Hoppa till sidans innehåll

2015-2016


VERKSAMHETSBERÄTTELSE BULLTOFTA BK 2015-2016

Styrelsen har under året bestått av:
Ordförande: Jonas Torstensson
Kassör: Leif Schröder
Sekreterare: Bertil Henriksson
Ledamöter: Roger Sjöholm och Robin Persson
Suppleanter: Petro Härfstrand och Frank Selander

Styrelsen har avhållit 5 protokollförda styrelsemöten och 2 medlemsmöten (terminsmöten).

Under året har Jonas Torstensson varit invald som medlem i Svenska Bowlingförbundets Seriekommitté.

Allmänt
Ännu ett år kan läggas till handlingarna, och återigen ett år då vi bekantar oss med en ny hemmahall, tredje hallen på lika många år. Baltiska Bowlinghallen i Malmö är numera BBKs hemvist och det är en kombination som under året fungerat bättre än vad många förväntat

Målsättningen för säsongen var att vårt A-lag skulle ta en topp-tre placering i Allsvenskan och att vårt F-lag skulle försöka återta sin plats i Div 1. Vårt A-lag slutade trea i tabellen, men föll i kvalet mot Kulladals BS. F-laget nådde till slut andraplatsen i tabellen, men förlorade i kvalet mot Grabbers. Det blir således till att ta nya tag i Div 2 till hösten för F-laget medan A-laget fortsätter i Sydallsvenskan.

Traditionsenligt inleddes säsongen med ett träningsläger i Tollarp. Alltid uppskattat av alla och denna gång var inget undantag. Tack till de som lägger ner extra tid på att serva resten av gänget !

I samband med Lussecupen i December släpptes den hett efterlängtade jubileumsboken, där godbitar ur klubbens 50-åriga historia samlats i tryckt format. Första upplagan är slutsåld och vi hoppas alla ser till att dela denna historiska skrift med nära och kära. Stort tack till Else Henriksson, Leif Schröder och Anders Strandberg som gjorde detta projekt möjligt. Självfallet också ett postumt tack till Lennart Ekberg som var källa till det mesta i boken.

UK om det gångna året
A-laget
Bulltoftas A-lag spelade under säsongen i Sydallsvenskan, med en tredje plats som slutplacering.

Under hösten var det hemmamatcherna i nya hallen, Baltiskan, som stod för det mesta av poängskörden och genomgående under säsongen var laget starkt i de s.k. sammandragen, med 13 p av 16 möjliga.

En viktig seger i Västervik i näst sista omgången säkrade tredjeplatsen och kval mot Elitserien.

Motståndare blev svårast tänkbara, lokalkollegan Kulladals BS.

Fighten som utspelades i Jönköping blev en underhållande och oerhört spännande historia. Efter att lagen vunnit varsin match avgjordes det hela i skiljeserier, där motståndarna tyvärr drog det längsta strået i slutrutorna.

Förhoppningsvis ger insatserna under året blodad tand så att vi på allvar kan ta sikte mot den högsta serien under de kommande åren.

F-laget
Bulltoftas F-lag i div 2 hade en besvärlig höst där den nya hemmahallen var allt annat än medgörlig resultatmässigt. När många jämna matcher slutade med förlust var läget pyrt i tabellen under vårsäsongen, men då satte grabbarna in en spurt som hette duga. Seger efter seger radades upp och avancemang i tabellen från en undanskymd femteplats till en slutlig andraplats.

I kvalspelet sprang vi på bekanta ansikten i form av BK Grabbers från Eslöv. Spännande och underhållande matcher i Staffanstorp, där vi dock låg steget efter hela tiden. Marginalerna var än en gång på fel sida när det gällde och kvalet tog slut redan första helgen.

F-laget hade en knackig start på säsongen, men visade under våren vilken kvalitet det finns i laget. Förhoppningsvis kan vi ta tillvara på detta och göra kommande säsong till en framgångsrik historia.

UK tackar alla som ställer upp i ur och skur när det är match. Generellt har det under året varit väldigt bra uppslutning till spel och nästan uteslutande bra stämning och gemenskap.

Ha nu en skön sommar och ladda om batterierna, så gör vi kommande år till ett än bättre år i BBKs tröja.

