelet, men där tog det genast stopp, utom för Mattias Sjölin som överlevde en omgång av finalspelet.

Interna tävlingar

Lussecupen (eller Troféjakten) vanns av Marcus Fagerström medan KM för Seniorer flyttades till hösten 2020.

Fler resultat från seriespel och tävlingar hittar ni på klubbens hemsida www.bulltofta.org

Externa tävlingar

På Skånetouren gick Peter Niclasen till två delfinaler och slutade fyra i bägge. Mikael Gottfries och Petro Härfstrand gick till var sin delfinal, men utan någon större framgång. I deltävlingen i Lund, som i fjol vanns av Petro Härfstrand, tog Jan Simonsen upp stafettpinnen och slutade efter en rafflande sista serie som segrare i deltävlingen! Skånetouren 2019-2020 kommer att återupptas under hösten och så småningom kommer Superfinalen att spelas.

Uppvaktning

Följande ”nollor” har uppvaktats under säsongen (eller kommer att uppvaktas på årsmötet):
Eva Jönsson 50, Josefin Sörensson 20, Mats Ahlgren 60, Pär Holmström 40, Leif Schröder 60, Göran Kaspersson 60.

Jubilarer i seriespelet under säsongen:
Mikael Gottfries gjorde den 22 september sin 300:e match i BBK:s A-lag och uppvaktades traditionsenligt av klubben för bedriften!

Nytillskott och avsked

Inför den kommande säsongen hälsar vi Fredrik von Eggers Simonsen välkommen tillbaka till klubben efter en tids uppehåll. Dessutom kommer Stefan Borglin tillbaka efter ett års pappaledighet. Från Jönköping hälsar vi Jonathan Lindell välkommen till BBK.

Vi säger på återseende till klubbens veteran Jan-Erik Nyman som ska testa sina vingar i BK Thule, till Elvira Lindell som ansluter till Höganäs BC och Ulf ”Putte” Ramberg som slutar och flyttar tillbaka till Småland. Vi säger också adjö till Martin Ek som flyttade hem till Gävle under hösten och till Jenny Berghman som gästspelade under våren. Vi tackar er alla för allt ni gjort för klubben och önskar er välkomna tillbaka igen när ni så önskar!

Summering

Som nämnts tidigare blev det en säsong som fick ett hastigt och mindre lustigt slut. Det kändes konstigt att gå till ”sommarvila” utan de tajta kvalmatcherna, kampen in på målsnöret, klubbmästerskap, årsmöte och allt annat som hör säsongsslutet till. Det viktigaste i sammanhanget är ändå att ha framtiden i åtanke. Allas hälsa och välmående kommer alltid i första rummet, även om vi saknar varandra och det klubben ger i form av social gemenskap och umgänge.

BBK och dess medlemmar kommer alltid tillbaka starkare än tidigare och vi ser framtiden an med tillförsikt. Vår gemenskap, omtanke, trygga organisation och konstanta strävande mot förbättring kommer att fortsatt vara våra ledstjärnor, även när det ser som mörkast ut!

BBK vill som alltid tacka de som gör att klubbens verksamhet fortsatt fungerar på ett utmärkt sätt. Fruar, föräldrar, funktionärer, barn, sambos, flickvänner, mor- och farföräldrar och såklart våra sponsorer. Utan er skulle det bli väldigt mycket svårare!

Vi hoppas att alla haft tillfälle att njuta av den förlängda sommaren och kommer laddade till ännu en spännande säsong i Bulltofta BK!

/Styrelsen i Bulltofta BK

Uppdaterad: 23 AUG 2020 21:42 Skribent: Bulltofta BK
Epost: Adressen Gömd

Bulltofta BK Facebook


 Månadens bägare september

Månadens bägare september 2020
Emauel Sjödin
För storstilade 815p i sin första seriematch någonsin tilldelas månadens bägare Emanuel Sjödin.


  Vinnare slutsifferlotteri


 Scoring online

Postadress:
Bulltofta BK - Bowling
Jonas Torstensson, Västra Kalkbrottsgränd 17 A
21612 Limhamn

Kontakt:
Tel: 0739158059
E-post: This is a mailto link