Hoppa till sidans innehåll

2018-2019


Styrelsen har under året bestått av:

Ordförande: Jonas Torstensson                                                            
Kassör: Sara Selander
Sekreterare: Else Henriksson
Ledamöter: Petro Härfstrand och Robin Persson
Suppleanter: Leif Schröder och Frank Selander

Styrelsen har avhållit 6 protokollförda styrelsemöten och 2 medlemsmöten (terminsmöten).

Under året har Jonas Torstensson varit invald som medlem i Svenska Bowlingförbundets Seriekommitté.

På årsmötet för Skånes bowlingförbund i september 2018 blev Jonas Torstensson tilldelad Skånes Bowlingförbunds Hedersnål, Svenska Bowlingförbundets Förtjänstdiplom samt Svenska Bowlingförbundets Förtjänstmärke i silver.

Allmänt

Säsongen startade som alltid med ett träningsläger i Tollarp. Detta år hade vi fint besök i form av landslagscoachen Johan ”Ekiz” Ekström och dessutom en mental coach, Louise, Sonne Schellerup. Lägret var välbesökt, då klubben fått många nya medlemmar inför säsongen, och passen med Ekiz/Louise var extra uppskattade. Som alltid en mycket lyckad avspark på säsongen! Dessutom hade hallen fått ett rejält ansiktslyft genom den nya driftsansvarige Mikael Wegner!

Målsättningen för säsongen var att vårt A-lag skulle ta en kvalplats mot Elitserien och att vårt F-lag skulle ta en plats i Div 1. A-laget uppfyllde målsättningen, medan F-laget efter en svag vår med många återbud och skador på spelare, inte lyckades med sin.

Ett stående mål de senare säsongerna har varit att fortsätta utbilda våra medlemmar i praktik och teori gällande bowling. Tyvärr var det svårt för oss att få loss ”Ekiz” efter det inledande träningslägret, så vi tog under senare halvan av säsongen hjälp av en annan välutbildad och inspirerande tränare, Mattias Möller, Höganäs. Mattias, tillsammans med följeslagaren Arnar Jonsson, en Europeisk storstjärna, gjorde ett ypperligt jobb med våra medlemmar under våren och deras engagemang och kunskap blev väldigt uppskattat av alla. Dessutom har vi under säsongen haft ytterligare två träffar med Louise för att fördjupa oss inom ämnen som taktik, attityd, lagkänsla, målsättningar, utförande och förberedelser.

Då seriepyramiden görs om under säsongen 2019-2020 siktar vi på en topp två plats för F-laget i div 2 och ett nytt elitkval för A-laget.

Bulltofta BK var i december arrangör för ett av Sydallsvenskans sammandrag. I samband med detta drev klubben en kampanj till förmån för Barncancerfonden och efter fina bidrag från bl.a. landslagsspelarna Martin Larsen och Jesper Svensson samt insatser från Höganäs BC lyckades vi tillsammans samla in nästan 20.000kr till kampanjen! Stort tack till alla som gjorde en insats för barnen!

Att BBKs medlemmar är funktionärer vid Malmö Triathlon börjar nu bli en tradition. Vi ansvarade även detta år för uppsättning och nedtagning av alla skyddsstaket i tävlingsområdet. Tack vare att så många ställde upp detta år utfördes arbetet smidigare och snabbare än något tidigare år. Vi hoppas att minst lika många ställer upp till sommaren, då det dels är en bra aktivitet för teambuilding, men även ger ett fint tillskott till klubbkassan (och goodwill för klubben).

UK om det gångna året

Säsongen 2018/2019 är över, BBK hade 3 lag i seniorverksamheten som tävlade.

A-laget:
A-laget först och främst kan bara sammanfattas kort på ett sätt: så nära men ändå så långt ifrån.

Vi ska väl ärligt säga att vi inte har ett lag för elitserien, men när vi nu äntligen slapp kvala för att hålla oss kvar och det blev kval uppåt, så kändes vägen till elitserien ganska överkomlig. Första kvalomgången mot Borås var ju mest en uppvärmning där vi dessutom passade på att vädra lite "ovana" a-lagsspelare, vilket ledde till seger och ökade förväntningar.

Andra kvalomgången ställdes vi mot det högst rankade laget, tillika det bäst placerade laget från elitserien, även där klev BBK segrande av banorna. Återstod gjorde "bara" Ludvika som skulle besegras, men så blev tyvärr inte fallet. Undertecknad tror inte vi förlorade för att vi underskattade motståndet, ej heller tror jag vi nonchalerade svårigheterna i den valda oljeprofil vi ställdes på. Nej, jag tror vi helt enkelt inte kunde finna några bättre lösningar än det vi presterade på det knepiga underlaget Kungsbacka erbjöd oss.