Ungdomsåret 2015-2016
Robin Persson har under det gångna året ansvarat för ungdomsträningen på måndagskvällarna. Vi har mestadels bara haft en ensam hjälte där i form av Anton Lantz, men under våren fick vi även se några nya ansikten dyka upp några gånger. Förhoppningsvis kan vi nå ut till fler ungdomar under kommande säsong då det finns alla förutsättningar för dem att spela och ha kul i Robins regi.

Bulltofta BK arrangerade i December 2015 den årliga ungdomstävlingen Formocupen, detta år på Baltiska Bowlinghallen. Återkomsten till Malmö avspeglades i antalet startande då 81 anmälda var en ökning med 25% gentemot 2014. Arrangörsmässigt kan det ha varit en av de bäst genomförda tävlingarna i Formocupens historia, inte minst tack vare en strålande insats av hallens personal och de funktionärer från BBK som var på plats.

Interna tävlingar
Månadstävlingens totalvinnare blev Anders Strandberg på 111p före Frank Selander 102p och Mikael Gottfries 96p.

Poängjakten vanns av Markus Clarberg 168,5p knappt före Bertil Henriksson 164,5p, Niklas Clarberg 151,5p och Jan-Erik Nyman 144p.

Årets klubbmästerskap hölls i Eslöv i April. Bertil Henriksson, 1866p, tog sin första seniortitel i klubben efter en batalj i slutrutorna med Markus Clarberg, 1846p. Niclas Nord som chockstartade med 1010p på de första fyra serierna, fick se sig passerad av dessa bägge och slutade på en tredjeplats med 1812p.

Fler resultat från seriespel och tävlingar hittar ni på klubbens hemsida www.bulltofta.org

Externa tävlingar
På Skånetouren har endast en spelare från Bulltofta tagit sig till final i en deltävling, Petro Härfstrand i Perstorp. Dock ingen större framgång i finalspelet där.

I Trelleborg under påskhelgen lyckades bröderna Niklas och Markus Clarberg ta ytterligare en inteckning i segerbucklan i Scotch Double. Det mest anmärkningsvärda var att de lyckades slå inte en, men två (!) perfekta serier i tävlingen. Grattis !

Uppvaktning
Ulf Oorthen uppvaktades på sin 60-årsdag under hösten

Nytillskott och avsked
Inför kommande säsong hälsar vi Patrik Ahlgren och André Klingheden välkomna som nya medlemmar. Senast verksamma i BK Bråhög, Staffanstorp.

I skrivande stund är det ingen som lämnar föreningen, vilket vi såklart vill uppmärksamma!

Summering
Ännu ett år, ännu en hall, dessutom Baltiskan som av många länge sågs som en ”mindre inbjudande” hall. Alla verkar dock ha blivit positivt överraskade, inte bara av att det rustats upp mycket på anläggningen, men framför allt av det mottagande vi fått av både personal och andra bowlare på hallen.

Sportsligt har hallen alla förutsättningar som kan önskas och vi har som förening en stor möjlighet att utveckla vår verksamhet och höja kompetensen hos våra medlemmar tack vare detta.

BBK vill som vanligt tacka alla som hjälper till för att vår verksamhet ska fungera, både praktiskt och ekonomiskt. Tack till våra sponsorer, tack till alla ideella krafter och tack till de respektive som får justera familjeschemat för att bowlingen ska få plats. Dessutom är det glädjande att se så många nära och kära ta sig tid att följa matcher och träningar på plats.

Extra tack till Lennart Göransson för arbetet med BBV och till er som lagt tid för att vi ska få sponsorer till klubben den kommande treårsperioden!

Njut av sommaren så ses vi med nyvunnen energi till hösten!

/Styrelsen i Bulltofta BK

Uppdaterad: 13 OKT 2017 09:12 Skribent: Jonas Torstensson
Epost: Adressen Gömd

Bulltofta BK Facebook


 Månadens bägare september

Månadens bägare september 2020
Emauel Sjödin
För storstilade 815p i sin första seriematch någonsin tilldelas månadens bägare Emanuel Sjödin.


  Vinnare slutsifferlotteri


 Scoring online

Postadress:
Bulltofta BK - Bowling
Jonas Torstensson, Västra Kalkbrottsgränd 17 A
21612 Limhamn

Kontakt:
Tel: 0739158059
E-post: This is a mailto link