Hoppa till sidans innehåll

2017-2018


VERKSAMHETSBERÄTTELSE BULLTOFTA BK 2016-2017

Styrelsen har under året bestått av:
Ordförande: Jonas Torstensson
Kassör: Leif Schröder
Sekreterare: Else Henriksson
Ledamöter: Petro Härfstrand och Robin Persson
Suppleanter: Ulf Klint och Frank Selander

Styrelsen har avhållit 5 protokollförda styrelsemöten och 2 medlemsmöten (terminsmöten).

Under året har Jonas Torstensson varit invald som medlem i Svenska Bowlingförbundets Seriekommitté.

Allmänt
Säsongen kickstartade som brukligt med läger i Tollarp. Även i år fick vi besök av Anders Ström som delade med sig av kunskap om klot och annat. Ett nytt tillskott vid årets läger var den organiserade innebandyträningen under ledning av meriterade elittränaren Jörgen Torstensson. Tack till alla som gör lägret till en succé varje år!

Målsättningen för säsongen var att vårt A-lag skulle ta en topp-tre placering i Allsvenskan och att vårt F-lag skulle försöka återta sin plats i Div 1. Ingen av dessa målsättningar uppnåddes då de sportsliga resultaten varierade allt för mycket under säsongen.

Ett annat mål var att öka kompetensen inom sporten bowling för våra medlemmar, vilket uppfylldes genom fyra träningstillfällen med landslagscoachen Johan ”Ekiz” Ekström. Mottagandet och engagemanget från våra medlemmar för dessa träningstillfällen var väldigt högt och vi fortsätter med denna satsning under kommande säsong. Dessutom utökar vi det till att inkludera träffar med en Mental Coach, med start i Tollarp i Augusti.

Till säsongen 2018-2019 siktar vi ånyo på direktuppflyttning för F-laget och ett nytt elitkval för A-laget.

Bulltofta BK har under säsongen varit samarbetspartner till Skånes Bowlingförbund under det SM-slutspel för åttamannalag som hölls på Baltiskan i Maj månad. BBK ansvarade för all livestreaming av evenemanget, där samtliga matcher sändes live via Youtube. Över 15.000 tittare, fördelade på mer än 25 länder, följde matcherna via våra fyra kameror som täckte de 16 banorna.

Liksom föregående säsong var BBK funktionärer vid Malmö Triathlon, där vi ansvarade för uppsättning och nedtagning av alla skyddsstaket i tävlingsområdet. Vi hoppas att än fler av våra medlemmar deltar i denna aktivitet i sommar, då det dels är en bra teambuildingaktivitet men även ger ett fint tillskott till klubbkassan (och goodwill för klubben).

Under året arrangerade BBK en sponsorträff för en av våra huvudsponsorer. Arrangemanget var mycket lyckat och uppskattat och vi vill rikta ett speciellt tack till de medlemmar som hjälpte till inför/under/efter träffen, med Anders Strandberg som ansvarig.

UK om det gångna året

A-laget:

Då har ännu en säsong avslutats och med summan av resultaten ska vi vara nöjda som BBK:are. Dock skulle man ju vilja önska sig mer (för man får ju önska) framförallt om man sneglar runt i närområdet.

För det första, Kulladal gick till Elitserien, bara veckor efter att vi tillfogat dem ett nederlag i vårat senaste, dock inte sista, derby.

För det andra, 59:an har satt Hässleholm på elitseriekartan och det var väl evigheter sedan vi förlorade mot dem (jag har förträngt vad som hände i Tollarp). Dessutom går de genom kvalet utan sina töser... som vi förmodligen kommer få se mindre av i allsvenskan för övrigt.

Men om vi kan börja kommande säsong med att inte förlora hemma och kanske dessutom få det där lilla extra flytet på bortamatcher, så kan vi nog kvala uppåt istället. Sneglar vi bara över till andra gruppen, så hade vi haft poäng nog till uppåt-kval.

Annars gör vi några saker jädrans bra. Jag är stolt över att få kunna ta ut laget till sammandragen, där våra två förluster (av åtta) var med irriterande 11-9. Dessutom gjorde vi ett riktigt bra kval, där hela laget gick samman och verkligen visade hur bra vi är när vi alla ger järnet.

Jag är för den delen stolt och glad även att ta ut laget till alla andra matcher också, självklart även när jag tar ut farmarlaget. 

F-laget:

Vad gäller F-lagets insats den gångna säsongen så är vi väl nöjda även om det var sikte inställt uppåt även här, men lite knapert med spelare då o då gör att kurvan inte pekade spikrakt upp i div. 1 för oss. Det är bara att kraftsamla inför nästa säsong, då vi dessutom ska ha ett lag till på banorna då vi får nya medlemmar till klubben.

Väl genomfört kval blev det av farmarlaget och ett extra tack vill jag rikta till comeback-coachen Uffe Klint.

Till sist
Som UK vill jag tacka alla för det gångna året och för alla insatser på och vid sidan av banorna. Det är med glädje jag ser fram emot nästa säsong och hoppas att nya medlemmar ska trivas i våra lag och om förtroendet kvarstår för mig som UK ska vi kunna sikta uppåt med BBK

Tack för ordet och en riktigt skön sommar på er alla önskar UK = Frank Selander.

 

Ungdomsåret 2016-2017
Robin Persson, som gett hjärta och själ vid våra ungdomsaktiviteter, tackade för sig under hösten för att kunna fokusera på det egna spelet. Lyckligtvis dröjde det inte länge innan en ersättare presenterade sig då Martin Ek anslöt till klubben, nedflyttad från Gävle. Martin engagerade sig omedelbart i våra ungdomsträningar och har under resten av säsongen gjort ett strålande jobb tillsammans med Anders Strandberg.