Säsongen i övrigt har vi presterat väl anser jag. Det finns lite smådetaljer att finslipa på både här och där, dessutom är träningslusten inte alltid på topp. (även UK har kraftiga planer på att utöka sin träningsdos radikalt)

F-laget:
F-lagets tabellplacering är väl klubbens största missräkning under den gångna säsongen. Serieledare under juluppehållet som sedermera slutade i att vi hamnade på kvalplats för att stanna kvar! Turligt nog var det något eller några lag som plockades bort från cup-trädet och då slapp BBK att beträda banorna mer denna säsong och vi stannar kvar i div. 2 även kommande säsong.

Enligt uppgifter så kommer seriepyramiden att stramas upp och spetsas till, så det kommer förmodligen att bli svårare att klättra upp kommande säsong, men även här kan vi bli bättre med lite mer träning. Eller hur var det Stenmark sa: ju mer jag tränar desto mer tur har jag. Säsongen över lag är väl ändå godkänd för F-laget och UK vill tacka alla som ställer upp och kör och samordnar, framförallt inför bortamatcher ibland med lite kort varsel. 

B-laget:
B-laget till sist då... Ja, man får ju vända upp och ner på tabellen för att hitta detta laget sist. Vilken total dominans och pulvrisering av motståndet i denna serie! (vi glömmer den där mars-dagen i Ystad) Det blev idel segrar och övertygande sådana i övrigt, vilket gjorde att vi fick en ordentlig pluskvot med 13 segrar och 1 förlust. Då vi inte ökar antalet licensierade medlemmar till nästa säsong så behåller vi laget som det är och spelar då i sydskånska serien div. 1 istället. 

Slutligen vill jag som UK tacka er alla som spelat under det gångna året. Personligen blev jag riktigt sugen på att återigen spela elitseriebowling när vi var så pass nära som vi faktiskt var att ta steget dit. Kanske lite ökad träning från samtliga spelare och vem vet vad det kan innebära att vi till nästa säsong dessutom får möjlighet att välja oljeprofil på a-lagets hemmamatcher.

Tack för ordet, Frank Selander, er UK.

Ungdomsåret 2018-2019

Under säsongsinledningen guidade våra ungdomstränare Anders Strandberg och Martin Ek våra yngsta adepter på ett föredömligt sätt. När Martin p.g.a. studier ersattes av Björn Brinkwall gick vi över till att dela in ungdomsträningen i två grupper, ”Nybörjare” och ”Fortsättningsgrupp”. Den andra gruppen av dessa, kallad ”SUL-gruppen” i folkmun, sköttes ypperligt av Björn och han ledde dessutom laget i SUL (Svenska UngdomsLigan) till en mycket meriterande fjärdeplats i seriespelet!

Ungdomsverksamheten fortsätter att växa och vi har under säsongen sett upp emot 20 ungdomar och juniorer i farten samtidigt på banorna under enskilda träningar!

En nyhet under året har varit vår Juniorverksamhet. En grupp som primärt inriktar sig på fördjupad utbildning för de ungdomar som har mer erfarenhet av grunderna i bowling. Denna grupp har guidats av Jonas Torstensson och Robin Persson, med assistans från Mikael Gottfries. Förutom drillandet med Mattias Möller har denna grupp även deltagit i två tävlingar under säsongen där juniorerna fått lära sig mer om förberedelser inför tävlingsspel, taktik, utförande och uppföljning. Precis som för våra yngsta har denna grupp genomsyrats av glädje och gemenskap.

Vinnare av både Klubbmästerskap och Lussecup för ungdomar blev Anton Lantz, på juniorsidan vann Oliwer Andersson klubbmästerskapet.

Enligt tradition arrangerade Bulltofta BK i december 2018 Formocupen. Årets upplaga var den 49:e i ordningen och 96 ungdomar kom till start. BBKs ungdomar var framgångsrika i kvalet, men hade inte marginalerna med sig i slutspelet. Mattias Sjölin tog silver i Strömklassen. 2019 års upplaga av Sveriges största Ungdomstävling i Bowling kommer troligen att spelas lördag 28:e december och det är 50-års jubileum som gäller detta år!

Interna tävlingar

Månadstävlingens totalvinnare blev Thomas Holm på 112p, före Magnus Nielsen på 88p.

