Hoppa till sidans innehåll

2016-2017


VERKSAMHETSBERÄTTELSE BULLTOFTA BK 2016-2017

Styrelsen har under året bestått av:

Ordförande: Jonas Torstensson
Kassör: Leif Schröder
Sekreterare: Else Henriksson
Ledamöter: Petro Härfstrand och Robin Persson
Suppleanter: Ulf Klint och Frank Selander

Styrelsen har avhållit 5 protokollförda styrelsemöten och 2 medlemsmöten (terminsmöten).

Under året har Jonas Torstensson varit invald som medlem i Svenska Bowlingförbundets Seriekommitté.

Allmänt
Vårt andra år på Baltiska Bowlinghallen är avverkat och det känns mer och mer som en hemmahall för varje vecka som går. Servicenivå från personal är hög och möjligheterna till träning är många.

Målsättningen för säsongen var att vårt A-lag skulle ta en topp-tre placering i Allsvenskan och att vårt F-lag skulle försöka återta sin plats i Div 1. Tyvärr nådde vårt A-lag inte en placering över strecket, men en storstilad insats i kvalet mot BK Borgen gav förnyat kontrakt i Sydallsvenskan. F-laget fick ge sig i kampen om direktuppflyttning mot BK Ohm och föll i avgörande kvalomgången mot Öresunds BS.

Kommande säsong siktar vi på direktuppflyttning för F-laget och ett nytt elitkval för A-laget.

Som så många år tidigare inleddes säsongen med läger i Tollarp. Alltid uppskattat och högt till tak, med besök av Anders Ström som grädde på moset. Tack till alla som gör lägret till en succé varje år!

Vi hade en extra träningshelg under våren, som gav mycket bra resultat, framför allt i form av utbildning för våra spelare. Denna typ av aktivitet kommer vi att göra om flera gånger framöver.

UK om det gångna året

A-laget:
Det är väl ingen överdrift och påstå att det som tvingade oss att kvala för att stanna kvar i allsvenskan var vårt dåliga spel på bortabanor, eller rättare sagt, vår skrala poängskörd på banor utanför Baltiskan. Det dröjde ända till omgång 18 och datumet var 1 april (inget skämt) innan första segern utanför 50-skyltarna var ett faktum. Därefter såg vi mer ”normala” ut på bortaplan.

Hemmaplan då, jo där skötte vi väl oss ganska hyfsat med 17 poäng av 24 möjliga, kanske skulle haft ett sammandrag till på Baltiskan så hade vi istället kvalat uppåt i serieordningen?

Skämt åsido, ”hemmatappet” av poäng berodde 4 poäng på att vi hade Kulladal i vår grupp och sedan en snöplig förlust mot ett ÖIS som den där dagen såg ut som i fornstora dagar, sedan en oavgjord mot Växjö, som dock slaktade oss slagpoängsmässigt, så där ”räddade” vi den pinnen kanske?

Det blir derbyn även kommande säsong mot just Kulladal och NU tycker jag vi ska börja mjölka dom på lite poäng, så det blir lite ordning i hallen.

Bortais...förlåt, jag menar bortaplan, vi kan inte skylla på att andra har konstgräs, eller att det är motvind på våra banor, men vi har i alla fall trott att vi kommit väl förberedda på en del strapatser norr om Lomma, men ack inte, det är kanske inte mycket vi kan hitta på här till nästa år för att förbättra att vi tog 4 poäng av 20 möjliga...men nog FAN ska vi väl försöka? Inte tror jag heller att avsaknaden av övernattningar den gångna säsongen gjort att vi underpresterat på bortaplan, men framtiden kanske får utvisa annat, vi kan bara tillbedja den eländige strikeguden och dyrka spärrmogulen under sommaren som kommer.

Detta tillsammans gjorde att vi hamnade i ett kval för att inte åka ur Sydallsvenskan, men med hyfsat bra rang och framförallt en skaplig avslutning på seriespelet gjorde att vi blev lottade mot BK Borgen och ett direkt avgörande kval i Eslövs fantastiska bowlinganläggning. Väl där var det ett väldigt samlat gäng BBK:are som tog sig an uppgiften, det är väl ingen överdrift att säga att det kändes säkert och stabilt från ruta ett till sista ruta, som blev redan i tredje serien i match två. Bra kämpaglöd och skapligt gött snack var det i hela laget den dagen. MVG blev betyget den dagen från UK till HELA laget.

Till sist, det har under året varit 15 spelare in och ut ur vårat A-lag. Som UK är jag tacksam att ni ställer er till förfogande alla omgångarna och hoppas att ni så gör även säsong 17/18.

F-laget:
Då farmarlaget ibland får lite stryk av att A-laget prioriteras först så blev det en start av säsongen med enbart åtta man och resa till mörka Småland och ”nästan Småland” i Osby. Men ett starkt krigande gäng satte upp siktet för resten av säsongen, utan reserv krigade man hem en seger i andra matchen.

Resten av säsongen gjorde man det ganska bekvämt för sig genom att vinna i stort sett allt som spelades på baltiskan, 26 poäng av 28 möjliga! Det blev två oavgjorda matcher i slutet av våren mot Höganäs F o BK FH Engelholm F. På bortaplan vann man i stort sett varannan match, däribland en direkt dräpande match mot Bowino, där man sänkte dom till tredje plats och vi kunde segla på mot en säker andra plats. Dock hade vi inte fullt drag i seglen, så vi kunde aldrig riktigt hota BK Ohm om första platsen i gruppen.

Det resulterade till slut i en kvalplats för att avancera uppåt mot hägrande spel i division 1, något farmarlaget gjort förut. Första platsen i gruppen hade givit direktplats till 1:an, men det var 3 poäng kort och ett gäng diffpoäng som fällde oss.