Vi har under säsongen sett 11 ungdomar verksamma från och till på onsdagarna, under våra engagerade tränares uppsyn. Det har arrangerats både månadstävlingar och KM för ungdomar, samt deltagande i SUL (Svenska UngdomsLigan) och glädjen att spela tillsammans har genomsyrat hela verksamheten.

Dubbel vinnare av Månadstävling och Klubbmästerskap blev Anton Lantz medan Evelina Holm vann Lussecupen för ungdomar.

Enligt tradition arrangerade Bulltofta BK i december 2017 Formocupen. Årets upplaga var den 48:e i ordningen och 93 ungdomar kom till start, tyvärr något färre än i fjol. 2018 års upplaga av Sveriges största Ungdomstävling i Bowling kommer att spelas lördag 29:e december.

 

Interna tävlingar
Månadstävlingens totalvinnare blev Magnus Nielsen på 119p, före Patrik Ahlgren på 87p och Petro Härfstrand på 76p.

Poängjakten vanns av Niklas Clarberg 158p, samma vinstpoäng som föregående säsong!.

Lussecupen (eller Troféjakten) vanns av Frank Selander och vi fick se honom ”lussa” tillsammans med medaljörerna Markus Fagerström, Stefan Borglin och André Klingheden.

Årets klubbmästerskap hölls, precis som i fjol, i Eslöv. Frank Selander ledde tävlingen första halvan, men sen tog regerande mästaren Niklas Clarberg över ledningen och släppte den aldrig ifrån sig, slutresultat 1720p. Fjolårstrean Jan Simonsen var den som hotade på slutet, men fick nöja sig med en silverplats denna gång på 1625p. Trea blev Petro Härfstrand på 1564p.

Fler resultat från seriespel och tävlingar hittar ni på klubbens hemsida www.bulltofta.org

 

Externa tävlingar
På Skånetouren gick Petro Härfstrand till tre delfinaler, med en andra plats i Trelleborg som största framgång. Dessutom kvalade han in till Superfinalen där han slutade trea, efter att ha varit i ledning i stort sett hela finalspelet. Jan-Erik Nyman gick till final i en deltävling och kvalade även han in till Superfinalen, med en sextonde plats som resultat. Dessutom tog Patrik Ahlgren en finalplats i en deltävling.

I tre-manna DM placerade sig Bulltofta BKs ena lag, med Robin Persson, Petro Härfstrand och André Klingheden på fjärde plats, vilket gav plats i SM-finalen i Falköping. Där uteblev den riktiga framgången dock.

Sju spelare i klubben reste till individuella SM som spelades i Stockholm. Robin Persson vann sitt kval i storslagen stil, men kunde tyvärr inte bärga en medalj i finalspelet utan slutade fyra. Dessutom tog sig Markus Clarberg och Stefan Borglin till final i sina respektive klasser, men utan direkt framgång i finalspelet.

 

Uppvaktning
Följande ”nollor” har uppvaktats under säsongen:
Filip Torstensson 20, Joakim Magnusson 30, Niklas Clarberg 40, Krestin Brinkwall 40 och Jonas Torstensson 50.

Jubilarer i seriespelet under säsongen:
Niklas Clarberg 300 A-lagsmatcher, Markus Clarberg 300 A-lagsmatcher,
Frank Selander 100 A-lagsmatcher och Petro Härfstrand 100 A-lagsmatcher.

 

Nytillskott och avsked
Vi har nöjet att hälsa ett stort antal nya medlemmar välkomna till kubben inför kommande säsong: Anna Wernholm, Josefin Sörensson, Elvira Lindell, Emelie Österlindh, Oliwer Andersson, Mattias Sjölin, Mats Ahlgren, Magnus Sörensson och Peter Niclasen. Dessutom anslöt Martin Ek mitt under den gångna säsongen. Vi hoppas att ni alla ska trivas i klubben och få ut än mer av er bowling framöver!

Vi säger för tillfället adjö till Jess Wullf, som lämnar föreningen.

 

Summering
Även om seriespelet inte gav de sportsliga resultat som vi förväntat oss, la vi grunden för framtiden med de extra resurser som avsattes för att utveckla klubbens spelare. Ibland tar det lite tid innan resultaten kommer och det ska bli spännande att se vart det leder kommande säsong.

Som alltid har det varit högt till tak under föreningens aktiviteter och även i de mest motiga situationerna på banorna, t.ex. när klubben noterade ”klubbrekord” i förlusten mot Joker i Göteborg (0-20), var det aldrig långt till ett skratt eller skämt. Det är viktigt att tycka om sin sport och den omgivning man utför den i, allting blir mycket lättare då!

BBK vill som alltid tacka de som gör att klubbens verksamhet fortsätter att fungera på ett utmärkt sätt. Fruar, föräldrar, funktionärer, barn, sambos, flickvänner, mor- och farföräldrar och såklart alla våra sponsorer. Utan er skulle det bli väldigt mycket svårare!

Vi hoppas att alla får tillfälle att njuta av sommaren och kommer laddade för en ny spännande säsong till hösten!

/Styrelsen i Bulltofta BK

Uppdaterad: 18 JUN 2018 09:54 Skribent: Jonas Torstensson
Epost: Adressen Gömd

Bulltofta BK Facebook


 Månadens bägare september

Månadens bägare september 2020
Emauel Sjödin
För storstilade 815p i sin första seriematch någonsin tilldelas månadens bägare Emanuel Sjödin.


  Vinnare slutsifferlotteri


 Scoring online

Postadress:
Bulltofta BK - Bowling
Jonas Torstensson, Västra Kalkbrottsgränd 17 A
21612 Limhamn

Kontakt:
Tel: 0739158059
E-post: This is a mailto link