Lussecupen (eller Troféjakten) vanns av Petro Härfstrand som blev lucia i ett allt annat än hårfagert lussetåg tillsammans med medaljörerna Peter Niclasen, Robin Persson och Frank Selander.

Årets klubbmästerskap hölls, för ovanlighetens skull, på Baltiskan. Numera passiva medlemmen Pär Holmström ledde efter fem serier, men sen satte klubbens bästa spelare under 2018-2019, Bertil Henriksson, ner foten och defilerade i mål på slutet till 1846p efter en stabilt genomförd tävling. Mångfaldige mästaren Niklas Clarberg kunde aldrig riktigt hota och blev tvåa på 1741p, följd av Pär Holmström poängen bakom.

Fler resultat från seriespel och tävlingar hittar ni på klubbens hemsida www.bulltofta.org

Externa tävlingar

På Skånetouren gick Janne Simonsen till tre delfinaler, utan någon fullträff, men kvalificerade sig genom detta till superfinalen där han slutade på sextonde plats. Fjolårets trea, Petro Härfstrand, lyckades inte kvalificera sig till superfinalen, men dominerade deltävlingen i Lund, som han till slut vann efter strålande spel! Jan-Erik Nyman, Peter Niclasen och Bertil Henriksson gick samtliga till vars en delfinal under säsongen.

I tre-manna DM placerade sig Bulltofta BKs ena lag, med Niklas Clarberg, Markus Clarberg, Petro Härfstrand och Bertil Henriksson på fjärde plats, vilket gav plats i SM-finalen i Norrköping. Tyvärr hade grabbarna ingen bra dag i finalen.

Individuella SM, som återigen spelades i Stockholm, hade tunt med BBK:are på startlinjen. Endast Josefin Sörensson gjorde resan upp till huvudstaden, men hon gjorde det desto bättre och lyckades ta sig till final bland de åtta bästa. Finalen gick inte så bra som vi hoppades, men en meriterande sjätteplats i SM för ”Jossan”!

Uppvaktning

Följande ”nollor” har uppvaktats under säsongen:
Martin Ek 30 och Mikael Gottfries 30.

Jubilarer i seriespelet under säsongen:
Inga nya ”nollnollor” i denna kategori, vi ser fram emot desto fler kommande säsong.

Nytillskott och avsked

Inför den kommande säsongen hälsar vi Tobias Edlund (tidigare Bowino) och Maximilian Ståhl (tidigare Thule) hjärtligt välkomna till klubben. Vi hoppas att ni båda ska trivas i klubben och nå än mer framgångar på banorna!

Tyvärr måste vi säga adjö till Björn Brinkwall och hans son Kevin som flyttar tillbaka ”hem” till Bowino i Svedala. Vi hoppas att ni får en fortsatt positiv utveckling på er bowling och önskar er såklart varmt välkomna tillbaka om/när andan faller på igen.

Summering

Årets säsong var speciell på väldigt många sätt och vis. Vi fick tio (!) nya medlemmar, vi startade en uttalad juniorverksamhet, klubben fick för första gången på många år aktiva damer på seniornivå, vi startade ett tredje lag i seriespelet och A-laget gick till elitkvalfinal för första gången. Med så många förändringar kan man tro att det varit en jobbig säsong, men det blev precis tvärtom! De nya medlemmarna har bidragit med enormt mycket energi och glädje, vilket smittat av sig på övriga medlemmar och det generella intresset för klubbens aktiviteter har ökat markant. Tillsammans med de externa influenser vi tagit del av står klubben bättre rustad än någonsin inför kommande år. Underbart!

BBK vill som alltid tacka de som gör att klubbens verksamhet fortsätter att fungera på ett utmärkt sätt. Fruar, föräldrar, funktionärer, barn, sambos, flickvänner, mor- och farföräldrar och såklart våra sponsorer. Utan er skulle det bli väldigt mycket svårare!

Vi hoppas att alla får tillfälle att njuta av sommaren och kommer laddade för en ny spännande säsong till hösten!

/Styrelsen i Bulltofta BK

Uppdaterad: 18 JUN 2019 08:36 Skribent: Bultofta BK
Epost: Adressen Gömd

Bulltofta BK Facebook


 Månadens bägare september

Månadens bägare september 2020
Emauel Sjödin
För storstilade 815p i sin första seriematch någonsin tilldelas månadens bägare Emanuel Sjödin.


  Vinnare slutsifferlotteri


 Scoring online

Postadress:
Bulltofta BK - Bowling
Jonas Torstensson, Västra Kalkbrottsgränd 17 A
21612 Limhamn

Kontakt:
Tel: 0739158059
E-post: This is a mailto link