Kvalet startade i inte alltför resultatvänliga Staffanstorps bowlinghall där huvudsponsorn INTE bestod av någon oljeschejk... inte ens Felix Kronolja hade synts till de senaste veckorna. Dock bowlades det med kämpaglöd och hejaropen ljöd högt från BBK:are. Lunds BK Mamba F stod för motståndet och det blev oavgjort i första kampen, sedan blev det snabba raka puckar och pang bom så vanns matchen på 3 serier med klara 12-3.

Vidare blev det kval mot Öresunds BS och det hade ju varit en rejäl fjäder i hatten om vi även lyckats knäcka dem. Dock blev ÖBS:arna klara vinnare i första matchen och inte gick det att få stopp på dem i andra heller som avgjordes på 3 serier.

Summering blir då att BBK F spelar vidare även 17/18 i division 2 och undertecknad vill passa på att tacka alla dom 19 olika som spelat i farmarlaget under det gångna året, några med kortare varsel än andra, då det ibland blir lite pusslande och trixande för att få ihop laget till alla matcher.

Ett extra tack vill UK rikta till U. K. som alltid finns där och coachar och oftast även spelar...tack Ulf!

Tack för ordet och en riktigt skön sommar på er alla önskar UK = Frank Selander.

Ungdomsåret 2016-2017
Robin Persson och Anders Strandberg har väckt nytt liv i vår ungdomsverksamhet. Fler och fler ungdomar hittar ner till våra träningar och blir mycket väl omhändertagna av våra tränare. Dessutom har månadstävling och klubbmästerskap för ungdomar återupptagits, vilket varit mycket populärt.

Enligt tradition arrangerade Bulltofta BK i december 2016 Formocupen, årets upplaga den 47:e i ordningen. 102 anmälda, en ökning med 26% från i fjol och den högsta deltagarsiffran på väldigt många år! 2017 års upplaga kommer att spelas lördag 30:e december.

Interna tävlingar
Månadstävlingens totalvinnare blev Stefan Borglin på 104p, samma poäng som tvåan Magnus Nielsen, men med fler strikes under deltävlingarna! Trea blev Leif Schröder på 94p.

Poängjakten vanns av Niklas Clarberg 158p knappt före Frank Selander 151p och Jan-Erik Nyman 133p.

Årets klubbmästerskap hölls, precis som i fjol, i Eslöv. Tävlingen blev till slut en defilering av Niklas Clarberg som vann på storstilade 1979p, hans sjätte inteckning i vandringspriset de senaste tio åren! Pär Holmström, som ledde efter tre serier, slutade tvåa på 1745p och trea, den stora överraskningen, Jan Simonsen på 1665p (överraskning för att tävlingen spelades på kortolja J)

Fler resultat från seriespel och tävlingar hittar ni på klubbens hemsida www.bulltofta.org

Externa tävlingar
På Skånetouren hade vi två finalister i deltävlingen i Trelleborg, Jan Simonsen och Bertil Henriksson. Janne blev till slut fyra i tävlingen och kvalade dessutom in till superfinalen där han tyvärr hade en mindre lyckad dag.

Uppvaktning
Det har varit ett ”nollornas år”, med följande som uppvaktats:

Bo Clarberg 70, Niklas Aronsson 40, André Klingheden 30, Sara Selander 40, Jan Simonsen 50, Roger Sjöholm 40, Anders Strandberg 50 och Magnus Nielsen 40.

Nytillskott och avsked
Inför kommande säsong hälsar vi Thomas Holm och Markus Fagerström välkomna som nya medlemmar. Senast verksamma i Pilgården, Malmö.

Vi har haft en babyboom under den gångna säsongen (lustigt nog enbart flickor som fötts) och vi gratulerar Sara/Frank, Joakim, André samt Stefan till sina respektive döttrar!

I skrivande stund är det ingen som lämnar föreningen, vilket vi såklart vill uppmärksamma!

Summering
Efter vårt andra år på Baltiskan, efter flytten hit, börjar klubben och dess medlemmar bli ”varma i kläderna” när det gäller omgivning och förutsättningar. Sportsligt går det väldigt bra på hemmaplan medan bortaspelet behöver förbättras ytterligare. Det finns både praktiska och finansiella förutsättningar att göra mycket med klubbens verksamhet och förhoppningen är att våra medlemmar kommer med fler förslag om aktiviteter för att driva oss framåt.

Sportsligt nådde vi inte de uppsatta målen, även om det var små marginaler som skiljde, men i alla andra hänseenden såsom organisation, kamratskap och glädje, var det ett mycket framgångsrikt år. Vi ska, som alltid, bygga vidare på detta och få det att avspegla sig på resultatsidan också, då blir vi riktigt farliga att tas med!

BBK vill tacka alla som ställer upp för föreningen, direkt eller indirekt, då ni är de som får klubben att fungera i sin verksamhet. Fruar, barn, administratörer, handledare, supporters, sponsorer, spelare och alla andra hjälpfunktioner, ni är guld värda allihopa!

Hoppas alla får en underbar sommar och kommer med laddade batterier till hösten igen!

/Styrelsen i Bulltofta BK

Uppdaterad: 13 OKT 2017 09:16 Skribent: Jonas Torstensson
Epost: Adressen Gömd

Bulltofta BK Facebook


 Månadens bägare september

Månadens bägare september 2020
Emauel Sjödin
För storstilade 815p i sin första seriematch någonsin tilldelas månadens bägare Emanuel Sjödin.


  Vinnare slutsifferlotteri


 Scoring online

Postadress:
Bulltofta BK - Bowling
Jonas Torstensson, Västra Kalkbrottsgränd 17 A
21612 Limhamn

Kontakt:
Tel: 0739158059
E-post: This is a mailto link